ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Sauvignon Gris 2020 - Κτήμα Γκιούλη
Κτήμα Γκιούλη

SAUVIGNON GRIS 2020 - ΚΤΗΜΑ ΓΚΙΟΥΛΗ

  Ελλάδα / Κορινθία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Θυμίζει Γαλλία... όχι Κόρινθο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Ένα Sauvignon που πιο πολύ θυμίζει Γαλλία, παρά Κόρινθο, είναι το Sauvignon Gris από το Κτήμα Γκιούλη. Το υψόμετρο και το ιδιαίτερο έδαφος από κροκάλες και άργιλο δίνουν ένα κρασί με εντυπωσιακή τυπικότητα και κοφτερή οξύτητα!

Το Κτήμα Γκιούλη βρίσκεται στην Ορεινή Κορινθία, στις πλαγιές του κάμπου Κλημεντίου. Η οικογένεια Γκιούλη ασχολείται με την βιολογική καλλιέργεια γαλλικών κυρίως ποικιλιών. Ο Γιώργος Γκιούλης ήταν από τους πρώτους Έλληνες οινολόγους που σπούδασαν στο Bordeaux. Μετά την επιστροφή του δούλεψε για πολλά χρόνια στο πλευρό της κυρίας Κουράκου και αργότερα φύτευσε τα αμπέλια του.

Το Sauvignon Gris είναι μια μετάλλαξη του Sauvignon Blanc με ερυθρωπές ρώγες. Πρόκειται για μια σπάνια και ιδιαίτερη ποικιλία, με πολύ κομψά χαρακτηριστικά. Τα αμπέλια βρίσκονται στις πλαγιές του κάμπου Κλημεντίου, σε υψόμετρο 800 μέτρων. H προζυμωτική κρυοεκχύλιση και η ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές, σε χαμηλή θερμοκρασία υπογραμμίζει τον κομψό, χαρακτηριστικό φυτικό και αρωματικό χαρακτήρα της ποικιλίας.

Το Sauvignon Gris από το Κτήμα Γκιούλη είναι το απόλυτο κρασί για φρέσκα, κατσικίσια τυριά και πράσινες σαλάτες!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Έχει αχνό, σχεδόν διάφανο, λεμονοπράσινο χρώμα και κομψά αρώματα λεμονιού, γκρέιπφρουτ, πράσινης πιπεριάς, γρασιδιού, φύλλων λεμονιάς, άγουρου ροδάκινου και πράσινου μήλου.

Στο στόμα είναι ντελικάτο με έντονη, λεμονάτη οξύτητα και μέτριο σώμα. Ζουμερά εσπεριδοειδή, φύλλα συκιάς, βερίκοκο και άνθη λεμονιάς συνθέτουν ένα κομψό σύνολο.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Κόρινθος
Ποικιλία Sauvignon Gris
Αρώματα Λεμόνι, γκρέιπφρουτ, πράσινη πιπεριά, γρασίδι, φύλλα λεμονιάς, άγουρο ροδάκινο, πράσινο μήλο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

SAUVIGNON GRIS 2020 - ΚΤΗΜΑ ΓΚΙΟΥΛΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με καλαμάρι γεμιστό, πιάτα κοτόπουλου με ελαφριές σάλτσες, ξιφία με ψητά λαχανικά, ή sushi.

Καλαμαράκια Γεμιστά

  • 1/2 kg καλαμάρια
  • 2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 Πράσσο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 1 κούπα ρύζι για πιλάφι (σπιρωτό)
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
 

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια αφαιρώντας την πλαστική μεμβράνη και το δέρμα τους. Αφαιρούμε τα κεφάλια, τα τοποθετούμε ξεχωριστά σε ένα πιάτο και τα ψιλοκόβουμε.

Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέτουμε στο μείγμα τα ψιλοκομμένα κεφάλια και στο τέλος  το ρύζι για σωταριστούν όλα μαζί.

Σβήνουμε με ½ ποτήρι λευκό κρασί.

Ρίχνουμε στο μείγμα την πιπεριά Φλωρίνης κομμένη, τον άνιθο και τον δυόσμο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Γεμίζουμε τα καλαμαράκια έως τα 2/3 με τη γέμιση και τα κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα.

Στάζουμε λίγο ελαιόλαδο στα καλαμάρια εξωτερικά, αλάτι, πιπέρι και λίγη γλυκιά πάπρικα.

Τα βάζουμε σε ταψί, τα περιχύνουμε με λίγο νερό, κρασί και λάδι και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Ψήνουμε για 35’-40’ (μέχρι να μαλακώσει το ρύζι).


από τον σεφ Σάββα Λάμπρου

 

Δες πιο κάτω τις προτάσεις του mySommelier!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}