Το Sauvignon Blanc του οινοποιείου Gabriëlskloof πηγαίνει το Νεοκοσμίτικο στυλ κρασιών στο επόμενο στάδιο. Ένα κρασί παγκόσμιας κλάσης από την κορυφαία οινοπαραγωγική ζώνη του Νοτίου Ημισφαιρίου. Αυτός ο άψογος συνδυασμός ζωντάνιας και κομψότητας, προβλέπεται να σου γίνει απαραίτητος!
Το οινοποιείο Gabriëlskloof, βρίσκεται στη γραφική περιοχή του ποταμού Bot στο Δυτικό Ακρωτήριο της Νότιας Αφρικής και είναι το όνειρο ζωής του Νοτιοαφρικανού επιχειρηματία Bernhard Heyns, που αναζητούσε χρόνια το ιδανικό σημείο. Η τύχη τον έφερε μπροστά σε μια φάρμα σιταριού και προβάτων και οι μοναδικές δυνατότητες του τοπίου αναβόσβησαν στα μάτια του. Έτσι το 2001 αγόρασε ένα κομμάτι γης, που σταδιακά άρχισε να φυτεύει με τους πλέον εξαιρετικά αναγνωρισμένους αμπελώνες του οινοποιείου Gabriëlskloof, όνομα που δόθηκε προς τιμή του αείμνηστου πατέρα του, Γαβριήλ. Σήμερα αποτελεί υπόδειγμα για τις βιώσιμες πρακτικές οινοποίησης, την άριστη αρχιτεκτονική του, το φυσικό έλεγχο παρασίτων και την υπεύθυνη διαχείριση του νερού, που συνολικά ελαχιστοποιούν το οικολογικό αποτύπωμα διατηρώντας τη γη ζωντανή για τις μελλοντικές γενιές.
Εκεί τα δροσερά κύματα αέρα από τον Ατλαντικό δημιουργούν τις άριστες συνθήκες, ώστε το Sauvignon Blanc να αποκτήσει ζωντανή οξύτητα και έντονες γεύσεις φρέσκων φρούτων. Το οινοποιείο διαθέτει αμπελώνες με διαφορετική σύνθεση εδάφους και μικροκλίματος, και η ανάμειξή τους δημιουργεί ένα πολύπλοκο και καλά ισορροπημένο αποτέλεσμα, για την ακρίβεια μερικές από τις κορυφαίες εμφιαλώσεις της Νότιας Αφρικής!
Για το Sauvignon Blanc, ο τρύγος γίνεται χειρωνακτικά, την περίοδο βέλτιστης ωρίμανσης των σταφυλιών, που αποθηκεύονται πολύ προσεκτικά. Στη συνέχεια πιέζονται απαλά για να εξαχθεί ο καθαρός χυμός τους. Η ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές με άγριες ζύμες και υπό ελεγχόμενες θερμοκρασίες, που διατηρούν ζωηρές τις γεύσεις των φρούτων. Η παραμονή για 7 μήνες με τις οινολάσπες προσθέτει πολυπλοκότητα και υφή που δεν συναντάς εύκολα.
Βάλτο στο ποτήρι σου και θα μεταφερθείς αμέσως στους ηλιόλουστους αμπελώνες του Δυτικού Ακρωτηρίου. Τα κρασιά της Νοτίου Αφρικής έχουν γίνει ήδη το next big thing και όταν δοκιμάσεις το Sauvignon Blanc του οινοποιείου Gabriëlskloof, θα καταλάβεις και εσύ το γιατί.