ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
The Smuggler's Boot Chardonnay 2021 - Richard Kershaw
Richard Kershaw

THE SMUGGLER'S BOOT CHARDONNAY 2021 - RICHARD KERSHAW

  Cape Town, Νότια Αφρικη
€26,60
€24,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μόλις ανακαλύψαμε το μεγαλύτερο ανταγωνιστή των Chardonnay της Βουργουνδίας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Μπορούσες ποτέ να φανταστείς πως τα βαρελάτα και κρεμώδη Chardonnay της Βουργουνδίας θα αποκτούσαν κάποτε έναν ισχυρό ανταγωνιστή; Με μεγάλη ευκολία και με το χέρι στην καρδιά, σου λέμε ναι! Ας υποδεχτούμε το The Smuggler’s Boot Chardonnay, το πιο νόστιμο, κρεμώδες και βουτυράτο Chardonnay, με διαβατήριο από το νοτιότερο άκρο της Αφρικής!

Ο Άγγλος σεφ Richard Kershaw, εγκατέλειψε την καριέρα του, όταν η γνώση για το κρασί τον ρούφηξε ολοκληρωτικά! Δούλεψε στις μεγαλύτερες οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου και το 1999 εγκαταστάθηκε στο Έλγιν του Cape Town, για να αφοσιωθεί στο κρασί με κάθε δυνατό τρόπο! Το 2011 κέρδισε τον τίτλο του Master of Wine και έγινε από τους λίγους Masters of Wine που φτιάχνουν ενεργά κρασί, ενώ πλέον είναι και περιζήτητος κριτής κρασιού σε παγκόσμιους διαγωνισμούς. Κατάφερε να κάνει τους καλύτερους συνδυασμούς καλλιέργειας κλώνων, περιόδου τρύγου, σύστασης εδάφους και επιλογής βαρελιού, με αποτέλεσμα τα κρασιά του να τοποθετηθούν επάξια δίπλα στους κολοσσούς των αντίστοιχων ευρωπαϊκών! Με το Smuggler’s Boot, αποτίνει φόρο τιμής στους Νοτιοαφρικάνους οινοποιούς που έκρυψαν τους πρώτους κλώνους αμπέλου στις μπότες λαθρεμπορίου τους και κατάφεραν τελικά να το εισάγουν στη χώρα!

Η κοιλάδα του Έλγιν, είναι η πιο δροσερή περιοχή της Ν.Αφρικής και το Chardonnay ωριμάζει στις ιδανικότερες συνθήκες. Ο τρύγος γίνεται χειρωνακτικά και το 50% του κρασιού ζυμώνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια (20% νέα) , ενώ το υπόλοιπο 50% σε πλαστικές δεξαμενές σχήματος αυγού, που χαρίζουν στο κρασί πλούσιο σώμα και κομψή αρωματική ένταση. Η ζύμωση γίνεται με φυσικές ζύμες και η εμφιάλωση με ένα ελαφρύ φιλτράρισμα. Η αριστοκρατικά κρεμώδης υφή του οφείλεται στην 8μηνη παραμονή του με τις οινολάσπες σε δρύινα βαρέλια και το συχνό μπατονάζ!

Μιλάμε για ένα εκπληκτικό και σύνθετο, παγκόσμιας κλάσης Chardonnay Νέου Κόσμου, που δεν πρέπει να χάσεις!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Απαλό λεμονί χρώμα στο ποτήρι. Πληθωρικά αρώματα από άνθη λευκού ροδάκινου, φλούδα πορτοκαλιού, βανίλιας, ανανά, πράσινου μήλου, αποξηραμένου βερίκοκου, ζελέ λεμονιού και φρέσκου αχλαδιού. Μια απαλή ορυκτότητα και αρώματα από φρέσκια ζύμη και βούτυρο, ενισχύουν την πολυπλοκότητα.

Στο στόμα είναι μεσαίου (+) σώματος με αρώματα φρυγανιάς, ζουμερού ροδάκινου, γκρέιπφρουτ και μια αίσθηση αλατότητας. Η κρεμώδης και βουτυράτη υφή, ισορροπεί απόλυτα με την φρέσκια οξύτητα. Νόστιμη επίγευση, μακράς διάρκειας με αρώματα εσπεριδοειδών.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Cape Town, Νότια Αφρικη
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα Ροδάκινο, φλούδα πορτοκαλιού, βανίλια, ανανά, πράσινο μήλο, αποξηραμένο βερίκοκο, λεμόνι, αχλάδι, ορυκτότητα, ζύμη, βούτυρο
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 8 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Βιδωτό
Βιολογικό Όχι

THE SMUGGLER'S BOOT CHARDONNAY 2021 - RICHARD KERSHAW

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει εκπληκτικά με λεμονάτο κοτόπουλο στο φούρνο, ψητό φιλέτο χοιρινό με ελαφριά σάλτσα κρέμας και άγρια μανιτάρια, ή φρέσκο φιλέτο τόνου!

Κοτόπουλο Πικάτα

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι)
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 ζουμερά λεμόνια
  • 150 ml. λευκό κρασί (κατά προτίμηση Sauvignon blanc ή Ασύρτικο)
  • 150 ml. ζωμό κοτόπουλου ζεστό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Κάππαρη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Αρχικά πολτοποιούμε σε ένα γουδί λίγο αλάτι, μερικούς κόκκους πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και 1 μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Κόβουμε τα φιλέτα κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι, δημιουργώντας έτσι 2 φέτες από κάθε στήθος.
Πασαλείβουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε κάνοντας ελαφρύ μασάζ στο κοτόπουλο και στη συνέχεια αλευρώνουμε τα φιλέτα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Όταν κάψουν σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα και τα αφαιρούμε από το τηγάνι.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τον ζωμό, όπου πρέπει να καίει ήδη και το κρασί. Αφήνουμε να πάρει καλή βράση και στη συνέχεια ξαναβάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι.

Το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίζει να πήζει ελαφρά η σάλτσα. Επειδή όσο κρυώνει η σάλτσα θα πήξει ακόμη περισσότερο, μην αφήσετε να εξατμιστεί όλη η σάλτσα.

Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, τον χυμό του λεμονιού από τα δύο λεμόνια και μερικές φέτες λεμονιού, ανακινούμε ελαφρά το τηγάνι και προσθέτουμε την κάππαρη.

Το βγάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με λεπτά ζυμαρικά, ρύζι ή βραστές πατάτες!

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Τα βασικά υλικά της συνταγής μας είναι το κοτόπουλο και το λεμόνι. Φωνάζουν για λευκά κρασιά με ένταση, φρέσκα αρώματα και οξύτητα. Sauvignon Blanc και Ασύρτικο έχουν την τιμητική τους. Ιδανικά συνδυάστε το με αυτό που χρησιμοποιήσατε στο μαγείρεμα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}