Μια νέα Σαντορίνη, είναι πάντα μια νέα Σαντορίνη. Ατίθαση, εκρηκτική, γεμάτη αρώματα και γεύσεις μιας ποικιλίας ορόσημο για τον Ελληνικό αμπελώνα και ενός νησιού γεμάτου χαρακτήρα.
Πες τους παράτολμους, πες τους οραματιστές, τρεις νέοι άνθρωποι, ο Γιάννης Βαλαμπούς, ο Ηλίας Ρουσσάκης και ο Γιάννης Παπαοικονόμου, τόλμησαν μέσα στην Ελλάδα της κρίσης να επενδύσουν χρήμα και αμέτρητη προσωπική προσπάθεια σε ένα νησί του οποίου ο αμπελώνας συρρικνώνεται συνεχώς για χάρη της τουριστικής ανάπτυξης.
Ένα από τα πιο νέα οινοποιεία της Σαντορίνης επιστρέφει με την τέταρτη χρονιά παραγωγής ενός Ασύρτικου που ήδη έχει καθιερωθεί ανάμεσα στα καλύτερα του νησιού και έχει κατακτήσει τον πλανήτη. Με όνομα εμπνευσμένο από το μαύρο ηφαιστειογενές πέτρωμα που σχηματίστηκε από την ψύξη της βασαλτικής λάβας που σκέπασε το νησί της Σαντορίνης μετά από την έκρηξη του ηφαιστείου σχεδόν πριν από 4.000 χρόνια, το οινοποιείο Βασάλτης είναι πια έτοιμο να παράξει μεγάλα κρασιά και να φιλοξενήσει τους αμέτρητους επισκέπτες του νησιού.
Πολύ διαφορετική από αυτή του 2015 και του 2017, η Σαντορίνη 2018 του Οινοποιείου Βασάλτης δίνει στο νησί και στο Ασύρτικο, τον απόλυτο πρωταγωνιστικό ρόλο. Η αλκοόλη αυτή τη φορά κινείται στα φυσιολογικά επίπεδα του νησιού (λόγω ευνοϊκών καιρικών συνθηκών) ενώ η ιδιαίτερα μικρή στρεμματική απόδοση που δεν ξεπερνά τα 150 – 200 κιλά / στρέμμα εξασφαλίζει την συμπύκνωση του καρπού. Η παραμονή με τις οινολάσπες για 6 μήνες με τακτικό batonnage, χάρισε όγκο και πολυπλοκότητα, κάνοντάς τη μια εξαιρετικά απολαυστική Σαντορίνη με πολύ εμφανείς δυνατότητες μακράς παλαίωσης. Πλούσιο και πληθωρικό, ενσωματώνει άψογα όλο τον ορυκτό χαρακτήρα του νησιού διεκδικώντας μια θέση ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα.
Πιες τη τώρα ή περίμενε 5 χρόνια. Η απόφαση είναι καθαρά δική σου.