Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Σχινόπευκο 2018 - Αμπελώνες Μάρκου
Αμπελώνες Μάρκου

ΣΧΙΝΟΠΕΥΚΟ 2018 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΜΑΡΚΟΥ

  Ελλάδα / Αττική
€7,70
6.60
€6,60

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ναι, οι ρετσίνες μπορεί να είναι φινετσάτες!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Θυμάσαι πως μυρίζει το καλοκαίρι; Θυμάσαι την τελευταία φορά κάτω από το αρμυρίκι στην παραλία; Το Σχινόπευκο 2018 από τους Αμπελώνες Μάρκου είναι ένα κρασί που το μόνο που του λείπει είναι τα τζιτζίκια!

Η νέα γενιά ρετσίνας, αυτή που έχει πια αποτάξει από πάνω της την βαριά και κακή εικόνα του παρελθόντος, αποδεικνύει ότι και η χρήση ρητίνης μπορεί, αν γίνει σωστά και με μέτρο, να απογειώσει ένα κρασί. Φινετσάτη, ολόφρεσκια, ανοίγει νέους δρόμους που δείχνουν να ακολουθούνται από τους νεότερους παραγωγούς, κυρίως της Αττικής.

Με πρώτη ύλη το συνεχώς ανερχόμενο Σαββατιανό και με ελάχιστη ποσότητα ρητίνης από πεύκα της περιοχής, το Σχινόπευκο 2018 των Αμπελώνων Μάρκου έχει όλα τα φόντα να σου αλλάξει κάθε κακή εντύπωση που μπορεί να είχες για τη ρετσίνα. Απλά δοκίμασέ το με καθαρό μυαλό. Είμαστε σίγουροι ότι θα σε πείσει. Αξίζει να του δώσεις την ευκαιρία.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Αχνοκίτρινο χρώμα με πράσινες ανταύγειες γεμάτες φρεσκάδα.

Βοτανική μύτη με βασικότερο εκφραστή το πεύκο. Δεντρολίβανο, άνθη λεμονιάς, κίτρο αλλά και ροδάκινο συμπληρώνονται από τις ανεπαίσθητες νύξεις γκρέιπφρουτ.

Στο στόμα, μέτριο σώμα με ισορροπημένη οξύτητα. Το ροδάκινο και το κίτρο κυριαρχούν, συνοδευόμενα από δεντρολίβανο και αίσθηση πευκοβελόνας που παραμένει στο στόμα για ώρα. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό (Ρετσίνα)
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Αττική
Ποικιλία Σαββατιανό
Αρώματα ροδάκινο, άνθος λεμονιάς, κίτρο, πράσινο πιπέρι, πευκοβελόνα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΧΙΝΟΠΕΥΚΟ 2018 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΜΑΡΚΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δώσε άλλο αέρα σε ένα πιάτο παραδοσιακού μπακαλιάρου με σκορδαλιά, σε μύδια αχνιστά ή και σε Sushi.

Μπακαλιάρος τηγανητός σε μπύρα με σκορδαλιά

  • Μπακαλιάρος (στο αλάτι)
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • αλεύρι για όλα
  • αλάτι
  • λάδι

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο (περίπου)
  • 1 ποτήρι χυμό λεμονιού (περίπου)
  • Μαϊντανός


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μπακαλιάρο

Αφαιρούμε την πέτσα από τον μπακαλιάρο και τον βάζουμε στο νερό για 24 με 36 ώρες κατά τις οποίες αλλάζουμε το νερό 3 με 4 φορές.

Ετοιμάζουμε το κουρκούτι βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ αλεύρι με μπύρα μέχρι να γίνει ένας χυλός που θα στέκεται ωραία στο ψάρι και δεν θα τρέχει.

Τηγανίζουμε το κουρκούτι στο τεφάλ και με πολύ καυτό λάδι και για λίγο. (Προσοχή πιτσιλάει).

 

Για τη σκορδαλιά

Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε άφθονος αλατισμένο νερό. Χτυπάμε το σκόρδο σε ξύλινο γουδί μέχρι να γίνει αλοιφή.

Ελέγχουμε το πόσο βρασμένες είναι οι πατάτες τρυπώντας τες με πιρούνι. Όταν Μόλις γίνουν οι πατάτες τις βγάζουμε μια-μια από το καυτό νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις διαλύουμε μέσα στο γουδί μαζί με το σκόρδο ρίχνοντας κάθε φορά και μια κουταλιά λάδι και λεμόνι. Δεν ρίχνουμε πολύ λάδι από την αρχή γιατί αν ρίξουμε παραπάνω από όσο χρειάζεται δε θα μπορέσει να γίνει κρέμα.

Συνεχίζουμε να τις χτυπάμε στο γουδί προσθέτοντας σταδιακά λάδι και λεμόνι μέχρι να γίνουν κρέμα και να είμαστε ικανοποιημένοι με τη γεύση.

Το χτύπημα στο γουδί χρειάζεται περίπου μία ώρα. Αν θέλουμε να συντομεύσουμε το χρόνο μπορούμε να κάνουμε το τελευταίο βήμα περνώντας τη σκορδαλιά σε δόσεις από το μίξερ.

Σερβίροντας μπορούμε να προσθέσουμε (προεραιτικά) μαιντανό για να δώσουμε χρώμα και άρωμα.

Επειδή είναι από τα φαγητά που επιβάλουν τον συνδυασμό με κρασί, προσέξτε πολύ το κρασί που θα διαλέξετε. Αν είναι πλαδαρό, θα σας φανεί νεράκι και αδιάφορο. Αν διαλέξετε το σωστό, μπορείτε να απογειώσετε το τραπέζι σας!  

Συνδυασμός με Κρασί

Η πρότασή μας για να συνδυάσετε ένα πιάτο τηγανητού ψαριού σε κουρκούτι συνδυασμένου με τις έντονες γεύσεις της σκορδαλιάς είναι ένα λευκό κρασί με οξύτητα και έντονο, πικάντικο χαρακτήρα που θα ισοσεκελίσει όσο είναι δυνατόν το φαγητό. Για το λόγο αυτό σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα μια ρετσίνα ή ένα blend Ασύρτικου με Μαλαγουζιά περασμένο από βαρέλι! Μην τη φοβηθείτε! Ούτε να ντραπείτε να τη σερβίρετε. Η καλή (νέας λόγικής) ρετσίνα είναι και πάλι της μόδας. 
Η διακριτική παρουσία της ρητίνης, σε συνδυασμό με τα αρώματα του λευκού κρασιού, του δίνει όλα τα φόντα να σταθεί επάξια δίπλα στο δύσκολο να συνδυαστεί πιάτο.
Αν από την άλλη θέλετε να ρισκάρετε λίγο τότε μπορείτε να δοκιμάσετε ένα αφρώδες, με την παραδοσιακή μέθοδο της σαμπάνιας, από Ασύρτικο ή Μοσχοφίλερο. Η κοφτερή του οξύτητα σε συνδυασμό με τις φυσαλίδες θα φρεσκάρουν τον ουρανίσκο σας σε κάθε γουλιά. Μαγεία!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}