ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Σαββατιανό 2022 - Οινοποιείο Φράγκου
Αναστασία Φράγκου

ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ 2022 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΦΡΑΓΚΟΥ

  Ελλάδα / Αττική
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Πραγματικά ένα πεντανόστιμο και εκφραστικό κρασί!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Tο Σαββατιανό της Αναστασίας Φράγκου έχει φοβερά αρώματα λευκών λουλουδιών, μπόλικο, ζουμερό φρούτο όπως ροδάκινο και lime και απολαυστική οξύτητα. Είναι πραγματικά ένα πεντανόστιμο και εκφραστικό κρασί, που μπορεί να συνοδεύσει τόσο πιάτα της Ελληνικής, όσο και της Ασιατικής κουζίνας.

Πρέπει να σταματήσεις να θεωρείς πως το Σαββατιανό είναι υποδεέστερο και κάνει μέτριο κρασί. Εδώ και χρόνια, η πορεία του είναι θριαμβευτική. Είναι το διαμάντι του Αττικού αμπελώνα και με τη σωστή διαχείριση δίνει πραγματικά ωραία κρασιά που συνοδεύουν αρκετά πιάτα και συνήθως αρέσουν σε όλους στην παρέα για είναι νόστιμα και ισορροπημένα. Η Αναστασία Φράγκου προσπαθεί κάθε χρόνο να περιορίζει τη στρεμματική απόδοση και να παίρνει το καλύτερο ποιοτικά σταφύλι, από το αμπελοτόπι των 21 στρεμμάτων στο Πικέρμι. Αυτό αποτελεί τη βάση για ένα υπέροχο, single vineyard Σαββατιανό που κερδίζει πάντα πολλές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Αν μέχρι τώρα δίσταζες, ήρθε η στιγμή να δοκιμάσεις αυτό το Σαββατιανό της Αναστασίας Φράγκου και είμαστε κάτι παραπάνω από σίγουροι πως θα σ’ αρέσει.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή
Το Σαββατιανό της Αναστασίας Φράγκου έχει απαλό λεμονοπράσινο χρώμα και μεθυστική μύτη γεμάτη αρώματα πεπονιού, μπανάνας, αχλαδιού, ροδάκινου και lime. Νύξεις ανθών λεμονιάς και γιασεμιού συμπληρώνουν το εντυπωσιακό μπουκέτο.

Στο στόμα είναι ιδιαίτερα ευχάριστο, με μέτριο σώμα και απόλυτα ισορροπημένη οξύτητα. Ροδάκινο, μπανάνα, πεπόνι και lime κυριαρχούν ενώ ανθικές νύξεις συμπληρώνουν το σύνολο.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Αττική
Ποικιλία Σαββατιανό
Αρώματα Πεπόνι, μπανάνα, αχλάδι, ροδάκινο, lime, άνθη λεμονιάς, γιασεμί.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ 2022 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΦΡΑΓΚΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με παϊδάκια κοτόπουλο στα κάρβουνα, sushi, χορτόπιτες, ψητά θραψαλάκια.

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}