Η "Κουλούρα" δεν είναι απλώς ένας τρόπος κλαδέματος, είναι σύμβολο της σοφίας και της επιβίωσης των αμπελιών της Σαντορίνης απέναντι σε αντίξοες συνθήκες. Με τη Σαντορίνη Κουλούρα 2023 του Κτήματος Αρτέμη Καραμολέγκου, αυτό το σύστημα κλαδέματος μεταφράζεται σε ένα κρασί που αποτυπώνει με αυθεντικότητα τη δύναμη του νησιού.
Το Ασύρτικο προέρχεται αποκλειστικά από προφυλλοξηρικά κλήματα ηλικίας άνω των 100 ετών, διαμορφωμένα σε παραδοσιακή κουλούρα και φυτεμένα σε αμπελώνες κυρίως γύρω από την περιοχή του Πύργου. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, ενώ η ωρίμαση γίνεται για 7 μήνες πάνω στις λεπτές οινολάσπες του. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί με πυκνή ορυκτότητα, ενέργεια και εξαιρετική δομή—αυστηρό αλλά ειλικρινές.
Μια κλασική Σαντορίνη, με προοπτική παλαίωσης που φτάνει άνετα την δεκαετία. Ιδανικό για όσους αγαπούν την αυθεντικότητα στο ποτήρι τους.