ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
47k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Σαντορίνη 2020 - Κτήμα Αργυρού
Κτήμα Αργυρού

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 2020 - ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ

  Ελλάδα / Σαντορίνη
€26,00
€22,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια υπέροχη Σαντορίνη με υψηλές διακρίσεις!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Σαντορίνη Ασύρτικο 2020 Κτήμα Αργυρού είναι ένα από τα καλύτερα Ασύρτικα που κυκλοφορούν και το Platinum Μετάλλιο και οι 97pts από το Decanter έρχονται και το επιβεβαιώνουν διθυραμβικά!

Το Κτήμα Αργυρού που είναι ένα από τα παλαιότερα οινοποιεία του νησιού, ιδρύθηκε το 1903. Αυτή τη στιγμή, στο τιμόνι βρίσκεται ο Mathew Αργυρός, η 4η γενιά του οινοποιείου. To οινοποιείο έχει 120 στρέμματα αμπέλια στο νησί, σε διαφορετικά σημεία. Τα σταφύλια για τη Σαντορίνη Ασύρτικο 2020 Κτήμα Αργυρού προέρχονται από αμπέλια 100-120 ετών από επιλεγμένα αμπελοτόπια στο Ακρωτήρι, τη Μεσσαριά, το Καρτεράδος, το Μεγαλοχώρι και τον Πύργο. Το κρασί ζυμώνει σε ανοξείδωτες δεξαμενές, σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες. Μετά τη ζύμωση το κρασί ωριμάζει εκεί για 3 μήνες, μαζί με τις φίνες οινολάσπες του. To αποτέλεσμα δείχνει πως έχει όλα τα φόντα να παλαιώσει όμορφα την επόμενη δεκαετία και να εξελιχθεί σε ακόμα μεγαλύτερο και σούπερ συλλεκτικό κρασί.

Κάνε δικές σου όσες περισσότερες φιάλες μπορείς όσο υπάρχει ακόμα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Η Σαντορίνη Ασύρτικο από το Κτήμα Αργυρού έχει μέτριο λεμονί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα λεμονιού, κίτρου, γκρέιπφρουτ, ροδάκινου, αγιοκλήματος, ζύμης, βρεγμένης πέτρας και μοσχολέμονου.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα και μέτρια (+) οξύτητα. Εντυπωσιακή συμπύκνωση φρούτου, με πλούσιο ροδάκινο, λεμόνι, γκρέιπφρουτ, πράσινο μήλο, αγιόκλημα, προζύμι σε ένα φόντο βρεγμένης πέτρας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 14,5 %
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα λεμόνι, κίτρο, γκρέιπφρουτ, ροδάκινο, αγιόκλημα, ζύμη, βρεγμένη πέτρα, μοσχολέμονο
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11 °C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 2020 - ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ροφό στα κάρβουνα, μπακαλιάρο φρικασέ, λαχανοντολμάδες

Σπαγγέτι με γαρίδες, λεμόνι και μάραθο

1 πακέτο σπαγγέτι Νo6 
800 γρ. γαρίδες
2 λεμόνια ακέρωτα
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό ματσάκι μάραθο
Φρέσκο πιπέρι
Χοντρό αλάτι
Μπούκοβο
Ελαιόλαδο

Καθαρίζουμε προσεκτικά τις γαρίδες και αφοιρούμε τα κεφάλια. Τα βάζουμε να βράσουν, σε μια κατσαρόλα με 300 ml. νερό και 3 σκελίδες σκόρδο, για 15 λεπτά. Κατόπιν περνάμε το ζωμό από σίτα, πιέζοντας καλά τα κεφάλια, και τον κρατάμε ζεστό.

Ταυτόχρονα βράζουμε  al dente το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό. Παίρνουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και ψιλοκόβουμε το μάραθο.

Σε ένα αρκετά μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, περίπου 20 ml. και το υπόλοιπο σκόρδο, μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε το μπούκοβο.

Σωτάρουμε στο λάδι τις καθαρισμένες γαρίδες, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Καρυκεύουμε με αλατοπίπερο, προσθέτουμε λίγο μάραθο, λίγο ξύσμα λεμονιού και σβήνουμε με το χυμό των λεμονιών.

Αφαιρούμε τις γαρίδες και στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το σπαγγέτι απευθείας από την κατσαρόλα και δυναμώνουμε την θερμοκρασία. Προσθέτουμε τον ζωμό που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε, το άμυλο που θα βγάλουν τα ζυμαρικά θα αρχίσει να «δένει» τη σάλτσα.

Όταν η σάλτσα ελαττωθεί πασπαλίζουμε με μάραθο, πιπέρι και το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως το σπαγγέτι με τις γαρίδες

 

Σημειώσεις για την συνταγή:
– Αν θέλουμε περισσότερη γεύση προσθέτουμε στον ζωμό από τις γαρίδες ένα μικρό μπουκέ γκαρνί (1 φύλλο πράσο το πράσινο μέρος, 1 φύλλο δάφνη, 1 κλωναράκι θυμάρι, 3 κλωναράκια μαϊντανό και 1 κλωναράκι σέλινο).
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καραβίδες.

 

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}