ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ρομπόλα 2023 - Οινοποιείο Gentilini
Οινοποιείο Gentilini

ΡΟΜΠΟΛΑ 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ GENTILINI

  Ελλάδα / Κεφαλονιά
€28,00
€24,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Αριστοκρατική και κοσμοπολίτισσα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Αγναντεύει το Ιόνιο Πέλαγος από ψηλά και έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θέλει να φύγει ποτέ από τη γενέτειρά της. Είναι αριστοκρατική και κοσμοπολίτισσα. Είναι η Robola Gentilini, που κλείνει το μάτι πολύ πονηρά στο Ασύρτικο, ενώ στο παρελθόν προκαλούσε επί σειρά ετών τον Robert Parker, που τις έδινε απλόχερα 90άρια!
 
Το οινοποιείο Gentilini ξεχώριζε για τις πειραματικές οινοποιήσεις που έκανε, από το 1984 και είχε αποτελέσει έμπνευση για πολλούς οινοποιούς της εποχής. Το 2002 ανέλαβε ο Πέτρος Μαρκαντωνάτος και η αρχική κλίση προς τη βιολογική καλλιέργεια, εδραιώθηκε. Η Κεφαλλονιά είχε μπει στον ελληνικό ΠΟΠ χάρτη με τις ποικιλίες Μαυροδάφνη και Ρομπόλα, αλλά η δεύτερη ήταν η πιο πεισματάρα και δεν έδωσε πουθενά αλλού τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της πέρα από το νησί της. Ιδιαίτερα στις πιο ορεινές και πετρώδεις περιοχές του, εκεί ακριβώς που το Gentilini επιμελείται 50 στρέμματα της ζώνης ΠΟΠ, σε υψόμετρο 650 μέτρων.
 
Για τη Gentilini Robola, τα σταφύλια συλλέγονται από 4 διαφορετικά επίπεδα (που αποτυπώνουν εξαιρετικά τα διαφορετικά terroir) και ζυμώνουν σε 4 διαφορετικές δεξαμενές, με 4 διαφορετικές ζύμες και εδώ η Ρομπόλα είναι που δίνει ρεσιτάλ! Η δροσιστική της οξύτητα και η χαρακτηριστική της ορυκτότητα, θα σε πάνε προς Σαντορίνη, αλλά τα τροπικά αρώματα και η φίνα χάρη της, θα σε επαναπατρίσουν. Η σύγκρισή της με το Ασύρτικο, αλλά και με άλλες σοβαρές διεθνείς ποικιλίες, είναι μοιραία!
 
Η Robola Gentilini, κρατάει ακόμα το λάβαρο των ποιοτικών λευκών ελληνικών ποικιλιών, όπως ακριβώς γινόταν πριν καν ακόμα το Ασύρτικο κάνει πάταγο και εμφανιστούν οι διεθνείς. Πλέον, έχει πάρει τη θέση της στα ράφια βραβευμένων Γαλλικών εστιατορίων. Και αυτό να ξέρεις είναι πάρα πολύ δύσκολο!
 
Ε, δεν θα σου πούμε τίποτα άλλο…

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι ωχρό λεμονί με ζωντανές πράσινες ανταύγειες. Μέτριας έντασης αρώματα εσπεριδοειδών, όπως lime, λεμόνι και φλούδα κίτρου, εναρμονίζονται πλήρως με τα φρέσκα τροπικά αρώματα του ανανά, του άγουρου ροδάκινου και των λευκών λουλουδιών. Έντονα διακριτή η ορυκτότητα σε μορφή βρεγμένης πέτρας.
 
Στο στόμα είναι μετρίου όγκου, με τραγανή δροσερή οξύτητα με διάρκεια. Αρώματα λεμονιού και lime, με νότες ανθικών στοιχείων να ακολουθούν. Έντονος mineral χαρακτήρας και λεμονάτη επίγευση μεγάλης διάρκειας.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Κεφαλονιά
Ποικιλία Ρομπόλα
Αρώματα Lime, λεμόνι, κίτρο, ανανάς, ροδάκινο, βρεγμένη πέτρα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΡΟΜΠΟΛΑ 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ GENTILINI

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ότι πρέπει για τα φρέσκα θαλασσινά και τα μπαρμπουνάκια στο τηγάνι!

Μύδια αχνιστά με κουρκουμά

  • 700 γρ. μύδια
  • 1 Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι (προαιρετικά)
  • Πιπέρι
 

Πλένουμε τα μύδια κάτω από άφθονο νερό, αφαιρώντας την άμμο και τα φύκια και καθαρίζοντας καλά το κέλυφος.

Σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και  προσθέτουμε τα μύδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 κουτ.  γλυκού κουρκουμά. και σβήνουμε με ένα (1) νεροπότηρο κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί  λίγο το αλκοόλ και σκεπάζουμε την κατσαρόλα να βράσει για 5’-6’.

Ανακοινούμε  την κατσαρόλα, ανοίγουμε και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι  (αλάτι βάζουμε προαιρετικά) και γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι φρέσκο θυμάρι.

TIP : Κατά τη διάρκεια του πλυσίματος πετάμε τα ανοιχτά μύδια. Μετά το μαγείρεμα πετάμε όσα μύδια έχουν παραμείνει κλειστά.

από το σεφ Σάββα Λάμπρου

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}