Στο Botilia.gr αγαπάμε το κρασί και ... τα cookies. Τα χρησιμοποιούμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Στα κρατάμε για:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Best Online Wine Shop 2019 & 2020
37k+ Happy Members
Free Returns
Immediate delivery
More than 1.000.000 bottles sold
Buy only wines you love
Sauvignon Blanc Fume 2018 - Κτήμα Φλοριάν
Κτήμα Φλοριάν

SAUVIGNON BLANC FUME 2018 - ΚΤΗΜΑ ΦΛΟΡΙΑΝ

  Ελλάδα / Θεσσαλονίκη
€13,10
11.20
€11,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Στο top 3 των Ελληνικών Sauvignon!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Tο πιο τροπικό, ζουμερό και εκρηκτικό Sauvignon Blanc της Ελλάδας, το Sauvignon Blanc Fume 2018 του Κτήματος Φλόριαν, ξαναχτυπά!
Ξέρουμε πολύ καλά πως όχι μόνο το γνωρίζεις αλλά του έχεις και μεγάλη αδυναμία όπως κι εμείς, αλλά με τη χρονιά του 2018 σε περιμένει μια μεγάλη έκπληξη.
Το Κτήμα Φλόριαν βρίσκεται στην Επανομή της Θεσσαλονίκης και έχει μπει για τα καλά στην οινική σκήνη μιας και κάθε τους κρασί είναι μια αποκάλυψη. Ο Φλόριαν έχοντας αδυναμία στην κοσμοπολίτικη, γαλλική ποικιλία είπε να πειραματιστεί δημιουργώντας ένα Sauvignon Blanc Fume. Το φινετσάτο Sauvignon Blanc μετά τη ζύμωση στη δεξαμενή, μπαίνει σε βαρέλι ακακίας για 4 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι σίγουρα εντυπωσιακό καθώς καταφέρνει να ισορροπήσει τέλεια το κομψό βαρέλι με το ζουμερό, καθαρό φρούτο, δίνοντας εκρηκτικά αρώματα τροπικών φρούτων, καραμέλας βουτύρου και καπνού. Πλούσιο και λιπαρό, σίγουρα θα πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να μην αδειάσεις το μπουκάλι.
Εμείς πάντως δεν τα καταφέραμε!

 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Έχει μέτριο λεμονί χρώμα και έντονα αρώματα ροδάκινου, πεπονιού, μάνγκο, lime, μελιού, φρυγανιάς, λεμονιού, βουτύρου, καπνού, βανίλιας και καραμέλας γάλακτος. Πλούσιο στόμα με μέτριο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και βουτυράτη αίσθηση.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Θεσσαλονίκη
Ποικιλία Sauvignon Blanc
Αρώματα πεπόνι, μάνγκο, βούτυρο, ροδάκινο, καπνός, βανίλια, φύλλα συκιάς
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 4 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Vinolok
Βιολογικό Όχι

SAUVIGNON BLANC FUME 2018 - ΚΤΗΜΑ ΦΛΟΡΙΑΝ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με λευκά κρέατα, λιπαρά μεγάλα ψάρια στη σχάρα ή ζυμαρικά με πλούσιες λευκές σάλτσες.

Κολοκυθόπιτα Αλμυρή με Καλαθάκι Λήμνου

  • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας για πίτες
  • 1200 γρ κολοκυθάκια
  • 400 γρ καλαθάκι Λήμνου
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 4 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 80 ml. ελαιόλαδο
  • 1 ½ κουταλάκια του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Αλάτι
  • Σουσάμι

 

:

Αφήνουμε το φύλλο κρούστας μέσα στην συσκευασία του, για 2 ώρες εκτός ψυγείου, ώστε να ξεπαγώσει καλά. Περνάμε  τα κολοκυθάκια από το χοντρό μέρος του τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι. Τα αλατίζουμε και τα πιέζουμε ελαφρά για να φύγουν τα υγρά. Τα αφήνουμε 30-40 λεπτά στην άκρη για να βγάλουν όλα τα περιττά υγρά.

Σε βαθύ σκεύος ή τηγάνι ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου και ξεκινάμε να τα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα πράσα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμη, μέχρι να στεγνώσει το μείγμα.

Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τον άνηθο, προσθέτουμε το κύμινο, τη ζάχαρη, πιπέρι, λίγο αλάτι και τον άνηθο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε το καλαθάκι Λήμνου, προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

Σε ένα καλά λαδωμένο μέτριοθ μεγέθους ταψί απλώνουμε τα μισά φύλλα, ραντίζοντας κάθε ένα με λίγο ελαιόλαδο. Απλώνουμε τη γέμιση και κλείνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία και πάλι ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Κλείνουμε την πίτα καλά και με κοφτερό μαχαιράκι χαράζουμε τα κομμάτια.

Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας νερό στο υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας. Πασπαλίζουμε με σουσάμι, και ψήνουμε στους 180ο C, για 50 λεπτά περίπου.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Εδώ το πράσινο στοιχείο κυριαρχεί. Κολοκυθάκι, πράσο και άνιθο δίνουν τον τόνο. Το κρασί μας πρέπει να έχει φυτικά και βοτανικά στοιχεία για να δέσει καλά. Το καλαθάκι λήμνου ζητάει λευκό κρασί με ισορροπημένη οξύτητα και λεπτεπίλεπτο χαρακτήρα. Δοκίμασε Sauvignon Blanc, blends Μαλαγουζιάς με πιο πράσινο χαρακτήρα αλλά και ένα φρέσκο Chardonnay.

Δες τις προτάσεις του mySommelier παρακάτω.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}

ΒΡΕΣ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ
ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ!

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ