ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Σαββατιανό 2016 Ζύμωση σε Βαρέλι - Αμπελώνες Μάρκου
Αμπελώνες Μάρκου

ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ 2016 ΖΥΜΩΣΗ ΣΕ ΒΑΡΕΛΙ - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΜΑΡΚΟΥ

  Ελλάδα / Αττική
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα από τα αγαπημένα μας χειμωνιάτικα λευκά!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Μια από τις πιο ιστορικές αλλά λίγο παραμελημένες ελληνικές ποικιλίες, το Σαββατιανό, έχει επιστρέψει για τα καλά στον οινικό κόσμο αποδεικνύοντας το τεράστιο εύρος των δυνατοτήτων της. Νέοι οινοπαραγωγοί την έχουν αγκαλιάσει πιστεύοντας και ποντάροντας σε αυτή. Με την εφαρμογή πρωτοποριακών τεχνικών την έχουν αναδείξει χαρίζοντάς της πρωταγωνιστικό ρόλο σε μονοποικιλιακές οινοποιήσεις και χαρμάνια που εκπλήσσουν.

Η νέα γενιά ενός από τα ιστορικά οινοποιεία της Αττικής, των Αμπελώνων Μάρκου καταπιάστηκε με το Σαββατιανό θέλοντας να τονίσει την πολυπλοκότητα και την εξαιρετική του σχέση με τον χρόνο. Το Σαββατιανό Ζύμωση σε Βαρέλι 2016 των Αμπελώνων Μάρκου, έχοντας  παραμείνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια κατά την ζύμωσή του, απόκτησε ακόμη μεγαλύτερη πολυπλοκότητα και χαρακτήρα. Είναι μια από τις καλύτερές μας προτάσεις για βράδια με καλή παρέα, ακόμη και μπροστά στο τζάκι ενώ θα εξελιχθεί όμορφα τουλάχιστον για τα επόμενα 2-3 χρόνια.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Χρυσοκίτρινο χρώμα στο ποτήρι με πρασινωπές ανταύγειες.

Ώριμο, μελωμένο ροδάκινο, βερίκοκο και αχλάδι ξεχωρίζουν στη μύτη. Καραμέλα βουτύρου και δρυς συμπληρώνουν το μεστό αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα πλούσιο, γεμάτο, με λιπαρή αίσθηση και απόλυτα εξισορροπητική οξύτητα. Η καραμέλα βουτύρου κυριαρχεί συνοδευόμενη από το ροδάκινο και επιμένει στη μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Αττική
Ποικιλία Σαββατιανό
Αρώματα ώριμο ροδάκινο, βερίκοκο, αχλάδι, καραμέλα γάλακτος, βούτυρο, δρυς
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 4 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ 2016 ΖΥΜΩΣΗ ΣΕ ΒΑΡΕΛΙ - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΜΑΡΚΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ζυμαρικά με λευκές σάλτσες, κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες, ψητά ψάρια στα κάρβουνα, καπνιστό σολομό ή λευκά λιπαρά τυριά.

Burger σολομού

  • 1/2 kgr φρέσκο φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα και κόκκαλο
  • 1/3 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα dijon
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 2 κουταλιές σάλτσα μπάρμπεκιου
  • 4 ολόκληρα σιταρένια ψωμάκια για burger

 

Κόψτε το σολομό σε μικρά κομματάκια, βάλτε τον σε ένα μπολ και πλάστε τον με τα χέρια μέχρι να γίνει κάπως ομογενοποιημένος.

Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα ψωμάκια και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να αναμιχθούν καλά. Φτιάξτε 4 ίσου μεγέθους μπιφτέκια.

Ζεστάνετε ένα τηγάνι (ή γκριλ) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μαγειρέψτε τα μπιφτέκια σολομού γυρίζοντάς τα έως ότου ροδίσουν - περίπου 3-4 λεπτά ανά πλευρά.

Αφαιρέστε από τη φωτιά, τοποθετήστε τα μπιφτέκια πάνω στα ψωμάκια και σερβίρετε με επιπλέον σάλτσα BBQ, μαρούλι και κρεμμύδι.

Συνδυασμός με κρασί: Ο σολομός είναι εκ φύσεως λιπαρό ψάρι και ζητάει λευκά κρασιά με οξύτητα και ένταση ή αν πρόκειται για κόκκινο κρασί αυτό πρέπει να έχει φρουτώδη χαρακτήρα και μαζεμένες τανίνες.

Οι προτάσεις μας: Primus Ζίτσα - Κτήμα Γκλίναβος, Artis - Οινοποιία Αλεξάκη.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}