Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Σαντορίνη 2017 - Βασάλτης
95
Vassaltis Winery

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 2017 - ΒΑΣΑΛΤΗΣ

  Ελλάδα
20.80
€20,80

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Η μικρή μεγάλη Σαντορίνη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα!

Μια νέα Σαντορίνη, είναι πάντα μια νέα Σαντορίνη. Ατίθαση, εκρηκτική, γεμάτη αρώματα και γεύσεις μιας ποικιλίας ορόσημο για τον Ελληνικό αμπελώνα και ενός νησιού γεμάτου χαρακτήρα.

Πες τους παράτολμους, πες τους οραματιστές, τρεις νέοι άνθρωποι, ο Γιάννης Βαλαμπούς, ο Ηλίας Ρουσσάκης και ο Γιάννης Παπαοικονόμου, τόλμησαν μέσα στην Ελλάδα της κρίσης να επενδύσουν χρήμα και αμέτρητη προσωπική προσπάθεια σε ένα νησί του οποίου ο αμπελώνας συρρικνώνεται συνεχώς για χάρη της τουριστικής ανάπτυξης.

Ένα από τα πιο νέα οινοποιεία της Σαντορίνης επιστρέφει με την τέταρτη χρονιά παραγωγής ενός Ασύρτικου που ήδη έχει καθιερωθεί ανάμεσα στα καλύτερα του νησιού και έχει κατακτήσει τον πλανήτη. Με όνομα εμπνευσμένο από το μαύρο ηφαιστειογενές πέτρωμα που σχηματίστηκε από την ψύξη της βασαλτικής λάβας που σκέπασε το νησί της Σαντορίνης μετά από την έκρηξη του ηφαιστείου σχεδόν πριν από 4.000 χρόνια, το οινοποιείο Βασάλτης είναι πια έτοιμο να παράξει μεγάλα κρασιά και να φιλοξενήσει τους αμέτρητους επισκέπτες του νησιού.

Πολύ διαφορετική από αυτή του 2014 και του 2015, η Σαντορίνη 2017 του Οινοποιείου Βασάλτης δίνει στο νησί και στο Ασύρτικο, τον απόλυτο πρωταγωνιστικό ρόλο. Η αλκοόλη αυτή τη φορά κινείται στα φυσιολογικά επίπεδα του νησιού (λόγω ευνοϊκών καιρικών συνθηκών) ενώ η ιδιαίτερα μικρή στρεμματική απόδοση που δεν ξεπερνά τα 150 – 200 κιλά / στρέμμα εξασφαλίζει την συμπύκνωση του καρπού. Η παραμονή με τις οινολάσπες για 6 μήνες με τακτικό batonnage, χάρισε όγκο και πολυπλοκότητα, κάνοντάς τη μια εξαιρετικά απολαυστική Σαντορίνη με πολύ εμφανείς δυνατότητες μακράς παλαίωσης. Πλούσιο και πληθωρικό, ενσωματώνει άψογα όλο τον ορυκτό χαρακτήρα του νησιού διεκδικώντας μια θέση ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα.

Πιες τη τώρα ή περίμενε 5 χρόνια. Η απόφαση είναι καθαρά δική σου.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΛΙΓΟ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Αχυροκίτρινο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες στο ποτήρι.

Στη μύτη εξελικτικής έντασης αρώματα άγουρων κίτρινων φρούτων και εσπεριδοειδών σε φόντο διάχυτης ορυκτότητας. Ροδάκινο, κίτρο και γκρέιπφρουτ συνοδεύονται από ξεκάθαρα αρώματα βρεγμένης πέτρας και τσακμακόπετρας.

Στο στόμα πλούσιο, κρεμμώδες, με ένταση που αφυπνίζει τον ουρανίσκο. Η χαρακτηριστικά τονισμένη οξύτητα χαρίζει νεύρο ενώ ελαφρά μελένια αίσθηση γλυκαίνει τα εσπεριδοειδή στο στόμα, συνοδεύοντας το αλμυρό, μακράς διάρκειας τελείωμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13,8 %
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα ροδάκινο, κίτρο, γκρέιπφρουτ, βρεγμένη πέτρα, τσακμακόπετρα
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11 °C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 2017 - ΒΑΣΑΛΤΗΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψάρια στη σχάρα ή πιάτα θαλασσινών.

Γαρίδες με μπιζέλια και τζίντζερ

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  • 300 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
  • 1/3 φλιτζάνι μπιζελια με το λοβό
  • 8 μεγάλες γαρίδες αποφλοιωμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ginger
  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από λευκό κρασί

 


Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και αφήστε τα να μαλακώσουν ανακατεύοντας, περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε τα από το τηγάνι και ακουμπήστε τα σε ένα απορροφητικό χαρτί.

Προσθέστε τα μπιζέλια στο τηγάνι και μαγειρέψτε τα ανακατεύοντας, για περίπου 2 λεπτά. Αφαιρέστε τα από το τηγάνι και βάλτε τα μαζί με τα μανιτάρια στο απορροφητικό χαρτί.

Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι. Στη συνέχεια βάζουμε στο τηγάνι τις γαρίδες και το ψιλοκομμένο τζίντζερ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι οι γαρίδες να γίνουν αδιαφανείς, περίπου 4 λεπτά.
Επιστρέψτε όλα τα λαχανικά στο τηγάνι και προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και το ξίδι από λευκό κρασί. Μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά, περίπου 4 λεπτά.


Συνδυασμός με κρασί
Οι umami γεύσεις του πιάτου είναι έντονες, ζητώντας ένα κρασί με έντονο αρωματικό χαρακτήρα. Λευκό, με αρώματα φρούτων και λουλουδιών, με μια νότα γλυκύτητας αλλά και με σχετική οξύτητα που θα σταθεί όμορφα δίπλα στη σόγια και το ξίδι. Η πρότασή μας Sauvignon Blanc - Άγγελος Νούλας.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}