Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Sauvignon Blanc 2016 - Κτήμα Χατζηγεωργίου
Κτήμα Χατζηγεωργίου

SAUVIGNON BLANC 2016 - ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

  Πάγγαιο Όρος, Καβάλα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Όταν ο «νέος κόσμος» ήρθε στην Ελλάδα...

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η εκλεπτυσμένη κομψότητα και η απόλυτη ισορροπία είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά ενός "νεοκοσμίτικου" λευκού κρασιού που κάλλιστα μπορεί να είναι το επόμενο αγαπημένο κρασί των φίλων της κουλτούρας του Sauvignon Blanc.

Στους πρόποδες του μυθικού Παγγαίου όρους, ο Βασίλης Χατζηγεωργίου καλλιεργεί με βιολογικό τρόπο τις 3 γνωστότερες γαλλικές ποικιλίες, το Sauvignon Blanc, το Merlot και το Cabernet Sauvignon.

Τα αποτελέσματα έως τώρα ήταν εξαιρετικά κάνοντας το Sauvignon Blanc του Κτήματος Χατζηγεωργίου να εξαντλείται κάθε χρόνο από νωρίς.

Απολαύστε όσο ακόμη προλαβαίνετε την ολόφρεσκη σοδειά του 2016, ένα έντονο λευκό κρασί από έναν παραγωγό που έχει πάψει να αποτελεί έκπληξη εντυπωσιάζοντας με την ποιότητα και τη σταθερότητα της δουλειάς του.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Αχνοκίτρινο με πρασινωπές ανταύγειες χρώμα στο ποτήρι.

Στη μύτη έντονα, ολοφρεσκα αρώματα λευκόσαρκων φρούτων, άγουρου ροδάκινου, αχλαδιού, μοσχολέμονου και κίτρου. Αίσθηση πράσινης πιπεριάς, γρασιδιού, λεμονανθού και νύξεις μεταλλικότητας συμπληρώνουν το γεμάτο ενδιαφέρον αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα, δεμένο, λιπαρό, με δροσιστική οξύτητα που εξισορροπεί όμορφα το σύνολο. Άγουρο ροδάκινο και γρασίδι ξεχωρίζουν αρωματικά ενώ για το τέλος επιφυλάσσει μακράς διάρκειας επίγευση με αίσθηση λάιμ. 

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 13,5 %
Προέλευση Πάγγαιο Όρος, Καβάλα
Ποικιλία Sauvignon Blanc
Αρώματα άγουρο ροδάκινο, αχλάδι, μοσχολέμονο, κίτρο, πράσινη πιπεριά, γρασίδι, λεμονανθός, μεταλλικότητα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

SAUVIGNON BLANC 2016 - ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με ελαφριές πράσινες σαλάτες, πιάτα θαλασσινών ή ελαφρά πιάτα κοτόπουλου.

Λαβράκι στα κάρβουνα με πικάντικη σάλτσα σόγιας

  • 2 λαβράκια (των 500γρ) καθαρισμένα και ξεσπλαχνισμένα
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • Μια χούφτα φρέσκα μυρωδικά (δενδρολίβανο, ρίγανη)
  • 2 λεμόνια ή 1 πορτοκάλι
  • 10 γρ φρέσκο ​​τζίντζερ, σε λεπτές φέτες
  • Επιπλέον φέτες λεμόνι ή λάιμ για το σερβίρισμα

 

Για τη σάλτσα

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 έως 1 φρέσκια καυτερή πιπεριά, σε λεπτές φέτες (εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας)
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

 

Προθερμάνετε την ψησταριά σας ή ανάψτε τα κάρβουνα. Καθαρίστε το ψάρι καλά μέσα και έξω, και σκουπίστε το καλά. Κάνετε 3-4 κάθετες κάθετες στο κόκκαλο τομές  σε κάθε πλευρά του ψαριού. Αλοίψτε τα ψάρια μέσα και έξω με το ελαιόλαδο. Πασπαλίστε τα με αλάτι και πιπέρι μέσα και έξω. Γεμίστε τα με τα φρέσκα βότανα, φέτες λεμονιού ή πορτοκαλιού και τις φέτες τζίντζερ στις εγκοπές που ανοίξατε νωρίτερα.

Τοποθετήστε τα ψάρια μέσα σε μια σχάρα ψησίματος και ασφαλίστε τη καλά. Αφού έχουν κάτσει τα κάρβουνα ή αφού το grill αερίου έχει ζεσταθεί καλά, ψήστε για 5-7 λεπτά και στη συνέχεια γυρίστε τη σχάρα από την άλλη πλευρά για άλλα 5 λεπτά.

Για τη σάλτσα, τοποθετήστε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το ελαιόλαδο και όταν κάψει, προσθέστε το σκόρδο και τις πιπεριές τσίλι. Μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και τη ζάχαρη και αφήστε στη φωτιά για 1 λεπτό.

Περιχύστε τα ψάρια με τη σάλτσα και σερβίρετε με φέτες λεμονιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}