Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

5 + 1 Σαββατιανό 2017 - Οινοποιείο Άωτον
Οινοποιείο Άωτον

5 + 1 ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΩΤΟΝ

  Ελλάδα / Αττική
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Όχι ένα Σαββατιανό. Ένα λευκό με καταπληκτική δομή!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Σαββατιανό 2017 είναι η ναυαρχίδα του Οινοποιείου Αωτόν, το οινοποιείο για το οποίο όλοι θα μιλάνε αύριο. Εμείς το ανακαλύψαμε όπως πάντα πρώτοι και το φέρνουμε στο ποτήρι σου για να είσαι πάντα μπροστά!

Ναι μάλιστα, Σαββατιανό!

Ο Σωτήρης  Γκίνης είναι ένας νέος οινοποιός με άσβεστο πάθος για τις γηγενείς ποικιλίες της Αττικής, το Σαββατιανό και το Ροδίτη. Η φιλοσοφία του είναι πως το καλό κρασί θέλει χρόνο να εκφραστεί πλήρως και δεν είναι ανάγκη να τα πίνουμε όλα φρέσκα και αρωματικά. Έτσι, το Σαββατιανό 2017 κυκλοφόρησε φέτος, καθώς τώρα πιστεύει πως έχει φτάσει στο σημείο που πρέπει. Μετά τον νυχτερινό, χειρωνακτικό τρύγο ακολουθεί η ζύμωση και η παραμονή του με τις φίνες οινολάσπες για τουλάχιστον 8 μήνες. Έπειτα εμφιαλώνεται και περιμένει υπομονετικά στο κελάρι για όσο χρειαστεί. Αξίζει να σου πούμε πως σίγουρα δεν έχεις δοκιμάσει κάτι παρόμοιο. Αυτό το Σαββατιανό έχει απίστευτη δομή, συμπύκνωση και εντυπωσιακή λιπαρή αίσθηση που μπορεί να σταθεί επάξια δίπλα σε πολύπλοκα και ιδιαίτερα πιάτα.

Μη χάνεις ούτε λεπτό, δοκίμασε το τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονί με χρυσαφί ανταύγειες.

Μύτη πολύπλοκη με αρώματα εσπεριδοειδών όπως κίτρο και lime αλλά και λουλουδιών όπως αγιόκλημα και άνθη λεμονιάς να πρωταγωνιστούν. Νύξεις ροδάκινου, ζύμης και βουτύρου συμπληρώνουν το αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα έχει μέτριο προς γεμάτο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και υψηλή συμπύκνωση. Ώριμα εσπεριδοειδή όπως λεμόνι, πορτοκάλι και κουμκουάτ, νότες ψωμιού, ροδάκινου και μελιού γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά. Λεμονάτη επίγευση που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 14,6%
Προέλευση Αττική
Ποικιλία Σαββατιανό
Αρώματα κίτρο, lime, αγιόκλημα, άνθη λεμονιάς, ροδάκινο, ζύμη βούτυρο, ωριμο λεμόνι, πορτοκάλι, κουμκουάτ, νότες ψωμιού.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

5 + 1 ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΩΤΟΝ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με χοιρινό με πορτοκάλι, συναγρίδα στα κάρβουνα, στρείδια με σάλτσα miso.

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}