Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Sauvignon Blanc 2012 - Άγγελος Νούλας
Άγγελος Νούλας

SAUVIGNON BLANC 2012 - ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΟΥΛΑΣ

  Πελοπόννησος
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Το πιο νεοκοσμίτικο ελληνικό Sauvignon Blanc!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία είναι γνωστές παγκόσμια για τα μοναδικά Sauvignon Blanc τους. Η Ελλάδα δεν είναι!

Το Sauvignon Blanc του Άγγελου Νούλα είναι ένας πολύ καλός λόγος για να αρχίσει να γίνεται!

Ένας οινοποιός με όραμα επιλέγει τα καλύτερα αμπελοτόπια από όλη την Ελλάδα προκειμένου να καλλιεργήσει τις αγαπημένες του ποικιλίες. Βασιζόμενος στις γνώσεις του και μελετώντας τον διεθνή αμπελώνα, αναζητά το καλύτερο terroir, αυτό που ταιριάζει στις ιδιαιτερότητες κάθε ποικιλίας προκειμένου να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητές της. Για το Sauvignon Blanc επέλεξε ορεινές περιοχές στη Βόρεια Πελοπόννησο  σε υψόμετρο 950μ με βόρειο προσανατολισμό, μεγάλες ημερήσιες διακυμάνσεις θερμοκρασίας και πολύ μικρή στρεμματική απόδοση.

Το αποτέλεσμα; Το πιο νεοκοσμίτικο Sauvignon Blanc στην Ελλάδα. Ένα ελάχιστης παραγωγής λευκό κρασί που μυρίζει Νέα Ζηλανδία! 

Απολαύστε το!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΛΑΦΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Κιτρινοπράσινο χρώμα στο ποτήρι.

Στη μύτη χαρακτηριστικά αρώματα της ποικιλία με τη φυτικότητα να κυριαρχεί. Γρασίδι, σπαράγγι, σέλερυ και πιπεριά συνοδεύουν τα διακριτικά αρώματα εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων.

Στο στόμα πλούσιο σώμα με έντονα δροσιστική οξύτητα που ισορροπεί όμορφα το σύνολο. Το γρασίδι και το σέλερυ ξεχωρίζουν στα αρώματα στόματος και μένουν εκεί για ώρα στη πολύ μακριάς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2012
Αλκοόλ 12,7 %
Προέλευση Πελοπόννησος
Ποικιλία Sauvignon Blanc
Αρώματα Γρασίδι, σπαράγγι, σέλερυ, πιπεριά, εσπεριδοειδή, τροπικά φρούτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

SAUVIGNON BLANC 2012 - ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΟΥΛΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε με δροσερές σαλάτες, θαλασσινά, οστρακοειδή αλλά και πιάτα κοτόπουλου με ξινές σάλτσες.

Μύδια με μαύρο πιπέρι και λευκό κρασί

  • 1 kgr μύδια, ολόκληρα (με το κέλυφος) καθαρισμένα και ξυσμένα. Εναλλακτικά προτιμήστε κατεψυγμένα
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί κατά προτίμηση Ασύρτικο

 

Τοποθετήστε τα μύδια χωρίς νερό σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέστε άφθονο πιπέρι. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά έως ότου ανοίξουν. Πετάξτε τα μύδια που θα παραμείνουν κλειστά. Σβήστε με το κρασί και αφήστε στη φωτιά για 1 ακόμη λεπτό, μέχρι να πιει τα πολλά υγρά.

Στραγγίστε τα μύδια και κρατήστε το υγρό που έμεινε στο τηγάνι. Τοποθετήστε τα μύδια σε βαθιά πιατέλα. Σουρώνουμε τα υγρά που έβγαλαν τα μύδια σε ένα ψιλό σουρωτήρι με τουλπάνι και τα βάζουμε σε ένα μικρό μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ το μαϊντανό, ανακατεύουμε, περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα μύδια, και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα μύδια είναι ένα έντονα γευστικό υλικό με φυσικά αλμυρή γεύση που σε συνδυασμό με το μαϊντανό δημιουργεί ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα. Το κρασί που θα σταθεί δίπλα σε ένα τέτοιο πιάτο πρέπει να διαθέτει οξύτητα, ένταση και ίσως κάποια φυτικότητα. Ιδανικός συνδυασμός είναι ένα Ασύρτικο Σαντορίνης, ένα Μοσχοφίλερο ή ένα Sauvignon Blanc.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}