ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Santa Thecla 2022
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Η Σέριφος στο ποτήρι σου!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το Santa Thecla, έχει δεσμεύσει ένα κομμάτι της καρδιάς μας και έχει εγκατασταθεί εκεί για τα καλά. Το λευκό χαρμάνι προέρχεται από τους αμπελώνες Santa Thecla, το πιο κουκλίστικο και γραφικό φυσικό κυκλαδίτικο μπαλκονάκι, με θέα τη θάλασσα. Από την πρώτη κιόλας γουλιά, τα αρώματα θα σε συναρπάσουν, ενώ στη δεύτερη θα είσαι ήδη εκεί δίπλα στο κυματάκι, με το αεράκι να σου φέρνει μυρωδιές από τον παραμυθένιο βοτανικό κήπο της Σερίφου.
 
Οι Αμπελώνες Santa Thecla βρίσκονται στην περιοχή Σκλαβογιάννη, σε ένα πολύ απόκρημνο σημείο του νησιού, ενώ η ηλικία των κλημάτων είναι αμφιλεγόμενη. Θεωρούνται σχεδόν αρχαίοι, με τους περισσότερους από αυτούς να παράγουν σταφύλια από το 1837. Τα ιδιόκτητα κτήματα που πλέον, από το 2016, είναι αμπελώνας υπήρξε τόπος καλλιέργειας σιτηρών, σύκων και το πεδίο ανάπαυσης παραγωγικών ζώων. Το υπέδαφος αλλά και τα άγρια μελτέμια, λόγω κλίσης της περιοχής, μηδένισαν σχεδόν την πιθανότητα ασθενειών στα φυτά, με αποτέλεσμα την ελάχιστη χρήση φυτοφαρμάκων. Όπως καταλαβαίνεις βέβαια, όλες οι εργασίες στο αμπέλι γίνονται αποκλειστικά και μόνο χειρωνακτικά, αφού η μορφολογία του αμπελιού δεν επιτρέπει τη χρήση μηχανημάτων.  
 
Για το Santa Thecla, επτά διαφορετικές ποικιλίες, γηγενείς και μη, έγιναν ένα πολύ σπάνιο χαρμάνι, που κατέληξε σε ένα πολύ ιδιαίτερο και απόλυτα ενδεικτικό του πλούτου της περιοχής, κρασιού. Το 60% αποτελείται από Σεριφιώτικο, ενώ ακολουθούν Αηδάνι, Ασύρτικο, Κουντούρα, Τσαμπάτο και ένα πολύ μικρό ποσοστό Κερινό και Ψαροσύρικο. Η οινοποίηση έγινε σε ανοξείδωτες δεξαμενές ώστε να διατηρηθεί η φρεσκάδα των αρωμάτων, ενώ πριν εμφιαλωθεί, παρέμεινε με τις οινολάσπες για 7 περίπου μήνες, δημιουργώντας ένα διακριτικά κρεμώδες αποτέλεσμα.
 
Το Santa Thecla βγήκε σε πολύ περιορισμένες φιάλες, που υπάρχουν διαθέσιμες σε πολύ  συγκεκριμένα σημεία. Κάποια από αυτά είναι όμορφα ψαροταβερνάκια σε γειτονικά νησιά, αλλά μέχρι να καλοκαιριάσει και να μπορέσεις να τα επισκεφθείς, εμείς καταφέραμε να σου βρούμε μερικές. Κινήσου γρήγορα όσο ακόμα προλαβαίνεις. 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Στο ποτήρι έχει ωχρό λεμονί χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Απαλά αρώματα από ροδάκινο, πράσινο μήλο, κίτρο, lime, περγαμόντο, λευκά άνθη πορτοκαλιάς και μια απαλή αίσθηση θαλασσινής αύρας.
 
Στο στόμα, έχει μέτριο σώμα και δροσιστική ισορροπημένη οξύτητα. Αρώματα λευκόσαρκου ροδάκινου, λεμονιού και νεραντζιού, με νότες αλμυρής κρέμας. Η επίγευση είναι λεμονάτη και έχει διάρκεια.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Σέριφος
Ποικιλία Σεριφιώτικο, Ασύρτικο, Κουντούρα
Αρώματα Ροδάκινο, πράσινο μήλο, κίτρο, lime, περγαμόντο, άνθη πορτοκαλιάς, θαλασσινή αύρα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

SANTA THECLA 2022

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με τηγανητά ψάρια, ζυμαρικά με θαλασσινά και λεμονάτο χοιρινό με σέλινο.

Μύδια με μαύρο πιπέρι και λευκό κρασί

  • 1 kgr μύδια, ολόκληρα (με το κέλυφος) καθαρισμένα και ξυσμένα. Εναλλακτικά προτιμήστε κατεψυγμένα
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί κατά προτίμηση Ασύρτικο

 

Τοποθετήστε τα μύδια χωρίς νερό σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέστε άφθονο πιπέρι. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά έως ότου ανοίξουν. Πετάξτε τα μύδια που θα παραμείνουν κλειστά. Σβήστε με το κρασί και αφήστε στη φωτιά για 1 ακόμη λεπτό, μέχρι να πιει τα πολλά υγρά.

Στραγγίστε τα μύδια και κρατήστε το υγρό που έμεινε στο τηγάνι. Τοποθετήστε τα μύδια σε βαθιά πιατέλα. Σουρώνουμε τα υγρά που έβγαλαν τα μύδια σε ένα ψιλό σουρωτήρι με τουλπάνι και τα βάζουμε σε ένα μικρό μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ το μαϊντανό, ανακατεύουμε, περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα μύδια, και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα μύδια είναι ένα έντονα γευστικό υλικό με φυσικά αλμυρή γεύση που σε συνδυασμό με το μαϊντανό δημιουργεί ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα. Το κρασί που θα σταθεί δίπλα σε ένα τέτοιο πιάτο πρέπει να διαθέτει οξύτητα, ένταση και ίσως κάποια φυτικότητα. Ιδανικός συνδυασμός είναι ένα Ασύρτικο Σαντορίνης, ένα Μοσχοφίλερο ή ένα Sauvignon Blanc.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}