ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Σερφιώτικο Ασύρτικο 2018 - Μικροοινοποιείο Ξυδάκη
Μικροοινοποιείο Ξυδάκη

ΣΕΡΦΙΩΤΙΚΟ ΑΣΥΡΤΙΚΟ 2018 - ΜΙΚΡΟΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΞΥΔΑΚΗ

  Μύκονος
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ο Άνθρωπος Με Τα Πιο Δυσεύρετα, Ξαναχτυπά!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Γιώργος Ξυδάκης ξαναχτυπά! Μετά το Ποταμίσι, μας παρουσιάζει το Σερφιώτικο - Ασύρτικο 2018. Ναι, όπως καλά φαντάζεσαι είναι και αυτό ένα ιδιαίτερο, γαστρονομικό λευκό κρασί και απίστευτα δυσεύρετο (μόλις 210 φιάλες και 15 magnum!), όπως όλα τα κρασιά του άλλωστε.

Ο Γιώργος Ξυδάκης, οδοντίατρος στο επάγγελμα, δοκίμασε το 1966 για πρώτη φορά λιαστή Κουντούρα (Μανδηλαριά) από τον αμπελουργό παππού του και ερωτεύτηκε το κρασί αλλά και τις τοπικές ποικιλίες. Το Μικροοινοποιείο Ξυδάκη ιδρύθηκε το 2001 και περιλάμβανε ένα παλιό αμπέλι με κυκλαδίτικες ποικιλίες, με τις οποίες ασχολούταν ερασιτεχνικά και εμφιάλωνε κρασιά για φίλους και ρέκτες του κρασιού. Η φιλοσοφία του είναι κρασιά από παλιά αμπέλια, κυρίως στη Μύκονο αλλά και από τα γύρω νησιά, με ελάχιστες παρεμβάσεις και γηγενείς ζύμες.

Στο blend η αναλογία είναι περίπου 67% Σερφιώτικο και 33% Ασύρτικο. Ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και παραμένει με τις οινολάσπες του για 6 μήνες στο βαρέλι. Η σαγηνευτική του λιπαρότητα έρχεται σε απόλυτη ισορροπία με την κοφτερή οξύτητα και την ελαφριά ταννική υπόστασή του.

Αν έψαχνες ένα λευκό κρασί που να τσακίζει κόκκαλα και να μπορεί να συνοδεύσει με άνεση από γουρουνόπουλα μέχρι λιπαρά, ψάρια με περίπλοκες σάλτσες μόλις το βρήκες.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Το χρυσαφένιο του χρώμα σε συνδυασμό με τα πολύπλοκα αρώματα πορτοκαλιού, περγαμόντου, λωτού, lime, μαρμελάδας βερίκοκου, άγουρου ροδάκινου, μελιού, φρυγανιάς και τσουρεκιού σε προετοιμάζουν για την έκρηξη που πρόκειται να γίνει στο στόμα σου.

Η τραγανή οξύτητα σε απόλυτη ισορροπία με το πλούσιο σώμα και την ελαφρώς ταννική υπόσταση. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Μύκονος
Ποικιλία Σερφιώτικο, Ασύρτικο
Αρώματα πορτοκάλι, περγαμόντο, λωτός, lime, μαρμελάδα βερίκοκο, άγουρο ροδάκινο, μέλι, φρυγανιά, τσουρέκι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΕΡΦΙΩΤΙΚΟ ΑΣΥΡΤΙΚΟ 2018 - ΜΙΚΡΟΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΞΥΔΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με θαλασσινά, ζυμαρικά με λευκές σάλτσες και πιάτα κοτόπουλου.

Ψητά στήθη κοτόπουλου με λάιμ

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λάιμ (από περίπου 1/2 λάιμ)
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό λάιμ (από 2 λάιμ)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 στήθη κοτόπουλου με το κόκκαλο

 

Ανάψτε το γκριλ. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο, το μέλι, το αλάτι, και το πιπέρι.

Ψήστε τα στήθη κοτόπουλου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, αλείφοντας συχνά με το γλάσο, για περίπου 8 λεπτά. Γυρίστε τα στήθη συνεχίζοντας να αλείφετε μέχρι να ψηθεί καλά, περίπου 4- 5 λεπτά ακόμη και στη συνέχεια απομακρύνετε από τη φωτιά.

Σε ένα μικρό ανοξείδωτο κατσαρολάκι  βάλτε το υπόλοιπο γλάσο και αφήστε το να βράσει για περίπου 1 λεπτό. Αφαιρέστε το από τη φωτιά και περιχύστε το ψητό κοτόπουλο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα κύρια υλικά της συνταγής μας είναι το κοτόπουλο, το λάιμ και το μέλι. Το κρασί που θα συνδυαστεί ιδανικά με ένα τέτοιο πιάτο θα είναι λευκό ή ροζέ με αισθητή οξύτητα και φρουτώδη αρώματα για να σταθεί επάξια δίπλα στο γλάσο λάιμ. Ένα Chardonnay είναι μια εξαιρετική επιλογή καθώς τα φρουτώδη του αρώματα θα υποστηρίξουν το λάιμ ενώ δεν υστερεί σε οξύτητα και σώμα. Ένας συνδυασμός με SauvignonBlanc θα ήταν επίσης μια καλή επιλογή.

Οι προτάσεις μας: Chardonnay 2013 – Κτήμα Κοκοτού,  Ψαρραίος Λευκός 2013 – Κωνσταντίνος Ψαρραίος.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}