Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Σαν τα Μάραθα 2017 - Οινοποιείο Σύρου
Οινοποιείο Σύρου

ΣΑΝ ΤΑ ΜΑΡΑΘΑ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΥΡΟΥ

  Ελλάδα / Σύρος
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Αναζητώντας το Ασύρτικο αλλού!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η άνοδος του Ασύρτικου και η απήχηση του παγακοσμίως δεν είναι κάτι καινούργιο. Ναι το Ασύρτικο είναι αναμφίβολα ο πρωταγωνιστής της οινικής σκηνής και πλέον η Σαντορίνη δεν έχει την αποκλειστικότητα. Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τα Ασύρτικα των υπόλοιπων Κυκλάδων. Τήνος και Σύρος δίνουν κάθε χρόνο τα δικά τους διαμαντάκια τα οποία εξαντλούνται εν ριπή οφθαλμού.

Το Σαν τα Μάραθα 2017 του Οινοποιείου Σύρου είναι το δικό μας αγαπημένο! Και μιας και πέρυσι εξαντλήθηκε σε λιγότερο από 6 μήνες από την κυκλοφορία του, καταλαβαίνουμε πως συμφωνούν και άλλοι μαζί μας. Ο Νίκος Χατζάκης, ο ταλαντούχος οινολόγος και παραγωγός, πίσω από το boutique Oινοποιείο Σύρου, έχει βαλθεί να αναδείξει τόσο το Ασύρτικο όσο και το ιδιαίτερο νησί της Σύρου. Και ναι, τα καταφέρνει, αφού έχει βάλει τη Σύρο στον οινικό χάρτη αλλά και το Σαν τα Μάραθα στα ποτήρια όλων των wine bars, των εστιατορίων και των οινόφιλων. Με προσήλωση και μεράκι από το αμπέλι μέχρι το μπουκάλι, έχει δημιουργήσει ένα τραγανό, φρουτώδες λευκό κρασί με σημαντικές υποψίες ορυκτότητας, τυπικές για την ποικιλία, που σίγουρα κουβαλάει τον κοσμοπολίτικο αέρα της Σύρου.

Είμαστε σίγουροι πως θα συντροφεύει όλα τα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά τραπέζια και θα γίνει και το δικό σου αγαπημένο.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι απαλό λεμονοπράσινο.

Μύτη μέτριας αρωματικής έντασης, με αρώματα λεμονιού, lime, γκρέιπφρουτ, περγαμόντου και λευκόσαρκου ροδάκινου. Νύξεις θαλασσινής αύρας τονίζουν τον mineral χαρακτήρα της ποικιλίας.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα και οξύτητα με έντονη αίσθηση λιπαρότητας. Συμπυκνωμένα αρώματα λεμονιού, ροδάκινου, ανανά, γκρέιπφρουτ και lime, πλαισιωμένα από νύξεις ζύμης και βρεγμένης πέτρας γεμίζουν τον ουρανίσκο. Η απολαυστική επίγευση εσπεριδοειδών διαρκεί για ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Σύρος
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα λεμόνι, lime, γκρέιπφρουτ, περγαμόντο, ροδάκινο, αλάτι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΑΝ ΤΑ ΜΑΡΑΘΑ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΥΡΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε με ζυμαρικά με σάλτσες θαλασσινών, ψάρια τηγανιτά ή πιάτα κοτόπουλου

Μαραθοκεφτέδες

  • 1 ματσάκι μάραθο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 20 ml. ούζο
  • 150 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι λευκό
  • 130 ml. νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
 

Ψιλοκόβουμε τον μάραθο και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπωλ. Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι να κάψει και προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα μας. Τηγανίζουμε και από τις 2 μεριές μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρονται ζεστά.

Συνδυασμός με κρασί

Μάραθο και κρεμμύδι δίνουν έναν έντονα βοτανικό τόνο που θα αναδειχτεί ακόμη περισσότερο με το κατάλληλο κρασί. Προτιμήστε λευκά ή ροζέ κρασιά με νύξεις φυτικότητας ή αρώματα θυμαριού, ρίγανης και άλλων βοτάνων.

Δες τις προτάσεις του mySommelier παρακάτω

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}