ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
47k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Κλέφτες 2020 - Αμπελώνες Μάρκου
Αμπελώνες Μάρκου

ΚΛΕΦΤΕΣ 2020 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΜΑΡΚΟΥ

  Ελλάδα / Αττική
€12,60
€10,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα μοναδικό φυσικό λευκό κρασί!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αγοράζοντας 2 κρασιά από την κατηγορία "Κληματόβεργες των Wines of Athens", ίδια ή διαφορετικά, θα παραλάβεις και ένα δεμάτι κληματόβεργες από Σαββατιανό! Οι κληματόβεργες είναι ιδανικές για χρήση στο μαγείρεμα, στο ψήσιμο ή στο κάπνισμα του φαγητού. Η ενέργεια ισχύει για αποστολές εντός Λεκανοπεδίου Αττικής, παραλαβή από το κατάστημα ή αποστολή με μεταφορική εταιρεία σε όλη την Ελλάδα.

Οι Κλέφτες από τους Αμπελώνες Μάρκου συμβολίζουν την ελπίδα, το ονειροπόλημα και την εύθραυστη φύση που μπορεί να έχει ένα Σαββατιανό χωρίς θειώδη, όπως ακριβώς το λουλούδι κλέφτης. Μάλιστα η παράδοση λέει ότι αν σε κάθε σπόρο του φυσήξεις μια σκέψη, αυτός θα τη μεταφέρει στους ανθρώπους που αγαπάς, όσο μακριά κι αν βρίσκονται. Κάπως έτσι επέλεξαν το όνομα Νίκος και ο Βασίλης Μάρκου για το πρώτο φυσικό Σαββατιανό από σταφύλια βιολογικής γεωργίας!

Το Σαββατιανό έχει βγει για τα καλά από την αφάνεια αποδεικνύοντας κατ’ επανάληψη ότι μπορεί και δίνει μεγάλα λευκά κρασιά, φρέσκα ή και μακράς παλαίωσης. Παρόλο που η “ρετσινιά” της πρότερης κακής ιστορίας του, κάνει αρκετούς να είναι αρνητικά προκατειλημμένοι απέναντί του, τα κατορθώματά του βγάζουν μάτι και δεν μπορείς τελικά παρά να το αγαπήσεις. Ευτυχώς οι νέοι οινοπαραγωγοί γνωρίζουν τις δυνατότητές του και το πιστεύουν ίσως όσο καμιά άλλη ελληνική ποικιλία. Υποψιαζόμαστε ότι κάτι ξέρουν…

Στην πρώτη φυσική, χωρίς θειώδη οινοποίησή του, οι Κλέφτες από τους Αμπελώνες Μάρκου αποδεικνύουν ότι η πολυδύναμη ποικιλία μπορεί να τα καταφέρει θαυμάσια ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη και απαιτητική κατηγορία των natural wines. Τα αποτελέσματα μιλάνε μόνα τους και οι Κλέφτες δείχνουν ότι το Σαββατιανό είναι ανάμεσα στις ελληνικές ποικιλίες που μπορούν να δώσουν φυσικά κρασιά με χαρακτήρα και διάρκεια.

Ακόμη κι αν δεν είσαι φίλος των φυσικών κρασιών, αυτό είναι τόσο καλό που δεν πρέπει να το χάσεις!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΛΑΦΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Έχει μέτριο λεμονί χρώμα στο ποτήρι. Στη μύτη, ώριμο ροδάκινο και βερίκοκο συνδυάζονται με γλυκό περγαμόντο, κίτρο και λευκά άνθη. Αμύγδαλο, ζύμη και γκρέιπφρουτ ολοκληρώνουν το ιδιαίτερο σύνολο.

Στόμα μεσαίου όγκου, με απόλυτα ισορροπημένη οξύτητα. Αχλάδι, κίτρο και χαμομήλι συμπληρώνουν το κυδώνι, το ροδάκινο και το γκρέιπφρουτ για να καταλήξουν σε μια απολαυστική, μακρά επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 12,5 %
Προέλευση Αττική
Ποικιλία Σαββατιανό
Αρώματα Ώριμο ροδάκινο, βερίκοκο, γλυκό περγαμόντο, κίτρο, λευκά άνθη, αμύγδαλο, ζύμη, γκρέιπφρουτ.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΚΛΕΦΤΕΣ 2020 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΜΑΡΚΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μύδια με κουρκουμά, ντομάτες γεμιστές και άλλα λαδερά πιάτα της ελληνικής κουζίνας.

Μιρμιζέλι - Η Σαλάτα της Καλύμνου

2 σφιχτές ντομάτες

1 μέτριου μεγέθους αγγούρι

1 μέτρια μεγέθους μελιτζάνα φλάσκα

1 κριθαροκουλούρα

5-6 ελιές

3-4 φιλέτα σαρδέλα παστή ή κολιό

100 gr. τυρί κοπανιστή ή αντίστοιχο τυρί

Ελαιόλαδο

Θρούμπι ή ρίγανη

 

 

Ξεκινάμε κόβοντας τη μελιτζάνα σε χοντρές φέτες. Τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.

Αφαιρούμε τη φλούδα από τις ντομάτες.

Βρέχουμε ελαφρά το παξιμάδι και το σπάμε σε χοντρά κομμάτια. Σε ένα μπωλ κόβουμε σε μέτρια κομμάτια την ντομάτα, τις μελιτζάνες και το αγγούρι.

Προσθέτουμε ελαιόλαδο κατά βούληση, θρούμπι, την κοπανιστή και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

Κόβουμε τα φιλέτα του παστού ψαριού στα 2-3 και τα προσθέτουμε στη σαλάτα. Σερβίρουμε την σαλάτα γαρνίροντας με ελιές, μια κουταλιά κοπανιστή και ραντίζοντας με επιπλέον ελαιόλαδο και θρούμπι.

 

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}