ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Σαντορίνη 2021 - Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος
Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 2021 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΤΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ

  Ελλάδα / Σαντορίνη
€30,90
€26,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια κλασσική έκφραση της Σαντορίνης!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

H Σαντορίνη του Οινοποιείου Αρτέμης Καραμολέγκος είναι μια κλασική και κρυστάλλινη έκφραση του Σαντορινιού terroir. Τα καλύτερα αμπελοτόπια του νησιού ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα mineral λευκό κρασί που εντυπωσιάζει.

Το χαρμάνι παραδοσιακό και αρωματικό, από 90% Ασύρτικο και 10% Αθήρι και Αηδάνι. Τα σταφύλια προέρχονται από τα χωριά Πύργος, Έξω Γωνιά, Φηρά, Ακρωτήρι, Εμποριό και Μεγαλοχώρι. Κάθε ποικιλία και κάθε «χωριό» ζυμώνει ξεχωριστά και το τελικό μπλεντάρισμα γίνεται διαφορετικά ανάλογα με την ιδιαιτερότητα της κάθε χρονιάς. Το κρασί ωριμάζει για 5 μήνες με τις οινολάσπες του για να αποκτήσει λιπαρότητα, δυνατή να ισορροπήσει την κοφτερή του οξύτητα. Δε χρειάζεται να σου πούμε πως παλαιώνει άνετα για μια δεκαετία.

Απόλαυσε τη Σαντορίνη του Οινοποιείου Αρτέμης Καραμολέγκος τώρα ή κάποια χρόνια αργότερα…αν έχεις υπομονή.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Η Σαντορίνη του Οινοποιείου Αρτέμης Καραμολέγκος έχει απαλό λεμονί χρώμα και διακριτικά αρώματα λεμονιού, γκρέιπφρουτ, λευκόσαρκου ροδάκινου, λευκών λουλουδιών, ζύμης και βρεγμένης πέτρας.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, λιπαρότητα και κοφτερή οξύτητα όλα, σε απόλυτη ισορροπία. Ζουμερά εσπεριδοειδή και πυρηνόκαρπα ντύνονται από έναν mineral μανδύα που αντανακλά απόλυτα το terroir του νησιού.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα λεμόνι, γκρέιπφρουτ, λευκόσαρκο ροδάκινο, λευκά λουλούδια, ζύμη, βρεγμένη πέτρα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 2021 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΤΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με linguine με κυδώνια, λαβράκι στα κάρβουνα, χοιρινό λεμονάτο στο φούρνο

Σπαγγέτι με γαρίδες, λεμόνι και μάραθο

1 πακέτο σπαγγέτι Νo6 
800 γρ. γαρίδες
2 λεμόνια ακέρωτα
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό ματσάκι μάραθο
Φρέσκο πιπέρι
Χοντρό αλάτι
Μπούκοβο
Ελαιόλαδο

Καθαρίζουμε προσεκτικά τις γαρίδες και αφοιρούμε τα κεφάλια. Τα βάζουμε να βράσουν, σε μια κατσαρόλα με 300 ml. νερό και 3 σκελίδες σκόρδο, για 15 λεπτά. Κατόπιν περνάμε το ζωμό από σίτα, πιέζοντας καλά τα κεφάλια, και τον κρατάμε ζεστό.

Ταυτόχρονα βράζουμε  al dente το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό. Παίρνουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και ψιλοκόβουμε το μάραθο.

Σε ένα αρκετά μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, περίπου 20 ml. και το υπόλοιπο σκόρδο, μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε το μπούκοβο.

Σωτάρουμε στο λάδι τις καθαρισμένες γαρίδες, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Καρυκεύουμε με αλατοπίπερο, προσθέτουμε λίγο μάραθο, λίγο ξύσμα λεμονιού και σβήνουμε με το χυμό των λεμονιών.

Αφαιρούμε τις γαρίδες και στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το σπαγγέτι απευθείας από την κατσαρόλα και δυναμώνουμε την θερμοκρασία. Προσθέτουμε τον ζωμό που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε, το άμυλο που θα βγάλουν τα ζυμαρικά θα αρχίσει να «δένει» τη σάλτσα.

Όταν η σάλτσα ελαττωθεί πασπαλίζουμε με μάραθο, πιπέρι και το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως το σπαγγέτι με τις γαρίδες

 

Σημειώσεις για την συνταγή:
– Αν θέλουμε περισσότερη γεύση προσθέτουμε στον ζωμό από τις γαρίδες ένα μικρό μπουκέ γκαρνί (1 φύλλο πράσο το πράσινο μέρος, 1 φύλλο δάφνη, 1 κλωναράκι θυμάρι, 3 κλωναράκια μαϊντανό και 1 κλωναράκι σέλινο).
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καραβίδες.

 

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}