Το ξέρουμε πως μπορεί να μην έχεις υπομονή ή μπορεί απλά να μην κρατιέσαι και να πίνεις τη Σαντορίνη σου πριν παλαιώσει. Μην ανησυχείς, είμαστε εδώ για να σου κάνουμε τη ζωή εύκολη: παλαιώσαμε τη Σαντορίνη Vassaltis 2021 για σένα! Στο κελάρι μας, σε ιδανικές συνθήκες, βρίσκονται αυτή τη στιγμή λίγες φιάλες και αν βιαστείς, μπορεί και να προλάβεις μια από αυτές!
Πες τους παράτολμους, πες τους οραματιστές, τρεις νέοι άνθρωποι, ο Γιάννης Βαλαμπούς, ο Ηλίας Ρουσσάκης και ο Γιάννης Παπαοικονόμου τόλμησαν στην Ελλάδα της κρίσης να επενδύσουν χρήμα και αμέτρητη προσωπική προσπάθεια σε ένα νησί του οποίου ο αμπελώνας συρρικνώνεται συνεχώς για χάρη της τουριστικής ανάπτυξης.
Ένα από τα πιο νέα οινοποιεία της Σαντορίνης φτιάχνει ένα Ασύρτικο που ήδη έχει καθιερωθεί ανάμεσα στα καλύτερα του νησιού και έχει κατακτήσει τον πλανήτη. Με όνομα εμπνευσμένο από το μαύρο ηφαιστειογενές πέτρωμα που σχηματίστηκε από την ψύξη της βασαλτικής λάβας που σκέπασε το νησί της Σαντορίνης μετά από την έκρηξη του ηφαιστείου σχεδόν πριν από 4.000 χρόνια, το οινοποιείο Βασάλτης δημιουργεί πλέον μεγάλα κρασιά και φιλοξενεί αμέτρητους επισκέπτες του νησιού κάθε χρόνο.
Πολύ διαφορετική από αυτή του 2015 και του 2017, η Σαντορίνη 2021 του Οινοποιείου Βασάλτης δίνει στο terroir του νησιού και στην ποικιλία του Ασύρτικου τον απόλυτο πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ιδιαίτερα χαμηλή στρεμματική απόδοση που δεν ξεπερνά τα 150 – 200 κιλά / στρέμμα εξασφαλίζει την συμπύκνωση του καρπού. Η παραμονή με τις οινολάσπες για 6 μήνες, με τακτικό bâtonnage, χάρισε όγκο και πολυπλοκότητα διαμορφώνοντας μια εξαιρετικά απολαυστική Σαντορίνη, έτοιμη να την πιείς τώρα ή και σε 5 χρόνια από τώρα. Πλούσια και πληθωρική, ενσωματώνει άψογα όλο τον ορυκτό χαρακτήρα του νησιού διεκδικώντας μια θέση ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα.
Τη φυλάξαμε καρτερικά στο κελάρι του botilia ώστε να παλαιώσει ιδανικά και να την απολαύσεις στην καλύτερη της στιγμή, δηλαδή, τώρα!