ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Sauvignon Blanc 2019 Magnum - Κτήμα Γεροβασιλείου
Κτήμα Γεροβασιλείου

SAUVIGNON BLANC 2019 MAGNUM - ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

  Ελλάδα / Θεσσαλονίκη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Πλατινένιο μετάλλιο στο Decanter και Magnum. Χρειάζεται να πούμε κι άλλα;

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Sauvignon είναι μια από τις πιο αγαπημένες λευκές ποικιλίες παγκοσμίως αλλά όταν μιλάμε για το Sauvignon Blanc από το Κτήμα Γεροβασιλείου τότε το πράγμα πάει αλλού. Το πιο τροπικό και πλούσιο Sauvignon της Ελλάδας, αυτό του Βαγγέλη Γεροβασιλείου, για τη χρονιά του 2019, πήρε πλατινένιο μετάλλιο στο Decanter. Χρειάζεται να πούμε κι άλλα;

Ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου αποφάσισε να φυτέψει Sauvignon Blanc στον αμπελώνα της Επανομής, θεωρώντας πως οι συνθήκες ήταν ιδανικές για την ποικιλία. Οι σπουδές στο Bordeaux άφησαν το στίγμα τους πάνω του και μια μικρή αδυναμία στις γαλλικές ποικιλίες. Το Sauvignon Blanc είναι μια ποικιλία που φημίζεται για τον αρωματικό και πιπεράτο χαρακτήρα της και κάνει κάποια από τα καλύτερα λευκά κρασιά. Ακολουθώντας τα γαλλικά πρότυπα, το Sauvignon Blanc ζύμωσε και ωρίμασε σε καινούργια, δρύινα, γαλλικά βαρέλια, μαζί με τις οινολάσπες του. Το αποτέλεσμα είναι πληθωρικό και βουτυράτο και δικαιολογεί απόλυτα τα βραβεία και τις διακρίσεις που έρχονται, σχεδόν κάθε χρόνο.

Δοκίμασε το Sauvignon Blanc από το Κτήμα Γεροβασιλείου τώρα!

Και σε Magnum φιάλη για μεγαλύτερη απόλαυση!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Sauvignon Blanc από το Κτήμα Γεροβασιλείου έχει μέτριο λεμονί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα πεπονιού, lime, ανανά, ροδάκινου, λεμονανθών, αγιοκλήματος, βανίλιας, βουτύρου, καπνού και φρυγανιάς.

Στο στόμα έχει πλούσιο σώμα, βουτυράτη υφή και τραγανή οξύτητα. Ώριμα τροπικά και πυρηνόκαρπα φρούτα μπλέκονται με νότες καπνού, μελιού και γλυκών μπαχαρικών.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Επανομή, Θεσσαλονίκη
Ποικιλία Sauvignon Blanc
Αρώματα πεπόνι, lime, ανανάς, ροδάκινο, λεμονανθός, βανίλια, βούτυρο, καπνός, φρυγανιά
Μέγεθος Φιάλης 1500ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 6 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

SAUVIGNON BLANC 2019 MAGNUM - ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με σολομό με μπείκον και θυμάρι, κοτόπουλο a la crème, σουφλέ με μπρόκολο και μπλε τυρί 

Σαλάτα Νισουάζ με σολομό και χάντρες

Για το ψάρι
 1 φιλέτο σολομού
 30 ml. ελαιόλαδο
 1 σκελίδα σκόρδο
 ¼ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
 ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι

Για τη σαλάτα
 100 γρ. πράσινη σαλάτα
 5 πατάτες baby
 100 γρ. χάντρες βρασμένες
 100 γρ. φρέσκα φασολάκια
 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
 1 κόκκινη πιπεριά
 5-6 ντοματίνια
 6-7 ελιές
 2 αυγά

Για το dressing
 60 ml. ελαιόλαδο
 4 αντζούγιες
 1 σκελίδα σκόρδο
 ¼ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
 1 ½ κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
 6-7 φύλλα βασιλικού
 3-4 κλωναράκια μαϊντανό
 Μπούκοβο
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι χοντρό

1. Ξεκινάμε με το ψάρι: Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας εκτός από το ψάρι. Σπάμε ελαφρώς και τη σκελίδα του σκόρδου, ώστε να βγάλει τα αρώματά της και την προσθέτουμε στο μείγμα. Τοποθετούμε το ψάρι σε ένα μπόλ και περιχύνουμε με το μείγμα της μαρινάδας που ετοιμάσαμε. Μαρινάρουμε το σολομό για 40 λεπτά το λιγότερο.

2. Ετοιμάζουμε το dressing για τη σαλάτα: Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά αλλά κρατάμε χωριστά 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό και 6-8 φύλλα βασιλικού. Τοποθετούμε τα μυρωδικά σε μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος καρυκεύουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την οξύτητα και το αλάτι.

3. Βάζουμε τις χάντρες σε ένα μπολ, περιχύνουμε με 2-3 κουταλιές από το dressing και ανακατεύουμε. Στο υπόλοιπο dressing προσθέτουμε τα φιλέτα από τις αντζούγιες και ανακατεύουμε καλά πατώντας με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσουν.

4. Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, όσο είναι ζεστές τις κόβουμε σε χοντρές φέτες και τις περιχύνουμε με 3-4 κουταλιές από το dressing.
Βράζουμε τα φασολάκια μέχρι να μαλακώσουν και αμέσως τα τοποθετούμε σε παγωμένο νερό ώστε να μη χάσουν το χρώμα τους. Βράζουμε τ΄αυγά για 6.5-7 λεπτά ή ανάλογα με το πως προτιμάμε τον κρόκο και κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση.

5. Ψήνουμε την πιπεριά και την κόβουμε σε λωρίδες, ενώ παράλληλα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο γκριλ το σολομό. Τοποθετούμε την πράσινη σαλάτα σε ένα μπολ, προσθέτουμε όλα τα υλικά αφήνοντας στο τέλος το ψάρι το οποίο «σπάμε» σε μεγάλα κομμάτια μ΄ένα πιρούνι και τα αυγά τα οποία κόβουμε στη μέση.

Περιχύνουμε με λίγο ακόμη dressing και σερβίρουμε!

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Αντί για σολομό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τόνο, πέστροφα ή οποιοδήποτε φρέσκο ψάρι που θα φιλετάρουμε
– Μπορούμε να έχουμε προετοιμάσει τα λαχανικά νωρίτερα και να συνθέσουμε τη σαλάτα λίγο πριν τη σερβίρουμε

 

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}