ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Σαντορίνη Cuvee Monsignori 2022 - Κτήμα Αργυρού
Κτήμα Αργυρού

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ CUVEE MONSIGNORI 2022 - ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ

  Ελλάδα / Σαντορίνη
€51,90
€45,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Όχι απλά μια συγκλονιστική Σαντορίνη, αλλά ένα κομμάτι οινικής ιστορίας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Cuvee Monsignori 2022 του Κτήματος Αργυρού, ανήκει στην πολύ μικρή ομάδα των εμβληματικών εκφράσεων της  Σαντορίνης. Το όνομά του προέρχεται από τον χαρακτηρισμό που απέδιδαν στον πρώτο ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου αμπελοτεμαχίου, η ομάδα που δούλευε στα αμπέλια και τα φρόντιζε μαζί του. Δείχνοντας έτσι το σεβασμό στον άνθρωπο και το έργο του. Η ετικέτα εξίσου εμβληματική με το περιεχόμενο απεικονίζει την πρώτη κάναβα της οικογένειας που χτίστηκε το 1800, στο ύψωμα της Έξω Γωνιάς, λίγο πιο πάνω από το αριστουργηματικό νέο οινοποιείο.

Το Cuvee Monsignori προέρχεται από τον αρχαιότερο αμπελώνα της Σαντορίνης, αυτόν της Επισκοπής.
Το Κτήμα Αργυρού είναι ένα από τα παλαιότερα του νησιού, μιας και ιδρύθηκε το 1903. Αυτή τη στιγμή, στο τιμόνι βρίσκεται ο Ματθαίος Αργυρός, που ανήκει στην 4η γενιά του οινοποιείου. Ο στόλος των αμπελιών που βρίσκονται πλέον υπο την ιδιοκτησία του οινοποιείου, δεν είναι καθόλου τυχαία. Οι καλύτερες εκτάσεις, στις πλέον πλεονεκτικές θέσεις αποτελούνται από αμπέλια αυτόριζα, προφυλλοξηρικά και ηλικίας που όπως στην περίπτωση του Minsigniori ξεπερνούν τα 200 έτη. Αυτή η απόλυτη έκφραση του σαντορινιού terroir, αποτελεί τη βάση του Cuvee Monsignori. Αυστηρή διαλογή, μόνο των καλύτερων σταφυλιών, χειρονακτικός τρύγος και όλη η εμπειρία χρόνων δημιουργούν ένα κρασί μοναδικής κομψότητας και ασύγκριτου χαρακτήρα. Η ιστορία θέλει να ξετυλίγεται ένα μυστήριο γύρω από το συγκεκριμένο αμπελοτόπι, διότι εκείνοι που πραγματικά γνωρίζουν ποιο είναι, είναι ελάχιστοι!

Η Σαντορίνη Cuvee Monsignori του Κτήματος Αργυρού δεν είναι απλά μια ακόμα συγκλονιστική Σαντορίνη, αλλά ένα κομμάτι οινικής ιστορίας, ένα καλά κρυμμένος θησαυρός, που έχει μπροστά του τουλάχιστον μια 10ετία.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει απαλό λεμονοπράσινο χρώμα και πολύπλοκα αρώματα λεμονιού, γκρέιπφρουτ, φλούδας πορτοκαλιού, πράσινου μήλου, μελιού και ροδάκινου, σε φόντο έντονης ορυκτότητας.

Πλούσιο στόμα με τρομακτική συμπύκνωση, κοφτερή οξύτητα και γεμάτο σώμα. Λεμόνι, Lime, κίτρινι γκρέιπφρουτ, έντονη γεύση βρεγμένη πέτρας και μια διακριτική αίσθηση αλμύρας στην επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Λεμόνι, γκρέιπφρουτ, φλούδα πορτοκαλιού, πράσινο μήλο, μέλι, ροδάκινο, ορυκτότητα
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11 °C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ CUVEE MONSIGNORI 2022 - ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψάρι ψητό στα κάρβουνα, θαλασσινά ή κρεατικά παραδοσιακά μαγειρεμένα όπως κατσικάκι στο φούρνο.

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}