Αν έπρεπε να διαλέξουμε μόνο μια λευκή, ελληνική ποικιλία για βαθιά παλαίωση τότε αυτή σίγουρα θα ήταν το Ασύρτικο. Ιδίως αν αυτό προέρχεται από το μαγικό terroir της Σαντορίνης.
H μοναδικής φινέτσας Σαντορίνη του εμβληματικού Κτήματος Σιγάλα είναι ένα μεγάλο Ασύρτικο. Αν πρόκειται όμως για τη Σαντορίνη 2004 Κτήμα Σιγάλα τότε μιλάμε για ένα απλά καθηλωτικό κρασί. Τα χρόνια χαρίζουν μια εντυπωσιακή διάσταση, που ενισχύει τα πετρολ αρώματα του θυμίζοντας Riesling.
Δε χρειάζεται να σου πούμε πως οι φιάλες είναι ελάχιστες, έτσι;