Ο Ροδίτης είναι μια από τις πιο πολυφυτεμένες ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα. Ο Ροδίτης Αλεπού 2021 από το κτήμα Τάτση όμως, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Η καλλιέργειά του είναι βιοδυναμική και φέρει από το αμπέλι έως και το μπουκάλι, το χαρακτηριστικό και αντισυμβατικό στυλ των αδερφών Τάτση!
Ο Στέργιος και ο Περικλής Τάτσης συγκαταλέγονται στους πρωτοπόρους της βιοδυναμικής καλλιέργειας και της φυσικής οινοποίησης στην Ελλάδα. Στο οικογενειακό οινοποιείο τους στη Γουμένισσα, η φιλοσοφία τους περιλαμβάνει την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση και τον απόλυτο σεβασμό στην πρώτη ύλη. Καλλιεργούν γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες, για να φτιάξουν κρασιά που εκφράζουν τη δύναμη του τόπου τους.
Για τον Ροδίτη Αλεπού 2021, που είναι και ο πιο αρωματικός κλώνος της ποικιλίας, χρησιμοποίησαν γηγενείς ζύμες, ενώ η ζύμωση έγινε μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές με 6μηνη παραμονή με τις λεπτές οινολάσπες. Το κρασί εμφιαλώθηκε χωρίς φιλτράρισμα και με μηδενική χρήση προστιθέμενων θειωδών.
Το αποτέλεσμα; Μια εντελώς διαφορετική, βαθιά και αυθεντική εκδοχή Ροδίτη, που δύσκολα θα ξεχάσεις!
Δοκίμασε το Ροδίτη Αλεπού 2021 από το Κτήμα Τάτση τώρα!