ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Σαντορίνη Cuvee Monsignori 2020 - Κτήμα Αργυρού
Κτήμα Αργυρού

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ CUVEE MONSIGNORI 2020 - ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ

  Ελλάδα / Σαντορίνη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Όχι απλά μια συγκλονιστική Σαντορίνη, αλλά ένα κομμάτι οινικής ιστορίας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Η Σαντορίνη Cuvee Monsignori του Αργυρού, είναι ίσως η πιο εμβληματική έκφραση της Σαντορίνης. Το ιδιαίτερο όνομά του δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς Monsignori έλεγαν στο νησί τα παλιά αμπέλια. Η φετινή χρονιά απέσπασε 91pts από το Decanter!

Το Cuvee Monsignori προέρχεται από τον αρχαιότερο αμπελώνα της Σαντορίνης, αυτόν της Επισκοπής.
Το Κτήμα Αργυρού είναι ένα από τα παλαιότερα του νησιού, μιας και ιδρύθηκε το 1903. Αυτή τη στιγμή, στο τιμόνι βρίσκεται ο Mathew Αργυρός, η 4η γενιά του οινοποιείου. To οινοποιείο έχει 120 στρέμματα αμπέλια στο νησί, με σπουδαιότερο αυτό στην Επισκοπή, όπου τα αμπέλια είναι αυτόριζα, προφυλλοξηρικά και ηλικίας άνω των 200 ετών. Αυτή η απόλυτη έκφραση του σαντορινιού terroir, αποτελεί τη βάση του Cuvee Monsignori. Αυστηρή διαλογή, μόνο των καλύτερων σταφυλιών, χειρονακτικός τρύγος και όλη η εμπειρία χρόνων δημιουργούν ένα κρασί μοναδικής κομψότητας και ασύγκριτου χαρακτήρα. Στην ετικέτα απεικονίζεται η κανάβα της οικογένειας, από το 1800, πριν καν ιδρυθεί το Κτήμα Αργυρού.

Η Σαντορίνη Cuvee Monsignori του Κτήματος Αργυρού δεν είναι απλά μια ακόμα συγκλονιστική Σαντορίνη, αλλά ένα κομμάτι οινικής ιστορίας που έχει μπροστά του τουλάχιστον μια 10ετία.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει απαλό λεμονοπράσινο χρώμα και πολύπλοκα αρώματα λεμονιού, γκρέιπφρουτ, φλούδας πορτοκαλιού, πράσινου μήλου, μελιού και ροδάκινου, σε φόντο ορυκτότητας.

Πλούσιο στόμα με τρομακτική συμπύκνωση, κοφτερή οξύτητα και γεμάτο σώμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13,8%
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Λεμόνι, γκρέιπφρουτ, φλούδα πορτοκαλιού, πράσινο μήλο, μέλι, ροδάκινο, ορυκτότητα.
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11 °C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ CUVEE MONSIGNORI 2020 - ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψάρι ψητό στα κάρβουνα, θαλασσινά ή πιάτα κοτόπουλου.

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}