ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Σαντορίνη Cuvee Νυχτέρι 2019 - Κτήμα Αργυρού
Κτήμα Αργυρού

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ CUVEE ΝΥΧΤΕΡΙ 2019 - ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ

  Ελλάδα / Σαντορίνη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Υπερώριμα σταφύλια και ωρίμαση σε δρύινα βαρέλια, υπογραμμίζουν τον πλούτο του Ασύρτικου της Σαντορίνης!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
To Cuvee Νυχτέρι από το Κτήμα Αργυρού είναι το τρίτο αδερφάκι της οικογένειας Cuvee του οινοποιείου και το πιο πικάντικο! Υπερώριμα σταφύλια και 12 μήνες βαρέλι υπογραμμίζουν τον πλούτο και την καπνιστή αίσθηση του Σαντορινιού Ασύρτικου!

Το Κτήμα Αργυρού είναι ένα από τα παλαιότερα οινοποιεία του νησιού, μιας και ιδρύθηκε το 1903. Αυτή τη στιγμή, στο τιμόνι βρίσκεται ο Mathew Αργυρός, η 4η γενιά του οινοποιείου. To οινοποιείο έχει 120 στρέμματα αμπέλια στο νησί. Τα σταφύλια για το Cuvee Νυκτέρι από το Κτήμα Αργυρού προέρχονται από αμπέλια 150-200 ετών από το Μεγαλοχώρι και τον Πύργο. Ο τρύγος γίνεται 20 μέρες αργότερα ώστε τα σταφύλια να έχουν υπερ-ωριμάσει. Έπειτα το κρασί ζυμώνει σε βαρέλια 500 λίτρων, barriques και δρύινες δεξαμενές. Μετά τη ζύμωση το κρασί ωριμάζει σε 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια και ακόμα 12 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές, μαζί με τις φίνες οινολάσπες. To αποτέλεσμα δείχνει πως έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε ακόμα μεγαλύτερο κρασί με την παλαίωση!

Κάνε δικό σου το Cuvee Νυχτέρι από το Κτήμα Αργυρού τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Έχει μέτριο λεμονί χρώμα και μεθυστική μύτη που ξεδιπλώνεται αργά. Αρώματα λεμονιού, βανίλιας, φρυγανιάς, πορτοκαλιού, τσακμακόπετρας, ζύμης, περγαμόντου, γκρέιπφρουτ, ροδάκινου και καπνού.

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα, δροσιστική οξύτητα και λιπαρή αίσθηση. Ζουμερό λεμόνι, κίτρο, ροδάκινο, νεράντζι, μέλι, βανίλια, φρυγανιά και αλμυρές νότες γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13,8 %
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Λεμόνι, βανίλια, φρυγανιά, πορτοκάλι, τσακμακόπετρα, ζύμη, περγαμόντο, γκρέιπφρουτ, ροδάκινο, καπνός.
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11 °C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ CUVEE ΝΥΧΤΕΡΙ 2019 - ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψάρι ψητό στα κάρβουνα, θαλασσινά ή πιάτα κοτόπουλου.

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}