ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Σαντορίνη 34 2022 - Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος
Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 34 2022 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΤΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ

  Ελλάδα / Σαντορίνη
€49,10
€42,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα Ασύρτικο Ωδή στην Ιστορία της Σαντορίνης!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Μπορείς να φανταστείς πώς θα ήταν ένα Ασύρτικο από 120 ετών προγονικά κλήματα, από τους καλύτερους αμπελώνες της Σαντορίνης; Δεν χρειάζεται να το φανταστείς—αρκεί να δοκιμάσεις το Santorini 34 του Κτήματος Αρτέμη Καραμολέγκου.

Το κρασί αυτό αποτελεί έναν φόρο τιμής στη βαθιά ριζωμένη κληρονομιά του σαντορινιού terroir—το "34" στην ετικέτα συμβολίζει τους 34 συνεχόμενους αιώνες καλλιέργειας αμπελιού στο νησί.

Το Ασύρτικο προέρχεται από πολύ παλαιά, μη εμβολιασμένα κλήματα στους κορυφαίους αμπελώνες του Πύργου, της Έξω Γωνιάς, των Φηρών, του Ακρωτηρίου και του Μεγαλοχωρίου.

Μετά τη ζύμωση, ωριμάζει για 9 μήνες πάνω στις λεπτές οινολάσπες του, αποκτώντας μια πλούσια, ελαφρώς λιπαρή υφή που εξισορροπεί την χαρακτηριστική του οξύτητα. Ένα 10% του κρασιού ωριμάζει για 5 μήνες σε δρύινα βαρέλια τρίτης χρήσης, προσθέτοντας διακριτική πολυπλοκότητα.

Ένα κρασί τολμηρό και ταυτόχρονα εκλεπτυσμένο, με δομή και βάθος που του επιτρέπουν να εξελιχθεί υπέροχα για τουλάχιστον μία δεκαετία.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Η Σαντορίνη 34 είναι ένα Ασύρτικο που το μασάς. Απίστευτη συμπύκνωση, δομή, λιπαρότητα και κοφτερή οξύτητα όλα, σε απόλυτη ισορροπία. Ζουμερά εσπεριδοειδή και πυρηνόκαρπα ντύνονται από έναν καπνιστό, mineral μανδύα που αντανακλά απόλυτα το terroir του νησιού.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Γκρέιπφρουτ, ροδάκινο, κίτρο, αγιόκλημα, πορτοκάλι, βρεγμένη πέτρα, βούτυρο, καπνός.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 5 μήνες (10%)
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 34 2022 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΤΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με ζυμαρικά με καπνιστή πέστροφα, ψάρια στη σχάρα ή με χοιρινό με πορτοκάλι και μέλι.

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}