Πώς μπορεί να ανήκει ένα Ασύρτικο από κλήματα 120 ετών σε μερικούς από τους πιο εμβληματικούς αμπελώνες της Σαντορίνης; Με το Santorini 34 του Κτήματος Αρτέμη Καραμολέγκου, δεν χρειάζεται να αναρωτιέσαι—μπορείς απλώς να δοκιμάσεις.
Το όνομα "Santorini 34" τιμά τους 34 συνεχείς αιώνες αμπελοκαλλιέργειας στο νησί, αναδεικνύοντας την ανθεκτικότητα και τη μοναδικότητα του σαντορινιού αμπελώνα.
Τα σταφύλια συλλέγονται με το χέρι από υπεραιωνόβια, μη εμβολιασμένα κλήματα στους κορυφαίους αμπελώνες του Πύργου, της Έξω Γωνιάς, των Φηρών, του Ακρωτηρίου και του Μεγαλοχωρίου.
Το κρασί ωριμάζει για 9 μήνες πάνω στις λεπτές οινολάσπες του, αποκτώντας μία απαλή, σχεδόν κρεμώδη υφή που ισορροπεί ιδανικά με τη ζωντανή του οξύτητα. Ένα 10% παραμένει για 5 μήνες σε βαρέλια τρίτης χρήσης, προσδίδοντας διακριτικά βάθος χωρίς να επισκιάζει τον ποικιλιακό χαρακτήρα.
Δομημένο και εξελίξιμο, το κρασί αυτό ενώνει δύναμη και φινέτσα—και υπόσχεται μακροχρόνια παλαίωση που ξεπερνά τη δεκαετία.