ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Σαββατιανό 2019 - Οινοποιείο Άωτον
Οινοποιείο Άωτον

ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΩΤΟΝ

  Ελλάδα / Αττική
€10,70
9.10
€9,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Όχι ένα Σαββατιανό. Ένα λευκό με καταπληκτική δομή!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Αν όλα τα Σαββατιανά ήταν σαν το Σαββατιανό 2019 του Οινοποιείου Άωτον τότε σου λέμε πως με ευκολία θα είχε εκθρονίσει ποικιλίες μεγαθήρια σαν το Ασύρτικο και τη Μαλαγουζιά. Γιατί; Γιατί αυτό το Σαββατιανό έχει εντυπωσιακή συμπύκνωση, κοφτερή οξύτητα και ένταση αρωμάτων που δεν σου αφήνουν κανένα περιθώριο: απλά το λατρεύεις από την πρώτη γουλιά, δεν υπάρχει άλλη επιλογή!

Ο Σωτήρης Γκίνης είναι ένας νέος οινοποιός με άσβεστο πάθος για τις γηγενείς ποικιλίες της Αττικής, το Σαββατιανό και το Ροδίτη. Η φιλοσοφία του είναι πως το καλό κρασί θέλει χρόνο να εκφραστεί πλήρως και δεν είναι ανάγκη να βιαζόμαστε να τα κυκλοφορούμε όλα φρέσκα. Έτσι, το Σαββατιανό 2019 κυκλοφόρησε μόλις τώρα, Σεπτέμβριο, καθώς τώρα πιστεύει πως έχει φτάσει στο σημείο που πρέπει. Μετά τον νυχτερινό, χειρωνακτικό τρύγο ακολουθεί ζύμωση και παραμονή του με τις φίνες οινολάσπες για τουλάχιστον 10 μήνες. Αξίζει να σου πούμε πως σίγουρα δεν έχεις δοκιμάσει κάτι παρόμοιο. Αυτό το Σαββατιανό έχει απίστευτη δομή, συμπύκνωση και εντυπωσιακή λιπαρή αίσθηση που μπορεί να σταθεί επάξια δίπλα σε πολύπλοκα και ιδιαίτερα πιάτα.

Μη χάνεις ούτε λεπτό, δοκίμασε το τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονί με χρυσαφί ανταύγειες. Μύτη πολύπλοκη με αρώματα εσπεριδοειδών όπως κίτρο και lime αλλά και λουλουδιών όπως αγιόκλημα και άνθη λεμονιάς να πρωταγωνιστούν. Νύξεις ροδάκινου, ζύμης, πεπονιού, γκρέιπφρουτ και νεραντζιού συμπληρώνουν το αρωματικό σύνολο. Στο στόμα έχει μέτριο προς γεμάτο σώμα, μέτρια (+) οξύτητα και λιπαρή αίσθηση. Ώριμα εσπεριδοειδή όπως λεμόνι, πορτοκάλι και κουμκουάτ, νότες ψωμιού, βρεγμένης πέτρας, ροδάκινου και μελιού γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Αττική
Ποικιλία Σαββατιανό
Αρώματα κίτρο, lime, αγιόκλημα, άνθη λεμονιάς, ροδάκινο, ζύμη βούτυρο, ωριμο λεμόνι, πορτοκάλι, κουμκουάτ, νότες ψωμιού.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΩΤΟΝ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με χοιρινό με πορτοκάλι, συναγρίδα στα κάρβουνα, στρείδια με σάλτσα miso.

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}