ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Pure Σαντορίνη 2017 - Volcanic Slopes Vineyards
Volcanic Slopes Vineyards (VSV)

PURE ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 2017 - VOLCANIC SLOPES VINEYARDS

  Ελλάδα / Σαντορίνη
€51,90
44.30
€44,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

97 βαθμούς και Platinum βραβείο στο Decanter!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Σαντορίνη Pure 2017 Volcanic Slopes Vineyards σκόραρε 97 ολόκληρους βαθμούς στον παγκόσμιο διαγωνισμό του Decanter! To θαύμα του Σαντορινιού αμπελώνα, με τα 200 ετών αμπέλια και το ηφαιστιογενές έδαφος, εμπεριέχεται μέσα σε αυτό το μπουκάλι και ναι, αξίζει σίγουρα τους 97 βαθμούς και το Platinum βραβείο!

To Volcanic Slopes Vineyards είναι από τα νεότερα οινοποιεία του νησιού και από ότι φαίνεται, είναι και ένα από τα πλέον υποσχόμενα. Βρίσκεται στην Επισκοπή, σε μια αναδιαμορφωμένη κάναβα του 18ου αιώνα, περιστοιχισμένη από παλιά κλήματα Ασύρτικου. Όπως πιθανόν να γνωρίζεις, η Σαντορίνη έχει κάποια από τα πιο παλιά αμπέλια του κόσμου γιατί, λόγω του ιδιαίτερου κλίματος και του εδάφους της, γλίτωσε από την φυλλοξήρα στο τέλος του 18ου αιώνα, που κατέστρεψε τον ευρωπαϊκό αμπελώνα.

Τα αμπέλια του Μανώλη Χλωρίδη από τον Πύργο και το Μεγαλοχώρι, ηλικίας άνω των 200 ετών, δίνουν ελάχιστα σταφύλια (οι στρεμματικές αποδόσεις είναι πραγματικά πολύ χαμηλές) που έχουν τρομακτική συμπύκνωση και χαρακτήρα. Οι πολύτιμοι καρποί, στα χέρια του κορυφαίου Ματθαίου Αργυρού, δημιουργούν την πιο «αγνή» (pure) και ωμή έκφραση της Σαντορίνης. Ο Αργυρός, για τη Σαντορίνη Pure 2017 Volcanic Slopes Vineyards επέλεξε τσιμεντένιες δεξαμενές, κάτω από το έδαφος, για τη ζύμωση και την ωρίμαση του Ασύρτικου. Μετά το τέλος της ζύμωσης το κρασί ωριμάζει για 14 μήνες με τις λεπτές οινολάσπες του. Τέλος, μετά την εμφιάλωση, ξεκουράζεται για ένα χρόνο στο κελάρι.

Η Σαντορίνη Pure 2017 Volcanic Slopes Vineyards μπορεί να πήρε 97 βαθμούς τώρα, αλλά αν την ξεχάσεις στον συντηρητή σου ή το κελάρι σου για μια 5ετία, τους 100 τους έχει για πλάκα! Μην χάσεις αυτό το πραγματικά σπουδαίο κρασί!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Έχει μέτριο λεμονί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα γλυκού λεμονιού, φλούδας πορτοκαλιού, ροδάκινου, γκρέιπφρουτ, αχλαδιού, lime, πράσινου μήλου, ζύμης και βρεγμένης πέτρας. Στο στόμα η δομή του είναι απίστευτη. Πλούσιο σώμα, κοφτερή οξύτητα και τρομερή συμπύκνωση, δίνουν μαθήματα ισορροπίας. Φλούδα λεμονιού, ροδάκινο, άγουρο βερίκοκο, αχλάδι, κερήθρα, άνθη λεμονιάς, τσακμακόπετρα, καπνός και προζύμι γεμίζουν το στόμα.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Λεμόνι, φλούδα πορτοκαλιού, ροδάκινο, γκρέιπφρουτ, αχλάδι, lime, πράσινου μήλου, ζύμη, βρεγμένη πέτρα, άγουρο βερίκοκο, αχλάδι, κερήθρα, άνθη λεμονιάς, τσακμακόπετρα, καπνός, προζύμι.
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11 °C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

PURE ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 2017 - VOLCANIC SLOPES VINEYARDS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψάρι ψητό στα κάρβουνα, θαλασσινά ή πιάτα κοτόπουλου.

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}