ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
F Σαντορίνη One Off 2020 - Φοίβος Παπαστρατής
Φοίβος Παπαστρατής

F ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ONE OFF 2020 - ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΗΣ

  Ελλάδα / Σαντορίνη
€33,50
€29,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

One Off Σαντορίνη σε εξαιρετικά περιορισμένες φιάλες!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To F Santorini ONE OFF του Φοίβου Παπαστρατή είναι το πρώτο και φανταστικό κρασί ενός μεγαλεπήβολου project. Κάθε χρονιά ο Φοίβος θα διαλέγει έναν προορισμό και θα δημιουργεί ένα κρασί, σε αυστηρά περιορισμένες φιάλες, το οποίο θα κυκλοφορεί μόνο μια φορά (one off).

O Φοίβος Παπαστρατής είναι από τους νεότερους οινοποιούς της Ελλάδας. Έχοντας ξεκινήσει να κάνει κρασιά πριν ακόμα πάρει το πτυχίο του από το Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας ποτών, τα τελευταία χρόνια χαράζει τη δική του λαμπρή πορεία. Μετά το F, την Παραλία και τα Πυροτεχνήματα αποφάσισε να κάνει απόβαση στη Σαντορίνη. Σε συνεργασία με τον διακεκριμένο οινοποιό Απόστολο Μούντριχα και το Anhydrous Winery έκανε μια Σαντορίνη με τη φιλοσοφία τη δική του και την εμπειρία του Απόστολου. Το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες σε ανοξείδωτες δεξαμενές και ωριμάζει εκεί με τις οινολάσπες του για 6 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι αλμυρό και mineral, με κοφτερή οξύτητα και εντυπωσιακή δομή.

Οι φιάλες του F Santorini ONE OFF του Φοίβου Παπαστρατή είναι εξαιρετικά περιορισμένες γι’ αυτό ξέρεις τι πρέπει να κάνεις!


ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το F Santorini ONE OFF του Φοίβου Παπαστρατή έχει μέτριο λεμονί χρώμα και πολύπλοκη μύτη που ξεδιπλώνεται αργά. Βρεγμένη πέτρα, λεμόνι, κίτρο, γκρέιπφρουτ, πράσινο μήλο, ζύμη και άγουρο ροδάκινο συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σύνολο.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα και τονισμένη οξύτητα. Νότες αλμύρας, λεμονιού, γκρέιπφρουτ, ροδάκινου, ξύσματος lime, κορόμηλου, προζυμιού και βρεγμένης πέτρα γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Βρεγμένη πέτρα, λεμόνι, κίτρο, γκρέιπφρουτ, πράσινο μήλο, ζύμη, ροδάκινο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

F ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ONE OFF 2020 - ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΗΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει εξαιρετικά με aglio, olio e peperoncino με ξύσμα λεμόνι και γαύρο μαρινάτο, κυδώνια αχνιστά, μπακαλιάρος φρικασέ

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}