Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Roya 2017 - Οινοποιείο Nopera
€12,40
10.60
€10,60

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Όταν ο χάρτης αλλάζει για τα καλά

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ξέρεις ποιο ήταν το μόνο θετικό στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα; Ναι, αυτό με τις πορείες και τις διαμαρτυρίες. Απελευθερώθηκε το ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) της Σάμου. Δηλαδή έσπασε ο υποχρεωτικός συνεταιρισμός που από το 1934 ανάγκαζε τους αμπελουργούς του νησιού να δίνουν υποχρεωτικά όλη την παραγωγή τους στον συνεταιρισμό. Πλέον και άλλοι, νέοι παραγωγοί, μπορούν (και επίσημα) πια να παράγουν κρασί και να χρησιμοποιούν τη λέξη Σάμος στην ετικέτα τους.

Βέβαια η ιστορία των κρασιών Nopera κάθε άλλο παρά νέα είναι. Ξεκίνησε κάπου στα μέσα του 19ου αιώνα όταν η οικογένεια Nopera εγκαταλείποντας τη Μάλτα μετανάστευσε στο νησί της Σάμου. Εκεί, από τα πρώτα κιόλας χρόνια, παρήγαγε κορυφαίας ποιότητας κρασί που σύντομα έγινε γνωστό έως τη Γαλλία.

Απόγονος της οικογένειας Nopera, ο Νίκος Μυτιληναίος μαζί με τον αμπελουργό και οινοπαραγωγό Γιάννη Κωστάκη ίδρυσαν τη Nopera Οινοποιητική με σκοπό να αναβιώσουν τον ιστορικό οικογενειακό αμπελώνα.

Ο έκτασης 40 στρεμμάτων αμπελώνας τους καλλιεργείται με βιολογικές και βιοδυναμικές τεχνικές. Στόχος τους είναι να αναδείξουν την πολυπλοκότητα της ποικιλίας του Μοσχάτου και τη μοναδικότητα εκφρασής του terroir. 

Το Roya της Nopera Wines προέρχεται από ένα και μόνο αμπελοτόπι στην περιοχή Ρόγια, που μετά από δοκιμές αποδείχτηκε ιδανικό για την παραγωγή ξηρού Μοσχάτου.

Με ελάχιστη παρέμβαση κατά την οινοποίηση, το Roya 2017 είναι ένα εξαιρετικά λεπτεπίλεπτο και ντελικάτο λευκό ξηρό κρασί της χαρισματικής ποικιλίας που επιτέλους εγκατέλειψε τα συνήθη γλυκά στερεότυπα για να αποδείξει ότι είναι το ίδιο καλή, ίσως και καλύτερη, στα ξηρά κρασιά.

Μην το χάσεις.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Φωτεινό κίτρινο χρώμα στο ποτήρι.

Πλούσια και ολόφρεσκη μύτη γεμάτη λουλούδια και φρούτα. Τριαντάφυλλο, γιασεμί, φρέζια και άνθη εσπεριδοειδών σμίγουν με αρώματα ροδάκινου, βερίκοκου, γλυκολέμονου, άγουρης φράουλας και μαρμελάδας πορτοκαλιού σε ένα μοναδικά γοητευτικό σύνολο.

Στόμα ντελικάτο, με απόλυτη ισορροπία και μοσχάτο χαρακτήρα. Ελαφριά γλυκύτητα και εκλεπτυσμένη δροσιστική οξύτητα που τονίζουν φρούτα και λουλούδια χαρίζοντας μελένια και λεμονάτη ταυτόχρονα αίσθηση που παραμένει στο εντυπωσιακά μακράς διάρκειας τελείωμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13,5 %
Προέλευση Σάμος
Ποικιλία Μοσχάτο
Αρώματα τριαντάφυλλο, γιασεμί, φρέζια, άνθη εσπεριδοειδών, ροδάκινο, βερίκοκο, γλυκολέμονο, άγουρη φράουλα, μαρμελάδα πορτοκαλιού
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ROYA 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ NOPERA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με δροσερές σαλάτες, ζυμαρικά με θαλασσινά ή λευκά τυριά

Ανοιξιάτικη Σαλάτα με Κοτόπουλο, Φράουλα και Μανούρι


  • 1 σαλάτα baby leaves
  • 100 gr. ψημένο φιλέτο κοτόπουλο 
  • 3 φέτες προσούτο
  • 100 gr. μανούρι
  • 4 φράουλες
  • Φυστίκια

Για το dressing

  • 1 φράουλα
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκό μπαλσάμικο 
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 3 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό
  • Εστραγκόν, προαιρετικά

 

Πολτοποιούμε όλα τα υλικά του dressing σε ένα μπλέντερ.

Πλένουμε καλά τα φύλλα της σαλάτας και τα ρίχνουμε σε μια σαλατιέρα. Τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, περιχύνουμε με 1 κουταλιά της σούπας από το dressing και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας ή 2 κουτάλια.

Μεταφέρουμε την  σαλάτα σε μια ρηχή και πλατιά σαλατιέρα, προσθέτουμε το μανούρι θρυμματισμένο, τις φέτες προσούτο κομμένες σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια και το κοτόπουλο σε μικρές, λεπτές φέτες. Προσθέτουμε τις φράουλες κομμένες στα 4, το φυστίκι χοντροτριμμένο και περιχύνουμε με το dressing.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Πρασινάδες και φρούτα σε συνδυασμό με προσούτο, μανούρι και ελαφρώς γλυκό dressing. Ροζέ αρωματικά και φρουτώδη με ελάχιστη γλυκύτητα και φρέσκα λευκά με αρωματική πολυπλοκότητα και μέτρια οξύτητα στο στόμα είναι ο ιδανικός συνδυασμός.

Δες τις προτάσεις του mySommelier πιο κάτω!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}