ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Σαββατιανό Fume 2018 - Κτήμα Βασιλείου
Κτήμα Βασιλείου

ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ FUME 2018 - ΚΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

  Αττική
€20,50
€17,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα κρασί με αξιοζήλευτη πολυπλοκότητα και βάθος!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ετοιμάσου να αγαπήσεις ένα κρασί με αξιοζήλευτη πολυπλοκότητα και βάθος! Το Σαββατιανό Fume των Αμπελώνων Βασιλείου είναι ένα υποδειγματικό Fume λευκό κρασί από Σαββατιανό και η μεγαλύτερη έκπληξη που είχαμε εδώ και καιρό. Φινετσάτο, βελούδινο και βουτυράτο στη γεύση και την υφή θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό και λεπτεπίλεπτο ουρανίσκο.

Ο Γιώργος Βασιλείου δε χρειάζεται συστάσεις μιας και είναι η τρίτη γενιά του οινοποιείου που συνεχίζει μια οικογενειακή παράδοση που κρατάει από το 1905. Με τα Μεσόγεια να αποτελούν το σημείο αναφοράς η βασική λευκή ποικιλία με την οποία καταπιάνονται δεν είναι άλλη από το Σαββατιανό. Πριν χρόνια αποφάσισαν να πάνε το Σαββατιανό ένα βήμα παρακάτω δημιουργώντας το Σαββατιανό Fume των Αμπελώνων Βασιλείου. Τα σταφύλια προέρχονται από επιλεγμένα αμπέλια με πολύ χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, από το αμπελοτόπι Κοκκινάρα. Ο ελάχιστος χυμός ζύμωσε και ωρίμασε σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 6 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι πολύπλοκο αλλά ισορροπημένο και το πλούσιο, ώριμο φρούτο να υπογραμμίζεται από τον πικάντικο χαρακτήρα του βαρελιού.

Το Σαββατιανό Fume των Αμπελώνων Βασιλείου είναι το απόλυτο λευκό κρασί για εορταστικά καλέσματα!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Έχει μέτριο λεμονί χρώμα με χρυσαφί ανταύγειες και πλούσια αρώματα τροπικών και πυρηνόκαρπων φρούτων, βουτηγμένων στον καπνό, τη βανίλια και το μέλι. Περγαμόντο, φρυγανιά, φουντούκι και ξύσμα λεμονιού κάνουν την εμφάνισή τους σταδιακά.

Στόμα πλούσιο, μεστό, με βουτυρένια αίσθηση και τραγανή οξύτητα. Ώριμο λεμόνι, ροδάκινο, πεπόνι, κίτρο, κάστανο, βανίλια, καπνος και ξηροί καρποί κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Αττική
Ποικιλία Σαββατιανό
Αρώματα τροπικά φρούτα, πυρηνόκαρπα φρούτα, καπνός, βανίλια, μέλι, περγαμόντο, φρυγανιά, φουντούκι, ξύσμα λεμόνι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 6 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ FUME 2018 - ΚΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει εξαιρετικά με χτένια σωτέ με σάλτσα βουτύρου, θαλασσινή carbonara με καπνιστό χέλι, ριζότο Milanese 

Κριθαρότο με γαρίδες, φινόκιο και αρσενικό Νάξου

600 γρ. φρέσκιες γαρίδες
250 γρ. κριθαράκι
150 γρ. φινόκιο
50 ml. ούζο ή λευκό κρασί
50 γρ. βούτυρο
40 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
50 γρ. αρσενικό Νάξου
Φρέσκο μάραθο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για το ζωμό
1200 ml. νερό
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο 
1 κλωναράκι σέλερι
1 κλωναράκι θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
4-5 κόκκους μαύρο πιπέρι
Χοντρό αλάτι

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κέλυφος και το κεφάλι, τα οποία βάζουμε σε μα κατσαρόλα και τα κρατάμε για να ετοιμάσουμε το ζωμό.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε και αφαιρούμε από την κάθε γαρίδα το μαύρο εντεράκι. Ξεπλένουμε και κρατάμε τις γαρίδες στην άκρη.

Βάζουμε στην κατσαρόλα με τα κελύφη και τα κεφάλια, όλα τα παραπάνω υλικά για το ζωμό και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Περνάμε το ζωμό από σίτα και τον κρατάμε καυτό.

Ξεκινάμε το κριθαρότο, ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι και το φινόκιο σε λεπτές φέτες. Σε ένα ευρύχωρο-μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το φινόκιο μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το κριθαράκι.

Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν γυαλίσει το κριθαράκι, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και το πιπέρι, σβήνουμε με το κρασί και ξεκινάμε να προσθέτουμε τον καυτό ζωμό. Τον προσθέτουμε σε 5-6 δόσεις, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.

Όταν το κριθαρότο αρχίζει να χυλώνει και έχουμε 1 δόση από το ζωμό ακόμη, τον προσθέτουμε, προσθέτουμε τις γαρίδες, καρυκεύουμε με αλάτι και λίγο ακόμη πιπέρι.

Ανακατεύουμε για 3 λεπτά και αποσύρουμε. Το κριθαρότο πρέπει να είναι ζουμερό και χυλωμένο. Μετά προσθέτουμε το βούτυρο και το αρσενικό Νάξου και ψιλοκομμένα τα πράσινα τρυφερά φύλλα από το φινόκιο.

Κουνάμε ελαφρά και σκεπάζουμε το τηγάνι, Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε και προσθέτουμε σε κάθε πιάτο λίγο φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο.

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Μπορούμε να προσθέσουμε στο σωτάρισμα 3-4 σπόρους από γλυκάνισο ή μαραθόσπορο για επιπλέον άρωμα και γεύση

– Προτιμάμε φρέσκιες γαρίδες αλλά δεν είναι απαραίτητο

– Εκτός από αρσενικό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια πικάντικη γραβιέρα

– Το κριθαρότο μπορεί να γίνει και με άλλα θαλασσινά όπως όστρακα, καλαμάρι ή σουπιά

– Προσέχουμε να αφήσουμε το κριθαρότο αρκετά ζουμερό και al dente γιατί το κριθαράκι ρουφάει τα υγρά

– Στο κριθαρότο αυτό ταιριάζουν και οι λιαστές ντομάτες

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}