Μπορείς να φανταστείς πώς θα ήταν ένα Ασύρτικο από 120 ετών προγονικά κλήματα, από τους καλύτερους αμπελώνες της Σαντορίνης; Δεν χρειάζεται να το φανταστείς—αρκεί να δοκιμάσεις το Santorini 34 του Κτήματος Αρτέμη Καραμολέγκου.
Το κρασί αυτό αποτελεί έναν φόρο τιμής στη βαθιά ριζωμένη κληρονομιά του σαντορινιού terroir—το "34" στην ετικέτα συμβολίζει τους 34 συνεχόμενους αιώνες καλλιέργειας αμπελιού στο νησί.
Το Ασύρτικο προέρχεται από πολύ παλαιά, μη εμβολιασμένα κλήματα στους κορυφαίους αμπελώνες του Πύργου, της Έξω Γωνιάς, των Φηρών, του Ακρωτηρίου και του Μεγαλοχωρίου.
Μετά τη ζύμωση, ωριμάζει για 9 μήνες πάνω στις λεπτές οινολάσπες του, αποκτώντας μια πλούσια, ελαφρώς λιπαρή υφή που εξισορροπεί την χαρακτηριστική του οξύτητα. Ένα 10% του κρασιού ωριμάζει για 5 μήνες σε δρύινα βαρέλια τρίτης χρήσης, προσθέτοντας διακριτική πολυπλοκότητα.
Ένα κρασί τολμηρό και ταυτόχρονα εκλεπτυσμένο, με δομή και βάθος που του επιτρέπουν να εξελιχθεί υπέροχα για τουλάχιστον μία δεκαετία.