ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Σαντορίνη Familia 2018 - Οινοποιείο Χατζηδάκη
Οινοποιείο Χατζηδάκη

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ FAMILIA 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

  Ελλάδα / Σαντορίνη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα συναισθηματικό κρασί από τα καλύτερα, αυτόριζα αμπέλια!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
H Σαντορίνη Familia του Οινοποιείου Χατζηδάκη είναι ένα συναισθηματικό κρασί που σηματοδοτεί τη μετάβαση του οινοποιείου στα χέρια των παιδιών και της οικογένειας του αμείμνηστου Χαρίδημου. Κάποια από τα καλύτερα, αυτόριζα αμπέλια δίνουν το φρούτο τους για μια κλασική και αγαπημένη Σαντορίνη!

Ο Χαρίδημος Χατζηδάκης ήταν ένας απίστευτα χαρισματικός δημιουργός. Δημιουργός και όχι απλά οινοποιός, γιατί τα κρασιά του ήταν έργα τέχνης που ξυπνούσαν μνήμες και έφτιαχναν ακόμα καλύτερες αναμνήσεις. Ο Χατζηδάκης έκανε κρασιά μηδαμινών παρεμβάσεων, με γηγενείς ζύμες και από αυτόριζα αμπέλια πριν γίνει της μόδας! Το κενό που άφησε αλλά και η κληρονομιά, είναι τεράστια. Η οικογένεια ενώθηκε για να συνεχίσει το έργο του και έτσι δημιουργήθηκε η Σαντορίνη Familia. Αμπέλια Ασύρτικου ηλικίας 15 - 80 ετών στον Πύργο δίνουν τον υπερσυμπυκνωμένο, πολύτιμο καρπό τους. Ο τρύγος γίνεται με το χέρι και έπειτα το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες, σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Το κρασί ωριμάζει εκεί για 6 μήνες και στη συνέχεια εμφιαλώνεται αφιλτράριστο.

Ξέρουμε πως ό,τι και να πούμε για την Σαντορίνη Familia του Οινοποιείου Χατζηδάκη, είναι λίγο οπότε θα πρέπει απλά να το δοκιμάσεις. Και τότε μόνο θα καταλάβεις.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Έχει μέτριο λεμονί χρώμα και εκφραστικά αρώματα λεμονιού, κίτρου, γκρέιπφρουτ, φρυγανιάς, μελιού και ροδάκινου. Ο ορυκτός χαρακτήρας είναι διάχυτος και έτσι νότες τσακμακόπετρας και βρεγμένης πέτρας, δίνουν τον τόνο. Στόμα εντυπωσιακό με πλούσιο σώμα, κοφτερή οξύτητα και τη χαρακτηριστική πυκνή δομή του Ασύρτικου.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Λεμόνι, κίτρο, γκρέιπφρουτ, φρυγανιά, μέλι, ροδάκινο, τσακμακόπετρα, βρεγμένη πέτρα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ FAMILIA 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με linguini με κυδώνια, λιπαρά ψάρια στα κάρβουνα ή χοιρινό με πορτοκάλι στο φούρνο.

Αχνιστά μύδια με σουτζούκι

1 κιλό μύδια

3 σκελίδες σκόρδο ψιλόκομμένες

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σουτζούκι

μια πρέζα κουρκουμά

χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι

ελαιόλαδο

χυμό από δύο λεμόνια

ξύσμα από ένα λεμόνι

 

Καθαρίζουμε τα μύδια από τα μουστάκια τους και τα τρίβουμε ένα ένα με μια βούρτσα μέχρι να καθαρίσουν καλά. Σε μια βαθιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σουτζούκι κομμένο σε ακανόνιστες φέτες, το γυρνάμε δυο τρεις φορές και σβήνουμε με τον χυμό του λεμονιού. Προσθέτουμε αμέσως τα μύδια στην κατσαρόλα, πασπαλίζουμε με το χοντροτριμένο πιπέρι και τον κουρκουμά. Τη βγάζουμε από τη φωτιά και την ανακινούμε δυο - τρεις φορές να ανακατευτούν όλα. Επιστρέφουμε το φαγητό σε πολύ δυνατή φωτιά κλείνοντας το καπάκι και αφήνουμε τα μύδια να αχνιστούν για 5 λεπτά. 

Πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε το ξύσμα από ένα λεμόνι.

Αφαιρούμε τα μύδια που δεν έχουν ανοίξει.

Αργυρώ Κουτσού
Chef          

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}