ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
46k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Sauvignon Blanc 2013 - Οινοποιείο Αργυρίου
Οινοποιείο Αργυρίου

SAUVIGNON BLANC 2013 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΓΥΡΙΟΥ

  Παρνασσός
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα ιδανικό Sauvignon Blanc!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το κτήμα Αργυρίου μας έχει συνηθίσει πια σε επιτυχημένους πειραματισμούς, εκπλήξεις και μεγάλα κρασιά από ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες. Ένα από αυτά είναι και το φετινό Sauvignon Blanc που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές ανάμεσα στην ομάδα του botilia.gr.

Σε υψόμετρο 500 μ. στους πρόποδες του Παρνασσού το γαλλικό Sauvignon Blanc βρήκε ιδανικές συνθήκες για να δώσει ένα χαρακτηριστικό κρασί από την ποικιλία σε μέτριου κλίματος περιοχές.

Έντονα αρωματικό και πλούσιο, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχα κρασιά του διεθνούς αμπελώνα.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Χρώμα απαλό λεμονί φωτίζει το ποτήρι.

Στη μύτη εντυπωσιακό με φρουτώδη αρώματα ώριμου ροδάκινου και πεπονιού αλλά και εσπεριδοειδών με χαρακτηριστικό το τροπικό λάιμ. Η χαρακτηριστική φρεσκάδα και φυτικότητα της ποικιλίας εκφράζεται μέσα από γρασίδι και άνθη μαργαρίτας.

Στο στόμα πλούσιο, με ιδανική λιπαρότητα αλλά και ενδιαφέρουσα οξύτητα. Τα φρουτώδη αρώματα στο στόμα είναι εντονότερα από ότι στη μύτη ενώ για το τελειώμα επιφυλάσσει μια μακριά δροσερή επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2013
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Παρνασσός
Ποικιλία Sauvignon Blanc 100%
Αρώματα ώριμο ροδάκινο, πεπόνι, λάιμ, γρασίδι, μαργαρίτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

SAUVIGNON BLANC 2013 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΓΥΡΙΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Αφήστε το να απογειώσει πιάτα θαλασσινών, μύδια αχνιστά, αχιβάδες με λεμόνι, καλαμαράκι γεμιστό αλλά και τηγανητό.

Καλαμαράκια Γεμιστά

  • 1/2 kg καλαμάρια
  • 2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 Πράσσο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 1 κούπα ρύζι για πιλάφι (σπιρωτό)
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
 

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια αφαιρώντας την πλαστική μεμβράνη και το δέρμα τους. Αφαιρούμε τα κεφάλια, τα τοποθετούμε ξεχωριστά σε ένα πιάτο και τα ψιλοκόβουμε.

Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέτουμε στο μείγμα τα ψιλοκομμένα κεφάλια και στο τέλος  το ρύζι για σωταριστούν όλα μαζί.

Σβήνουμε με ½ ποτήρι λευκό κρασί.

Ρίχνουμε στο μείγμα την πιπεριά Φλωρίνης κομμένη, τον άνιθο και τον δυόσμο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Γεμίζουμε τα καλαμαράκια έως τα 2/3 με τη γέμιση και τα κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα.

Στάζουμε λίγο ελαιόλαδο στα καλαμάρια εξωτερικά, αλάτι, πιπέρι και λίγη γλυκιά πάπρικα.

Τα βάζουμε σε ταψί, τα περιχύνουμε με λίγο νερό, κρασί και λάδι και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Ψήνουμε για 35’-40’ (μέχρι να μαλακώσει το ρύζι).


από τον σεφ Σάββα Λάμπρου

 

Δες πιο κάτω τις προτάσεις του mySommelier!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}