ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Νυχτέρι 2019 - Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος
Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος

ΝΥΧΤΕΡΙ 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΤΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ

  Ελλάδα / Σαντορίνη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Από τις πιο εντυπωσιακές εκφράσεις του Σαντορινιού terroir!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το ξέρουμε ήδη οτι το Νυχτέρι του Αρτέμη Καραμολέγκου είναι ένα μεγάλο κρασί και μια από τις πιο εντυπωσιακές εκφράσεις του Σαντορινιού terroir.

Το Οινοποιείο του Αρτέμη Καραμολέγκου είναι ένα από τα πιο παλιά του νησιού (ξεκίνησαν το 1952) και διαθέτει πολύ παλιά κλήματα, με κάποια από αυτά να είναι πάνω από 100 χρονών. Με μεράκι και αφοσίωση κάνει κρασιά που φέρουν έντονο το ηφαιστιογενές αποτύπωμα του νησιού.

Νυχτέρι στη Σαντορίνη, λέγεται το κρασί που ο τρύγος του γίνεται νύχτα, για να προλάβουν τα σταφύλια να πατηθούν πριν τη ζέστη της μέρας.  Το Νυχτέρι αποτελείται από ένα χαρμάνι Ασύρτικου (90%) σε συνδυασμό με Αθήρι και Αηδάνι. Τα σταφύλια προέρχονται από τα αμπελοτόπια του Πύργου και του Μεγαλοχωρίου που τα φυτά φτάνουν σε ηλικία τα 100 έτη. Ο τρύγος είναι παραδοσιακά όψιμος, δίνοντας στο κρασί πλούσιο σώμα και ένταση. Η ζύμωση γίνεται σε μεγάλα δρύινα βαρέλια (μικρό ποσοστό είναι καινούρια) και στη συνέχεια ο χυμός ωριμάζει για περίπου 16 μήνες με συχνό batonnage. To αποτέλεσμα έχει μελένιο, καπνιστό και παράλληλα έντονα ορυκτό χαρακτήρα.

Το Νυχτέρι του Αρτέμη Καραμολέγκου είναι ένα κρασί που φρέσκο είναι εξαιρετικά νόστιμο και εντυπωσιακό αλλά μπορείς να το κρατήσεις για χρόνια στο κελάρι σου, περιμένοντας τον ακόμα καλύτερο εαυτό του!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Το Νυχτέρι του Αρτέμη Καραμολέγκου έχει μέτριο χρυσαφί χρώμα και έντονα αρώματα μελιού, βανίλιας, καπνού, φρυγανιάς, ροδάκινου, πορτοκαλιού, ζαχαρωμένου λεμονιού, κυδωνιού, ξηρών καρπών και ορυκτότητας.

Στο στόμα είναι εκρηκτικό, με πλούσιο σώμα και ηλεκτρική οξύτητα. Η εντυπωσιακή συμπύκνωση σου δίνει την αίσθηση πως μασάς το φρούτο. Ώριμος γιαρμάς, λεμόνι, γκρέιπφρουτ, κερήθρα, φλούδα από νεράντζι, προζυμένια φρυγανιά και αίσθηση βρεγμένης πέτρας γεμίζουν το στόμα.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Ασύρτικο, Αθήρι, Αηδάνι
Αρώματα Μέλι, βανίλια, καπνός, ροδάκινο, κυδώνι, ξηροί καρποί, ώριμος γιαρμάς, λεμόνι, γκρέιπφρουτ, κερήθρα, φλούδα από νεράντζι, προζυμένια φρυγανιά, βρεγμένη πέτρα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 16 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 7+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΝΥΧΤΕΡΙ 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΤΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με ζυμαρικά με καπνιστή πέστροφα, ψάρια στη σχάρα ή με χοιρινό με πορτοκάλι και μέλι.

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}