Αγοράζοντας 2 κρασιά από την κατηγορία "Κληματόβεργες των Wines of Athens", ίδια ή διαφορετικά, θα παραλάβεις και ένα δεμάτι κληματόβεργες από Σαββατιανό! Οι κληματόβεργες είναι ιδανικές για χρήση στο μαγείρεμα, στο ψήσιμο ή στο κάπνισμα του φαγητού. Η ενέργεια ισχύει για αποστολές εντός Λεκανοπεδίου Αττικής, παραλαβή από το κατάστημα ή αποστολή με μεταφορική εταιρεία σε όλη την Ελλάδα.
Μα καλά, παλαιώνει το Σαββατιανό; Αν βιαστείς να απαντήσεις όχι, ετοιμάσου για την έκπληξη της ζωής σου με το Σαββατιανό Late Release από την Μικροοινοποιία Μυλωνά! Πολύπλοκος χαρακτήρας, ζουμερό, ώριμο φρούτο και τραγανή οξύτητα θα σε καθηλώσουν και θα αλλάξουν όλα όσα πίστευες για την ποικιλία!
Ένας από τους καλύτερους εκπροσώπους του Αττικού Αμπελώνα, ο Σταμάτης Μυλωνάς, έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει ανάμεσα σε αμπέλια Σαββατιανού, έχει αφοσιωθεί στην ανάδειξη της ποικιλίας. Η ιστορία του οινοποιείου ξεκινά από το 1917, όταν ο παππούς Αντώνης έκανε κρασί από Σαββατιανό μέσα σε πιθάρια (τότε δεν υπήρχαν ανοξείδωτες δεξαμενές). Ο Σταμάτης και τα αδέρφια του, Αντώνης και Τάσος, είναι η τρίτη γενιά του οινοποιείου και τα πάνε περίφημα! Το Σαββατιανό Late Release είναι ίσως η απόλυτη απόδειξη τόσο του ταλέντου του Σταμάτη όσο και του τεράστιου δυναμικού της ποικιλίας. To σταφύλι μαζεύεται την κατάλληλη στιγμή με το χέρι και μεταφέρεται στο οινοποιείο σε μικρά τελάρα. Ακολουθεί ψύξη των σταφυλιών, προσεκτική διαλογή και αποβοστρύχωση. Το κρασί ζυμώνει σε ανοξείδωτες δεξαμενές και ωριμάζει εκεί με τις φίνες οινολάσπες του για 9 μήνες. Έπειτα εμφιαλώνεται και παλαιώνει στο κελάρι του οινοποιείου για τρία χρόνια.
Η εξέλιξη του Σαββατιανoύ Late Release από την Μικροοινοποιία Μυλωνά στη φιάλη έχει τον πετρόλ χαρακτήρα του Riesling και πραγματικά θα σε ενθουσιάσει!