ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Σαντορίνη 2018 - Μικρά Θήρα
Μικρά Θήρα

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 2018 - ΜΙΚΡΑ ΘΗΡΑ

  Ελλάδα / Σαντορίνη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Το νέο εγχείρημα του Βαγγέλη Γεροβασιλείου και του Βασίλη Τσακτσαρλή.

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

H Σαντορίνη Ασύρτικο από το Οινοποιείο Μικρά Θήρα, είναι το νέο εγχείρημα του Βαγγέλη Γεροβασιλείου και του Βασίλη Τσακτσαρλή. Το ιδιαίτερο terroir της Θηρασιάς, του μικρού νησιού απέναντι από τη Σαντορίνη, είναι υπεύθυνο για δυο πολύ εκφραστικά λευκά κρασιά με βάση το Ασύρτικο.

Το ηφαιστιογενές έδαφος, το ιδιαίτερο, ξηρό κλίμα και τα παλιά αμπέλια συνδυάζονται με την εμπειρία του Βαγγέλη Γεροβασιλείου και της Ιωάννας Βαμβακούρη, με σκοπό την ανάδειξη του ιδιαίτερου αυτού τόπου, της Θηρασιάς. H Σαντορίνη Ασύρτικο από το Οινοποιείο Μικρά Θήρα είναι ένα κρασί από Ασύρτικο Σαντορίνης που οινοποιείται στη Θηρασιά, από τον Βαγγέλη Γεροβασιλείου και την Ιωάννα Βαμβακούρη. Χαμηλή στρεμματική απόδοση, προσεκτική οινοποίηση και παραμονή με τις οινολάσπες δίνουν ένα κρασί με εντυπωσιακή συμπύκνωση, έντονο λιπαρό και mineral χαρακτήρα. Ο εξαιρετικά περιορισμένος αριθμός φιαλών κάνουν αυτό το κρασί ιδιαίτερο και συλλεκτικό.

Μη χάνεις χρόνο, δοκίμασε το τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΛΑΦΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει μέτριο λεμονί χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες και εκφραστική μύτη, με αρώματα βρεγμένης πέτρας, λεμονιού, γκρέιπφρουτ, λευκού ροδάκινου, πράσινου μήλου, αγιοκλήματος, ζύμης και κίτρου.

Στο στόμα έχει μέτριο προς γεμάτο σώμα, δροσιστική οξύτητα και λιπαρή αίσθηση. Ζουμερό μοσχολέμονο, κίτρο, γκρέιπφρουτ, άγουρο ροδάκινο, πράσινο μήλο, κερήθρα, προζύμι, φρυγανιά και μια αίσθηση αλμύρας γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13,8 %
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Βρεγμένη πέτρα, λεμόνι, αγιόκλημα, ζύμη, ζουμερό μοσχολέμονο, κίτρο, γκρέιπφρουτ, άγουρο ροδάκινο, πράσινο μήλο, κερήθρα, προζύμι, φρυγανιά.
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11 °C
Παλαίωση 5+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 2018 - ΜΙΚΡΑ ΘΗΡΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με στρείδια σε σάλτσα βουτύρου, λιγκουίνι με αχινό και λεμόνι, ροφό πετάλι στα κάρβουνα, ή κατσικάκι στις κληματόβεργες.

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}