Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Σχινόπευκο 2018 - Αμπελώνες Μάρκου
Αμπελώνες Μάρκου

ΣΧΙΝΟΠΕΥΚΟ 2018 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΜΑΡΚΟΥ

  Ελλάδα / Αττική
€7,70
6.60
€6,60

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ναι, οι ρετσίνες μπορεί να είναι φινετσάτες!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Θυμάσαι πως μυρίζει το καλοκαίρι; Θυμάσαι την τελευταία φορά κάτω από το αρμυρίκι στην παραλία; Το Σχινόπευκο 2018 από τους Αμπελώνες Μάρκου είναι ένα κρασί που το μόνο που του λείπει είναι τα τζιτζίκια!

Η νέα γενιά ρετσίνας, αυτή που έχει πια αποτάξει από πάνω της την βαριά και κακή εικόνα του παρελθόντος, αποδεικνύει ότι και η χρήση ρητίνης μπορεί, αν γίνει σωστά και με μέτρο, να απογειώσει ένα κρασί. Φινετσάτη, ολόφρεσκια, ανοίγει νέους δρόμους που δείχνουν να ακολουθούνται από τους νεότερους παραγωγούς, κυρίως της Αττικής.

Με πρώτη ύλη το συνεχώς ανερχόμενο Σαββατιανό και με ελάχιστη ποσότητα ρητίνης από πεύκα της περιοχής, το Σχινόπευκο 2018 των Αμπελώνων Μάρκου έχει όλα τα φόντα να σου αλλάξει κάθε κακή εντύπωση που μπορεί να είχες για τη ρετσίνα. Απλά δοκίμασέ το με καθαρό μυαλό. Είμαστε σίγουροι ότι θα σε πείσει. Αξίζει να του δώσεις την ευκαιρία.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Αχνοκίτρινο χρώμα με πράσινες ανταύγειες γεμάτες φρεσκάδα.

Βοτανική μύτη με βασικότερο εκφραστή το πεύκο. Δεντρολίβανο, άνθη λεμονιάς, κίτρο αλλά και ροδάκινο συμπληρώνονται από τις ανεπαίσθητες νύξεις γκρέιπφρουτ.

Στο στόμα, μέτριο σώμα με ισορροπημένη οξύτητα. Το ροδάκινο και το κίτρο κυριαρχούν, συνοδευόμενα από δεντρολίβανο και αίσθηση πευκοβελόνας που παραμένει στο στόμα για ώρα. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό (Ρετσίνα)
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Αττική
Ποικιλία Σαββατιανό
Αρώματα ροδάκινο, άνθος λεμονιάς, κίτρο, πράσινο πιπέρι, πευκοβελόνα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΧΙΝΟΠΕΥΚΟ 2018 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΜΑΡΚΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δώσε άλλο αέρα σε ένα πιάτο παραδοσιακού μπακαλιάρου με σκορδαλιά, σε μύδια αχνιστά ή και σε Sushi.

Μύδια αχνιστά με κουρκουμά

  • 700 γρ. μύδια
  • 1 Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι (προαιρετικά)
  • Πιπέρι
 

Πλένουμε τα μύδια κάτω από άφθονο νερό, αφαιρώντας την άμμο και τα φύκια και καθαρίζοντας καλά το κέλυφος.

Σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και  προσθέτουμε τα μύδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 κουτ.  γλυκού κουρκουμά. και σβήνουμε με ένα (1) νεροπότηρο κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί  λίγο το αλκοόλ και σκεπάζουμε την κατσαρόλα να βράσει για 5’-6’.

Ανακοινούμε  την κατσαρόλα, ανοίγουμε και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι  (αλάτι βάζουμε προαιρετικά) και γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι φρέσκο θυμάρι.

TIP : Κατά τη διάρκεια του πλυσίματος πετάμε τα ανοιχτά μύδια. Μετά το μαγείρεμα πετάμε όσα μύδια έχουν παραμείνει κλειστά.

από το σεφ Σάββα Λάμπρου

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}