ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ροδίτης Αλεπού 2021 - Κτήμα Τάτση
Κτήμα Τάτση

ΡΟΔΙΤΗΣ ΑΛΕΠΟΥ 2021 - ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΣΗ

  Ελλάδα / Γουμένισσα
€13,50
€11,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ο Ροδίτης όπως δεν τον έχεις ξαναδεί!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ο Ροδίτης είναι μια από τις πιο πολυφυτεμένες ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα. Ο Ροδίτης Αλεπού 2021 από το κτήμα Τάτση όμως, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Η καλλιέργειά του είναι βιοδυναμική και φέρει από το αμπέλι έως και το μπουκάλι, το χαρακτηριστικό και αντισυμβατικό στυλ των αδερφών Τάτση!

Ο Στέργιος και ο Περικλής Τάτσης συγκαταλέγονται στους πρωτοπόρους της βιοδυναμικής καλλιέργειας και της φυσικής οινοποίησης στην Ελλάδα. Στο οικογενειακό οινοποιείο τους στη Γουμένισσα, η φιλοσοφία τους περιλαμβάνει την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση και τον απόλυτο σεβασμό στην πρώτη ύλη. Καλλιεργούν γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες, για να φτιάξουν κρασιά που εκφράζουν τη δύναμη του τόπου τους.

Για τον Ροδίτη Αλεπού 2021, που είναι και ο πιο αρωματικός κλώνος της ποικιλίας, χρησιμοποίησαν γηγενείς ζύμες, ενώ η ζύμωση έγινε μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές με 6μηνη παραμονή με τις λεπτές οινολάσπες. Το κρασί εμφιαλώθηκε χωρίς φιλτράρισμα και με μηδενική χρήση προστιθέμενων θειωδών.

Το αποτέλεσμα; Μια εντελώς διαφορετική, βαθιά και αυθεντική εκδοχή Ροδίτη, που δύσκολα θα ξεχάσεις!

Δοκίμασε το Ροδίτη Αλεπού 2021 από το Κτήμα Τάτση τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι απαλό λεμονί χρώμα με απαλές πράσινες ανταύγειες. Στη μύτη κυριαρχούν τα αρώματα εσπεριδοειδών όπως λεμόνι, γκρέιπφρουτ και φλούδα πορτοκαλιού, ενώ ακολουθούν νύξεις αχλαδιού, λευκού ροδάκινου και μια διακριτική ορυκτότητα που προσθέτει χαρακτήρα.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, κομψή δομή και τραγανή οξύτητα. Το λεμόνι, το κουμκουάτ, το πράσινο μήλο και οι αλμυρές νότες από ορυκτά δημιουργούν ένα φρέσκο αποτέλεσμα, με μακρά επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Γουμένισσα
Ποικιλία Ροδίτης Αλεπού
Αρώματα Λεμόνι, γκρέιπφρουτ, φλούδα πορτοκαλιού, αχλάδι, λευκό ροδάκινο, ορυκτότητα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΡΟΔΙΤΗΣ ΑΛΕΠΟΥ 2021 - ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΣΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με λαδερά φασολάκια, αγκινάρες αλα πολίτα, ψητά ψάρια με λαδολέμονο, ριζότο με θαλασσινά ή με λευκά αλμυρά τυριά

Χοιρινό με κυδώνια και χαρουπόμελο

  • 1 Kg χοιρινό μπούτι ή σπάλα
  • 4 κυδώνια
  • 50 gr βούτυρο
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 200 ml κόκκινο κρασί
  • 150 ml χαρουπόμελο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο(ψιλοκομμένο)
  • 1 κ.τ.σ. σπόρους κόλιανδρο σπασμένους
  • 150 gr αλεύρι
  • 20 gr πελτέ ντομάτας
  • 50 gr ζάχαρη καστανή
  • χυμό από ένα πορτοκάλι
  • αλάτι, πιπέρι

 

Κόβουμε τα κυδώνια στα τέσσερα, τα καθαρίζουμε και κόβουμε το κάθε κομμάτι στα 3. Τα βάζουμε σε ένα  αντικολλητικό τηγάνι και τα σοτάρουμε ελαφρά με το βούτυρο. Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε 200 ml ζεστό νερό, σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και σιγοβράζουμε τα κυδώνια για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, και τα αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμη στη φωτιά να καραμελώσουν. Τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε το χοιρινό.

Κόβουμε το χοιρινό σε μεγάλους κύβους, τον αλατοπιπερώνουμε και το περνάμε από το αλεύρι. Τινάζουμε το κρέας για να αφήσει το περιττό αλεύρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας καλά απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον κόλιανδρο, σοτάρουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε 200 ml ζεστό νερό και αφήνουμε το κρέας να μαγειρευτεί για περίπου 1½ ώρα. Αν ενδιάμεσα έχουν σωθεί τα υγρά και το κρέας δεν έχει γίνει, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Στη συνέχεια βάζουμε πάνω από το κρέας τα κυδώνια με το ζουμί τους και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 10 λεπτά, να αναμειχθούν τα αρώματά τους. Ανακινούμε την κατσαρόλα, χωρίς όμως να ανακατέψουμε το φαγητό, γιατί θα λιώσουν τα κυδώνια. Προσθέτουμε το χαρουπόμελο στα τελευταία 5 λεπτά. Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά, αφήνουμε 5 λεπτά να «ηρεμήσει» και σερβίρουμε.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}