Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Ροδίτης 2015 - Οινοποιείο Άωτον
Οινοποιείο Άωτον

ΡΟΔΙΤΗΣ 2015 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΩΤΟΝ

  Ελλάδα / Αττική
€20,50
17.50
€17,50

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ο Ροδίτης που έχει βάλει στο μάτι Ασύρτικα και βραβεία!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ο Ροδίτης 2015 από το οινοποιείο Άωτον είναι το κρασί για το οποίο όλοι θα μιλάνε αύριο. Εμείς το ανακαλύψαμε όπως πάντα πρώτοι και το φέρνουμε στο ποτήρι σου για να είσαι πάντα μπροστά!

Μην κουνάς το κεφάλι σου, Ροδίτης του 2015 ναι, και τα σπάει!

Ο Σωτήρης  Γκίνης είναι ένας νέος οινοποιός με άσβεστο πάθος για τις ποικιλίες της Αττικής, το Σαββατιανό και το Ροδίτη. Η φιλοσοφία του πως το καλό κρασί θέλει χρόνο για να εκφραστεί πλήρως και έτσι ο Ροδίτης του 2015 κυκλοφορεί τώρα καθώς τώρα πιστεύει πως έχει φτάσει στο απόγειο του.

Μετά τον νυχτερινό, χειρωνακτικό τρύγο ακολουθεί ζύμωση και παλαίωση με τις οινολάσπες για τουλάχιστον 8 μήνες. Έπειτα εμφιαλώνεται και περιμένει υπομονετικά στο κελάρι για όσο χρειαστεί. Αξίζει να σου πούμε πως σίγουρα δεν έχεις δοκιμάσει κάτι παρόμοιο. Αυτός ο Ροδίτης έχει απίστευτη δομή και συμπύκνωση που θυμίζει Ασύρτικο και εντυπωσιακή λιπαρή αίσθηση που κέρδισε με άνεση το χρυσό μετάλλιο στο διαγωνισμό Sommelier Wine Awards 2018. Και όχι μόνο κέρδισε αλλά άφησε πίσω του Ασύρτικα Σαντορίνης και Ξινόμαυρα!

Μη χάνεις ούτε λεπτό, δοκίμασε το τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονί με χρυσαφί ανταύγειες.

Μύτη εντυπωσιακή και πολύπλοκη με αρώματα αποξηραμένων λουλουδιών, λεμονιού, κίτρου, lime, νεραντζιού, ροδάκινου και αχλαδιού. Νότες βουτύρου, φρυγανιάς, ξηρών καρπών και μελιού συμπληρώνουν το αρωματικό μπουκέτο.

Στο στόμα έχει μέτριο προς γεμάτο σώμα, τραγανή οξύτητα και πλούσια, βουτυράτη αίσθηση. Ζουμερά φρούτα όπως αχλάδι, ροδάκινο, πεπόνι και εσπεριδοειδή μπλέκονται γλυκά με νότες ζύμης και βουτύρου. Επίγευση μελιού που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Αττική
Ποικιλία Ροδίτης
Αρώματα αποξηραμένα λουλούδια, λεμόνι, κίτρο, lime, νεράντζι, ροδάκινο, αχλάδι, βούτυρο, φρυγανιά, ξηροί καρποί, μέλι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΡΟΔΙΤΗΣ 2015 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΩΤΟΝ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με χοιρινό με πορτοκάλι, συναγρίδα στα κάρβουνα, στρείδια με σάλτσα miso.

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}