Γιατί το αγαπάμε;
Έχεις περιπλανηθεί ποτέ στα κρυφά, απόκρημνα μονοπάτια της Κεφαλονιάς; Με τη Ρομπόλα Wild Paths του Οινοποιείου Gentilini μεταφέρεσαι νοητά στην διαφορετική, στην «άγρια» πλευρά της Κεφαλονιάς. Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από τον Πέτρο Μαρκαντωνάτο!
Η Κεφαλονιά λόγω εδάφους και κλίματος έχει αρκετά αμπέλια που γλίτωσαν από τη φυλλοξήρα. Ένα τέτοιο αμπέλι ηλικίας 80 ετών, βρίσκεται στη Φαγιά, σε υψόμετρο 850 μέτρων και είναι υπεύθυνο για τη Robola Wild Paths. Τα καλύτερα σταφύλια συλλέγονται στην απόλυτη στιγμή της ωρίμασής τους και έπειτα ζυμώνουν με γηγενείς αλλά και συμβατικές ζύμες. Το κρασί ωριμάζει σε γαλλικά και αμερικάνικα βαρέλια υπογραμμίζοντας τον ορυκτό του χαρακτήρα αλλά και προσπαθώντας να δαμάσουν την κοφτερή του οξύτητα. Το αποτέλεσμα είναι απλά καθηλωτικό.
Η Ρομπόλα Wild Paths του Οινοποιείου Gentilini είναι ένα κρασί που δίνει άλλη διάσταση στις πραγματικά ανεξάντλητες δυνατότητες της Ρομπόλας.
Δοκιμή
Έχει μέτριο λεμονί χρώμα, με πρασινωπές ανταύγειες και διακριτικά αρώματα λεμονιού, κίτρου, γκρέιπφρουτ, λευκού ροδάκινου, πράσινου μήλου και lime. Νύξεις φρυγανιάς, καπνού, βανίλιας και βρεγμένης πέτρας συμπληρώνουν το πολύπλοκο σύνολο. Κομψό στόμα, με μέτριο σώμα και κοφτερή οξύτητα.