ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Sancerre 2018 - Domaine du Nozay
Domaine du Nozay

SANCERRE 2018 - DOMAINE DU NOZAY

  Γαλλία / Sancerre
€29,80
€25,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΙΑΣΤΕΙΣ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Το Sancerre έχει τον δικό του Superstar!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το Sancerre από το Domaine du Nozay είναι ένα από τα πιο επικά Sauvignon Blanc που έχουμε δοκιμάσει και είμαστε πραγματικά πολύ ενθουσιασμένοι γι’ αυτό το κρασί! Αυτό μπορεί να οφείλεται σε αρκετούς λόγους όπως το γεμάτο θαλάσσια απολιθώματα έδαφος, το φανταστικό terroir αλλά και η απολύτως ήπια φυσική οινοποίηση.

Το Domaine du Nozay βρίσκεται στην κοιλάδα του Λίγηρα, την πατρίδα του Sauvignon Blanc, στο χωριό Sainte Gemme, στο νότιο τμήμα του Sancerre. To οινοποιείο στεγάζεται σε ένα όμορφο κτήριο του 17ου αιώνα και το 1971 ο Philippe de Benoist και η γυναίκα του, Marie-Hélène φύτεψαν τα πρώτα αμπέλια Sauvignon Blanc. H καλή δουλειά τους άρχισε να φαίνεται από νωρίς και έτσι οι διακρίσεις δεν άργησαν να έρθουν. Ο γιος τους Cyril, είχε αγαπήσει από νωρίς το κρασί δουλεύοντας με τον θείο του, τον μεγάλο αδερφό της Marie-Hélène, Aubert de Villaine, co-manager του θρυλικού Domaine de la Romanee Conti (!!!!). Έχοντας μαζέψει γνώσεις και εμπειρία από τους καλύτερους, o Cyril γύρισε στο Sancerre. Από το 2011 έχουν στραφεί στη βιοδυναμική καλλιέργεια, θέλοντας να προστατέψουν τον τόπο τους αλλά και το μικροκλίμα της περιοχής. Τα τελευταία χρόνια πήγαν ένα βήμα παραπάνω και κάνουν φυσικά κρασιά, χωρίς πρόσθετα θειώδη, χημικά και ζύμες εμπορίου. Για το απίθανο Sancerre του Domaine du Nozay, τα σταφύλια συλλέγονται με το χέρι και έπειτα ζυμώνουν σε ανοξείδωτες δεξαμενές αλλά και πήλινους αμφορείς, με γηγενείς ζύμες. Όταν ολοκληρωθεί η ζύμωση και η ωρίμαση, το κρασί εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και είναι έτοιμο να κερδίσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Αν αγαπάς το Sauvignon Blanc, θα ερωτευτείς το Sancerre του Domaine du Nozay!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Έχει απαλό λεμονί χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες και εντυπωσιακά αρώματα λεμονιού, γκρέιπφρουτ, σπαραγγιού, ανθών νεραντζιάς, κίτρου, πράσινου μήλου συνοδευόμενα από νύξεις βρεγμένης πέτρας.
Απολαυστικό στόμα με μέτριο σώμα και κοφτερή οξύτητα.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Sancerre, Λίγηρας
Ποικιλία Sauvignon Blanc
Αρώματα Λεμόνι, γκρέιπφρουτ, λεμονόχορτο, σπαράγγι, άνθη νεραντζιάς, κίτρο, πράσινο μήλο, βρεγμένη πέτρα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 8+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

SANCERRE 2018 - DOMAINE DU NOZAY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με κατσικίσια τυριά, ριζότο με αρακά και λεμόνι ή σολομό με σπαράγγια και σάλτσα hollandaise.

Σολομός με σάλτσα Dijon στο φούρνο

  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1/4 φλιτζανιού τρίμα φρυγανιάς
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φιστίκια
  • 4 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 4 φιλέτα σολομού
  • αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1 λεμόνι, για το γαρνίρισμα

 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέβουμε καλά το βούτυρο, τη μουστάρδα και το μέλι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέβουμε τη φρυγανιά, τα φιστίκια και το μαϊντανό.
  3. Αλείφουμε κάθε φιλέτο σολομού με το μείγμα μουστάρδας με μέλι και πασπαλίζουμε με το μείγμα φρυγανιάς.
  4. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει πολύ. Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με φέτες λεμόνι.

 

Συνδυασμός με κρασί

Αυτό είναι ένα πιάτο φτιαγμένο για chardonnay, ιδανικά με παραμονή σε βαρέλι. Η πολυπλοκότητα των γεύσεων απαιτεί αντίστοιχης πολυπλοκότητας και έντασης κρασί. Η παραμονή στο βαρέλι θα δώσει στο chardonnay το βάθος και τον αέρα παλαίωσης που απαιτείται. Ο σολομός είναι λιπαρό ψάρι. Η αντίστοιχη γεμάτη αίσθηση του chardonnay ταιριάζει με την υφή του ψαριού ενώ η οξύτητα θα σπάσει τη λιπαρότητά του.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}