Η Ρομπόλα και η Κεφαλονιά γενικότερα διεκδικούν πλέον τις δάφνες τους κοιτώντας το Ασύρτικο στα μάτια. Το νησί του Ιονίου με το τεράστιο παρελθόν στο κρασί κάνει ίσως το πιο δυναμικό come-back της ιστορίας.
Εδώ και χρόνια το οινοποιείο Πετρακόπουλος καταπιάνεται με πειραματικές οινοποιήσεις, σε ελάχιστες φιάλες, δοκιμάζοντας διαφορετικές προσεγγίσεις στις Κεφαλονίτικες ποικιλίες που δείχνουν να το εκτιμούν. Η Ρομπόλα του Οινοποιείου Πετρακόπουλος από το Θηράμονα Κεφαλονιάς επαναπροσδιορίζει την ποικιλία με διαφορετική προσέγγιση που εκφράζει στο έπακρο τον χαρακτήρα και το terroir στο οποίο καλλιεργείται.
Η Ρομπόλα προέρχεται από ξερικά αμπέλια στις πλαγιές του Αίνου και χωρίς πολλά φρου φρου το σταφύλι μιλάει από μόνο του. Τα ασβεστολιθικά, πετρώδη εδάφη, η προσεκτική δουλειά στο αμπέλι και το υψηλό υψόμετρο δίνουν την τέλεια βάση για μια φοβερή και πολύπλοκη Ρομπόλα.
Μαθήματα φινέτσας και ισορροπίας σε αυτή τη λεπτεπίλεπτη έκφραση της Ρομπόλας θα σε κάνουν να την ερωτευτείς.