Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Sauvignon Blanc Fume 2016 - Κτήμα Φλοριάν
Κτήμα Φλοριάν

SAUVIGNON BLANC FUME 2016 - ΚΤΗΜΑ ΦΛΟΡΙΑΝ

  Ελλάδα / Θεσσαλονίκη
€14,70
12.50
€12,50

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Στο top 3 των Ελληνικών Sauvignon!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Πως θα σου φαινόταν αν σου λέγαμε πως βρήκαμε το πιο τροπικό Sauvignon Blanc της Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στην Επανομή; Το Κτήμα Φλοριάν έκανε πάλι το θαύμα του! Ξέρεις ήδη, και όπως καταλαβαίνουμε, έχεις αγαπήσει το φρέσκο Sauvignon του Φλoριάν. Επειδή και εκείνος αγαπά ιδιαίτερα την ποικιλία, αποφάσισε να πειραματιστεί λίγο παραπάνω μαζί της.

Το αποτέλεσμα του πειραματισμού του; Το Sauvignon Blanc Fume 2016 του Κτήματος Φλοριάν.

Γιατί το αγαπάμε;

Το φινετσάτο Sauvignon μετά τη ζύμωση στη δεξαμενή, μπαίνει σε γαλλικό δρύινο βαρέλι για 4 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι σίγουρα εντυπωσιακό καθώς καταφέρνει να ισορροπήσει τέλεια το βαρέλι με το φρούτο, δίνοντας εκρηκτικά αρώματα πεπονιού, μάνγκο, βουτύρου και καπνού. Υπέροχα λιπαρό και φίνο, νόστιμο και ισορροπημένο το Sauvignon Blanc Fume του Κτήματος Φλοριάν κέρδισε επάξια μια θέση στο top 3 των ελληνικών Sauvignon Blanc!

Και δεν είναι εύκολο

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονί.

Η μύτη είναι έντονα αρωματική με το πεπόνι, το μάνγκο, το lime και το βούτυρο να κυριαρχούν. Νότες ώριμου ροδάκινου, καπνού, βανίλιας και φύλλων συκιάς δημιουργούν ένα άκρως ενδιαφέρον σύνολο.

Μετρίου όγκου σώμα και ισορροπημένη οξύτητα, με την ένταση των αρωμάτων να είναι και εδώ πληθωρική. Αρώματα πεπονιού, ροδάκινου, περγαμόντου, κομπόστα αχλαδιού, φρυγανιάς, βανίλιας και φουντουκιού, όλα σε απόλυτη ισορροπία. Βουτυράτη αίσθηση στον ουρανίσκο και πικάντικη, καπνιστή επίγευση που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Θεσσαλονίκη
Ποικιλία Sauvignon Blanc
Αρώματα πεπόνι, μάνγκο, βούτυρο, ροδάκινο, καπνός, βανίλια, φύλλα συκιάς
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 4 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Vinolok
Βιολογικό Όχι

SAUVIGNON BLANC FUME 2016 - ΚΤΗΜΑ ΦΛΟΡΙΑΝ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το μόνο του σαν απεριτίφ ή συνδύασέ το με πράσινες σαλάτες με φρούτα

Κολοκυθόπιτα Αλμυρή με Καλαθάκι Λήμνου

  • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας για πίτες
  • 1200 γρ κολοκυθάκια
  • 400 γρ καλαθάκι Λήμνου
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 4 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 80 ml. ελαιόλαδο
  • 1 ½ κουταλάκια του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Αλάτι
  • Σουσάμι

 

:

Αφήνουμε το φύλλο κρούστας μέσα στην συσκευασία του, για 2 ώρες εκτός ψυγείου, ώστε να ξεπαγώσει καλά. Περνάμε  τα κολοκυθάκια από το χοντρό μέρος του τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι. Τα αλατίζουμε και τα πιέζουμε ελαφρά για να φύγουν τα υγρά. Τα αφήνουμε 30-40 λεπτά στην άκρη για να βγάλουν όλα τα περιττά υγρά.

Σε βαθύ σκεύος ή τηγάνι ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου και ξεκινάμε να τα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα πράσα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμη, μέχρι να στεγνώσει το μείγμα.

Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τον άνηθο, προσθέτουμε το κύμινο, τη ζάχαρη, πιπέρι, λίγο αλάτι και τον άνηθο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε το καλαθάκι Λήμνου, προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

Σε ένα καλά λαδωμένο μέτριοθ μεγέθους ταψί απλώνουμε τα μισά φύλλα, ραντίζοντας κάθε ένα με λίγο ελαιόλαδο. Απλώνουμε τη γέμιση και κλείνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία και πάλι ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Κλείνουμε την πίτα καλά και με κοφτερό μαχαιράκι χαράζουμε τα κομμάτια.

Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας νερό στο υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας. Πασπαλίζουμε με σουσάμι, και ψήνουμε στους 180ο C, για 50 λεπτά περίπου.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Εδώ το πράσινο στοιχείο κυριαρχεί. Κολοκυθάκι, πράσο και άνιθο δίνουν τον τόνο. Το κρασί μας πρέπει να έχει φυτικά και βοτανικά στοιχεία για να δέσει καλά. Το καλαθάκι λήμνου ζητάει λευκό κρασί με ισορροπημένη οξύτητα και λεπτεπίλεπτο χαρακτήρα. Δοκίμασε Sauvignon Blanc, blends Μαλαγουζιάς με πιο πράσινο χαρακτήρα αλλά και ένα φρέσκο Chardonnay.

Δες τις προτάσεις του mySommelier παρακάτω.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}