Μια από τις πιο ιστορικές αλλά λίγο παραμελημένες ελληνικές ποικιλίες, το Σαββατιανό, έχει επιστρέψει για τα καλά στον οινικό κόσμο αποδεικνύοντας το τεράστιο εύρος των δυνατοτήτων της. Νέοι οινοπαραγωγοί την έχουν αγκαλιάσει πιστεύοντας και ποντάροντας σε αυτή. Με την εφαρμογή πρωτοποριακών τεχνικών την έχουν αναδείξει χαρίζοντάς της πρωταγωνιστικό ρόλο σε μονοποικιλιακές οινοποιήσεις και χαρμάνια που εκπλήσσουν.
Η νέα γενιά ενός από τα ιστορικά οινοποιεία της Αττικής, των Αμπελώνων Μάρκου καταπιάστηκε με το Σαββατιανό θέλοντας να τονίσει την πολυπλοκότητα και την εξαιρετική του σχέση με τον χρόνο. Το Σαββατιανό Ζύμωση σε Βαρέλι 2016 των Αμπελώνων Μάρκου, έχοντας παραμείνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια κατά την ζύμωσή του, απόκτησε ακόμη μεγαλύτερη πολυπλοκότητα και χαρακτήρα. Είναι μια από τις καλύτερές μας προτάσεις για βράδια με καλή παρέα, ακόμη και μπροστά στο τζάκι ενώ θα εξελιχθεί όμορφα τουλάχιστον για τα επόμενα 2-3 χρόνια.