Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Σαββατιανό 2017 - Αναστασία Φράγκου
Αναστασία Φράγκου

ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ 2017 - ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥ

  Αττική
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα ονειρεμένο λευκό!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αυτό το κρασί έχει φοβερά αρώματα λευκών λουλουδιών όπως άνθη λεμονιάς, μπόλικο, ζουμερό φρούτο όπως ροδάκινο και limeκαι απολαυστική οξύτητα. Είναι πραγματικά πεντανόστιμο και είναι το Σαββατιανό της Αναστασίας Φράγκου. Ναι καλά διάβασες, Σαββατιανό.

Πρέπει να σταματήσεις να θεωρείς πως το Σαββατιανό είναι υποδεέστερο και κάνει μέτριο κρασί. Εδώ και χρόνια η πορεία του είναι θριαμβευτική. Είναι το διαμάντι του αττικού αμπελώνα και με τη σωστή διαχείριση δίνει πραγματικά ωραία κρασιά που συνοδεύουν αρκετά πιάτα και συνήθως αρέσουν σε όλους στην παρέα για είναι νόστιμα και ισορροπημένα. Η Αναστασία Φράγκου προσπαθεί κάθε χρόνο να περιορίζει τη στρεμματική απόδοση και να παίρνει το καλύτερο ποιοτικά σταφύλι, από το αμπελοτόπι των 21 στρεμμάτων στο Πικέρμι. Αυτό αποτελεί τη βάση για ένα υπέροχο, singlevineyardΣαββατιανό που κερδίζει πάντα πάμπολλες διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Αν μέχρι τώρα δίσταζες, ήρθε η στιγμή να δοκιμάσεις αυτό το Σαββατιανό της Αναστασίας Φράγκου και είμαστε κάτι παραπάνω από σίγουροι πως θα σ’ αρέσει. 

Για το τέλος αφήσαμε το μόνο «πικρό» κομμάτι αυτού του κρασιού. Η φονική πυρκαγιά στο Μάτι κατέστρεψε ολοσχερώς το οινοποιείο και τις εγκαταστάσεις. Η Αναστασία Φράγκου όμως, όπως και το Σαββατιανό, δεν το βάζει κάτω και αναγεννιέται. Ευχόμαστε γρήγορα και ακόμα πιο ψηλά.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΠΟΛΥ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΛΑΦΡΙΑ

Δοκιμή

Απαλό λεμονοπράσινο χρώμα στο ποτήρι 

Στη μύτη μεθυστικά αρώματα πεπονιού, μπανάνας, αχλαδιού, ροδάκινου και limeσυνδυάζονται με άνθη λεμονιάς και γιασεμί σε ένα μοναδικά εντυπωσιακό μπουκέτο.

Στο στόμα είναι ιδιαίτερα ευχάριστο, με μέτριο σώμα και απόλυτα ισορροπημένη οξύτητα. Ροδάκινο, μπανάνα, πεπόνι και limeκυριαρχούν ενώ ανθικές νύξεις συμπληρώνουν το σύνολο. Η μακράς διάρκειας επίγευση αφήνει τη γεμάτη φρεσκάδα φρουτένια αίσθηση στο στόμα για ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 12,5 %
Προέλευση Αττική
Ποικιλία Σαββατιανό
Αρώματα πεπόνι, μπανάνα, αχλάδι, ροδάκινο, πράσινη φράουλα, γλυκολέμονο, γιασεμί
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ 2017 - ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με δροσερές σαλάτες, άπαχα λευκά τυριά ή με ένα ριζότο θαλασσινών.

Σαλάτα ρόκα με καπνιστό σολομό, αβοκάντο και καβουρδισμένο αμύγδαλο

 

  • 300 γραμ. ρόκα όσο πιο φρέσκια γίνεται
  • 200 γραμ. κσπνιστός σολομός
  • 50 γραμ. αμύχδαλα καβουρδισμένα
  • ένα αβοκάντο χοντροκομμένο καρέ
  • λίγο άνηθο
  • λίγο μάραθο
  • 50 γραμ. λάδι
  • 2 λεμόνια
  • λίγο χυμό πορτοκάλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τρία είδη χοντροκομμένου πιπεριού : πράσινο, κόκκινο, μαύρο

 

    • Κόβουμε σε λωρίδες τον σολομό. Μαρινάρουμε για 3 ώρες στο ψυγείο, σε ένα μπολ με το χυμό ενός λεμονιού, τον ψιλοκομμένο άνηθο και το μάραθο, το  χοντροκομμένο πιπέρι και λίγο λάδι. Ανακατεύουμε με το χέρι για να αναμειχθούν τα υλικά.
    • Ψιλοκόβουμε το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
    • Βάζουμε στο γουδί τους κόκκους από τα πιπέρια και τους σπάμε ελαφρά για να βγει το άρωμά τους.
    • Σε μια μεγάλη σαλατιέρα κόβουμε με τα χέρια σε μεγάλα κομμάτια τη ρόκα, προσθέτουμε το χοντροκομμένο αβοκάντο, ρίχνουμε επάνω τις λωρίδες του σολομού και πασπαλίζουμε με πιπέρι και το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
    • Κατά το σερβίρισμα ραντίζουμε με ένα ντρέσιγκ από : λεμόνι, αλάτι, λίγο χυμό πορτοκάλι, ελάχιστο λάδι τα οποία έχουμε προηγουμένως χτυπήσει καλά.

 

Συνδυασμός με κρασί
Συνδυάστε τη με ένα λευκό κρασί με αρώματα, οξύτητα και πολυπλοκότητα, πχ το Chardonnay του Κτήματος Κοκοτού ή για τους λάτρεις των πιο βαριών κρασιών με πέρασμα από το βαρέλι, το Μαντείο του Κτήματος Αργυρίου.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}