Γιατί το αγαπάμε;
Ένα Sauvignon που πιο πολύ θυμίζει Γαλλία, παρά Κόρινθο, είναι το Sauvignon Gris από το Κτήμα Γκιούλη. Το υψόμετρο και το ιδιαίτερο έδαφος από κροκάλες και άργιλο δίνουν ένα κρασί με εντυπωσιακή τυπικότητα και κοφτερή οξύτητα!
Το Κτήμα Γκιούλη βρίσκεται στην Ορεινή Κορινθία, στις πλαγιές του κάμπου Κλημεντίου. Η οικογένεια Γκιούλη ασχολείται με την βιολογική καλλιέργεια γαλλικών κυρίως ποικιλιών. Ο Γιώργος Γκιούλης ήταν από τους πρώτους Έλληνες οινολόγους που σπούδασαν στο Bordeaux. Μετά την επιστροφή του δούλεψε για πολλά χρόνια στο πλευρό της κυρίας Κουράκου και αργότερα φύτευσε τα αμπέλια του.
Το Sauvignon Gris είναι μια μετάλλαξη του Sauvignon Blanc με ερυθρωπές ρώγες. Πρόκειται για μια σπάνια και ιδιαίτερη ποικιλία, με πολύ κομψά χαρακτηριστικά. Τα αμπέλια βρίσκονται στις πλαγιές του κάμπου Κλημεντίου, σε υψόμετρο 800 μέτρων. H προζυμωτική κρυοεκχύλιση και η ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές, σε χαμηλή θερμοκρασία υπογραμμίζει τον κομψό, χαρακτηριστικό φυτικό και αρωματικό χαρακτήρα της ποικιλίας.
Το Sauvignon Gris από το Κτήμα Γκιούλη είναι το απόλυτο κρασί για φρέσκα, κατσικίσια τυριά και πράσινες σαλάτες!
Δοκιμή
Έχει αχνό, σχεδόν διάφανο, λεμονοπράσινο χρώμα και κομψά αρώματα λεμονιού, γκρέιπφρουτ, πράσινης πιπεριάς, γρασιδιού, φύλλων λεμονιάς, άγουρου ροδάκινου και πράσινου μήλου.
Στο στόμα είναι ντελικάτο με έντονη, λεμονάτη οξύτητα και μέτριο σώμα. Ζουμερά εσπεριδοειδή, φύλλα συκιάς, βερίκοκο και άνθη λεμονιάς συνθέτουν ένα κομψό σύνολο.