ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ρωμέικο Orange De Noir 2019 - Οινοποιείο Ντουράκη
Οινοποιείο Ντουράκη

ΡΩΜΕΙΚΟ ORANGE DE NOIR 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΝΤΟΥΡΑΚΗ

  Ελλάδα / Κρήτη
€29,80
€26,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα orange wine σκέτη έκπληξη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
To Orange de Noir είναι ακόμα μια έκπληξη από έναν τόπο που ποτέ δεν ησυχάζει! Η οικογένεια Ντουράκη έβαλε την ποικιλία Ρωμέικο στο παιχνίδι των orange κρασιών και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό!
 
Η ιστορία του οινοποιείου ξεκινά στα τέλη της δεκαετίας του 80, όταν ο καταξιωμένος οινολόγος Ανδρέας Ντουράκης αποφάσισε να ιδρύσει το δικό του οινοποιείο, στον Αλίκαμπο της Κρήτης, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων. Η υπόθεση είναι πλέον οικογενειακή, μιας και στο οινοποιείο δουλεύουν και τα παιδιά του, η Εύη και ο Αντώνης, σε διαφορετικά πόστα ο καθένας, βάζοντας τις δικές τους πινελιές. Οι πειραματικές οινοποιήσεις έχουν την τιμητική του με πολύ αξιόλογα αποτελέσματα και μια από αυτές είναι και η orange εκδοχή της ερυθρής ποικιλίας Ρωμέικο, ή αλλιώς Orange de Noir! Και είναι μια ακόμη επιβεβαίωση, ότι το νησί της Κρήτης δεν θα σταματήσει ποτέ να μας εντυπωσιάζει.
 
Το Orange de Noir της οικογένειας Ντουράκη είναι μια αποκάλυψη των δυνατοτήτων της ποικιλίας και ο καλύτερος τρόπος να το απολαύσεις, είναι δίπλα σε ένα ξεροψημένο μπουτάκι χοιρινού στο φούρνο!

ΧΡΩΜΑ

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ (ORANGE)

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι σομόν με έντονες πορτοκαλί ανταύγειες. Έντονα αρώματα από νεράντζι, κίτρο και  γλυκό περγαμόντο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα με έντονα αρώματα από ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού, λωτού, περγαμόντου και αμυγδάλου, με διακριτικά οξειδωτικό χαρακτήρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Orange
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 12.5%
Προέλευση Χανιά, Κρήτη
Ποικιλία Ρωμέικο
Αρώματα Νεράντζι, κίτρο, περγαμόντο, φλούδα πορτοκαλιού, λωτός, αμυγδάλο, οξειδωτικός χαρακτήρας
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΡΩΜΕΙΚΟ ORANGE DE NOIR 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΝΤΟΥΡΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με spaghetti με αυγοτάραχο και κότσι χοιρινό με πουρέ γλυκοπατάτας

Γαρίδες, σουβλάκι, τυλιγμένες με προσούτο σε μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ​​τζίντζερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

20 γαρίδες jumbo ή μεσαίου μεγέθους ξεφλουδισμένες (μπορείτε να αφήσετε την ουρά)

10 φέτες προσούτο κομμένες σε 2 φέτες κατά μήκος

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

10 καλαμάκια για σουβλάκια βουτηγμένα σε νερό για 20 λεπτά

αλάτι

πιπέρι

 

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέυουμε τη μαρμελάδα, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Βουτάμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για να καλυφθούν πλήρως με το μίγμα. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το πέρασμα των 20 λεπτών, στραγγίζουμε τις γαρίδες.

Τυλίγουμε κάθε μια από τις γαρίδες με μια φέτα προσίουτο, περίπου στη μέση. Περνάμε 2 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και φροντίζουμε νε τις καρφώσουμε έτσι ώστε να μην ξετυλιχτεί το προσούτο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία. Αν τα κάνουμε στα κάρβουνα φροντίζουμε να έχουμε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα και τα ψήνουμε έως ότου το προσούτο γίνει τραγανό και οι γαρίδες αδιαφανείς και ελαφρά κόκκινες, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Μυστικό

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) πριν τα βάλουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για να μην καούν και μαυρίσουν κατά το ψήσιμο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Θαλασσινά, προσούτο και μαρμελάδα πορτοκάλι συνδυάζονται με το έντονο κάπνισμα του ψησίματος στη σχάρα. Λευκά κρασιά μεγάλης έντασης με πέρασμα από βαρέλι, ελαφριά κόκκινα με μέτριες - τανίνες και δροσερά ροζέ με οξύτητα θα αποδώσουν καλύτερα τον γευστικό πλούτο αυτής της συνταγής.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}