To Route Gris από το Οινοποιείο Τρουπή είναι ένα μοναδικό κρασί ...και κάπως πολύπλοκο! Πρόκειται για ένα ροζέ κρασί από Μοσχοφίλερο, με χαρακτήρα όμως που θυμίζει orange. Και αν δεν φτάνουν αυτά, έχει περάσει από βαρέλι ακακίας αλλά και από τσιμεντένια δεξαμενή! Αν τα βάλεις κάτω όμως, είναι ένα λευκό κρασί που η παραμονή του για 5 μήνες με τα στέμφυλα, το έχει μεταμορφώσει σε ένα εντυπωσιακό υβρίδιο! Σίγουρα, δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ ξανά κάτι παρόμοιο.
Οι πειραματισμοί στο Οινοποιείο Τρουπή, στη Φτέρη Αρκαδίας, ξεκίνησαν με το Hoof & Lur, ένα πορτοκαλί Μοσχοφίλερο. Το πείραμα είχε σαρωτική επιτυχία (ανήκει στα καλύτερα κρασιά κάτω των 20$ σύμφωνα με τους New York Times) και έτσι είπαν να πάνε τα πράγματα, ένα βήμα παραπέρα.
Πήραν το Μοσχοφίλερο από τον αμπελώνα Καταράχι, στα 640 μέτρα, με εξαιρετικά χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, το οποίο έπειτα ζύμωσε σε ανοξείδωτη δεξαμενή και παλιά βαρέλια ακακίας. Μετά τη ζύμωση το κρασί ωρίμασε με τα στέμφυλα, σε τσιμεντένια δεξαμενή για 5 μήνες. Από την απίθανη φιάλη, μέχρι την τελευταία γουλιά στο ποτήρι, το Route Gris από το Οινοποιείο Τρουπή θα σε κάνει να δεις με άλλα μάτια το Μοσχοφίλερο και να το ερωτευτείς παράφορα.
Οι φιάλες είναι λίγες και σίγουρα δεν φτάνουν για όλους!