ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Comte Lafond Sancerre Grand Cuvee 2023 - Baron de Ladoucette
Domaine de Ladoucette

COMTE LAFOND SANCERRE GRAND CUVEE 2023 - BARON DE LADOUCETTE

  Γαλλία / Loire
€59,40
€51,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια από τις πιο αυθεντικές εκφράσεις του terroir του Λίγηρα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Comte Lafond Sancerre Grande Cuvée 2023 είναι ένα από τα πιο εκλεκτά Sauvignon Blanc του Sancerre και, χωρίς υπερβολή, μια από τις πιο αυθεντικές εκφράσεις του terroir του Λίγηρα! Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι ο πλούσιος και πολυτελής χαρακτήρας του αλλά και το εντυπωσιακό δυναμικό παλαίωσής του.

Η ιστορία του κτήματος ξεκινά το 1787, όταν ο Κόμης Lafond απέκτησε το Château από την κόρη του Λουδοβίκου ΙΕ. Από τότε, η οικογένεια συνεχίζει με την ίδια αφοσίωση και τεχνογνωσία, με τον σημερινό Baron Patrick de Ladoucette να επιβλέπει προσωπικά κάθε στάδιο της παραγωγής και συνεχίζοντας να κάνει πραγματικά μεγάλα κρασιά.

Για το Grande Cuvée 2023, τα σταφύλια Sauvignon Blanc προέρχονται από τα καλύτερα αμπελοτόπια του Sancerre, με εδάφη πλούσια σε πυριτόλιθο και ασβεστόλιθο. Ο τρύγος γίνεται αποκλειστικά με το χέρι, ενώ η ζύμωση και η ωρίμαση πραγματοποιούνται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, με παρατεταμένη επαφή με τις οινολάσπες και συχνό batonnage, για να αποκτήσει το κρασί πλούσια υφή και πολυπλοκότητα. Πλούσιο, λιπαρό αλλά και ζουμερό και τραγανό αυτό το Sauvignon είναι φτιαγμένο και για τώρα και για 5 χρόνια αργότερα μιας και παλαιώνει μοναδικά.

Αν αγαπάς τα Sauvignon Blanc με χαρακτήρα, ένταση και αυθεντικότητα, το Comte Lafond Sancerre Grande Cuvée 2023 είναι μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσεις!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στη μύτη έχει εκρηκτικά αρώματα εσπεριδοειδών, όπως λεμόνι, κίτρο και περγαμόντο και λευκού ροδάκινου. Νότε γρασιδιού, λαγοκέρασου (gooseberry), φρέσκου αμυγδάλου και βρεγμένης πέτρας κάνουν σταδιακά την εμφάνισή τους .

Στο στόμα είναι κομψό, γεμάτο και με τραγανή οξύτητα. Πράσινα στοιχεία μπλέκονται με εσπεριδοειδή και νότες brioche σε ένα φόντο διάχυτης ορυκτότητας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Loire, Γαλλία
Ποικιλία Sauvignon Blanc
Αρώματα λεμόνι, κίτρος, περγαμόντο, λευκό ροδάκινο, γρασίδι, λαγοκέρασο (gooseberry), φρέσκο αμυγδάλο, βρεγμένη πέτρα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10–12°C
Παλαίωση 3-5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

COMTE LAFOND SANCERRE GRAND CUVEE 2023 - BARON DE LADOUCETTE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με σουφλέ σπαραγγιού, λαζάνια με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί, κοτόπουλο στο φούρνο με “ρίζες” όπως παστινάκι και καρότο και λευκό κρασί.

Σολομός με σάλτσα Dijon στο φούρνο

  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1/4 φλιτζανιού τρίμα φρυγανιάς
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φιστίκια
  • 4 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 4 φιλέτα σολομού
  • αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1 λεμόνι, για το γαρνίρισμα

 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέβουμε καλά το βούτυρο, τη μουστάρδα και το μέλι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέβουμε τη φρυγανιά, τα φιστίκια και το μαϊντανό.
  3. Αλείφουμε κάθε φιλέτο σολομού με το μείγμα μουστάρδας με μέλι και πασπαλίζουμε με το μείγμα φρυγανιάς.
  4. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει πολύ. Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με φέτες λεμόνι.

 

Συνδυασμός με κρασί

Αυτό είναι ένα πιάτο φτιαγμένο για chardonnay, ιδανικά με παραμονή σε βαρέλι. Η πολυπλοκότητα των γεύσεων απαιτεί αντίστοιχης πολυπλοκότητας και έντασης κρασί. Η παραμονή στο βαρέλι θα δώσει στο chardonnay το βάθος και τον αέρα παλαίωσης που απαιτείται. Ο σολομός είναι λιπαρό ψάρι. Η αντίστοιχη γεμάτη αίσθηση του chardonnay ταιριάζει με την υφή του ψαριού ενώ η οξύτητα θα σπάσει τη λιπαρότητά του.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}