ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
48k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Σαντορίνη 2020 - Οινοποιείο Βενετσάνος
Οινοποιείο Βενετσάνος

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 2020 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ

  Ελλάδα / Σαντορίνη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

96pts και ελάχιστες φιάλες. Τι περιμένεις;

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

H Σαντορίνη του Οινοποιείου Βενετσάνος είναι, σύμφωνα με το Decanter, μια από τις καλύτερες Σαντορίνες για το 2020, μιας και τη βαθμολόγησαν με 96, χρυσούς, βαθμούς! Συν τοις άλλοις, είναι ένα εκρηκτικά πολύπλοκο κρασί που απευθύνεται στους λάτρεις του Ασύρτικου.

Το Οινοποιείο Βενετσάνος είναι ένα από τα πρώτα που φτιάχτηκαν στο νησί, με ιστορία από το 1947. Με θέα που κόβει την ανάσα και ακριβώς πάνω από την καλντέρα, βρίσκεται σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία του νησιού. Το οινοποιείο έκανε περιορισμένη ποσότητα φιαλών που εξαγόταν στο εξωτερικό ή πουλιόταν αποκλειστικά στο νησί. Αυτό άλλαξε το 2014, όταν το οινοποιείο άνοιξε τις πόρτες του στο ευρύ κοινό και αύξησε ελάχιστα την παραγωγή του, ώστε να μένουν και κάποιες φιάλες για την υπόλοιπη Ελλάδα (ευτυχώς). Η Σαντορίνη 2020 είναι ένα Ασύρτικο που προέρχεται από το αμπελοτόπι Γιάννας, στο Μεγαλοχώρι. Μετά τη ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές παραμένει με τις οινολάσπες για 4 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι έντονο, πολύπλοκο και φέρει το ορυκτό αποτύπωμα του νησιού.

Οι φιάλες είναι ελάχιστες, γι’ αυτό ξέρεις τι πρέπει να κάνεις!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει μέτριο λεμονί χρώμα και πολύπλοκα αρώματα λεμονιού, κίτρου, γκρέιπφρουτ, ροδάκινου, αχλαδιού, λευκών λουλουδιών, βρεγμένης πέτρας και καπνού.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, κοφτερή οξύτητα και λιπαρή αίσθηση. Πλούσια αρώματα πορτοκαλιού, λεμονιού, κίτρου, άγουρου ροδάκινου, ζύμης, μάραθου και βρεγμένης πέτρας συναντώνται σε ένα φόντο θαλασσινής αύρας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα λεμόνι, κίτρο, γκρέιπφρουτ, ροδάκινο, αχλάδι, λευκά λουλούδια, βρεγμένη πέτρα, καπνός
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11ºC
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 2020 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με κυδώνια αχνιστά με ρετσίνα και σκόρδο, ροφός φρικασέ, αρνάκι λεμονάτο

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}